BabyBooo :)

Play with It. I'm busy :3



Saturday, 31 March 2012

. Jelajah Kampung Bersama Rukun Tetangga .


eh eh . hello . haii . assalamualaikum . dengan muka yang tak brenti gelak aku hupdet blog . errrrr . hahahahhahahahahahahhahahahhahahahahaha ! okay . terima kasih sebab join aku gelak macam orang gila walaupun kau taktau cerita dia . kbhaiii . 

so baru balik duty dekat tempat semalam . hari ni takde lah boring mane pon . dengar orang main tembak tembak je . ade ke piring pon nak tembak . tapi i salute lahh all the pakcik . terer mereka menembak . tapi aku sarankan kalau ade sesape yang ade heart attack tu , better takpayah pegi lah tempat cenggitu . aku yang muda remaja ni pon macam banyak kali jugak lah terkejut even orang lain rilek je aku tengok . cool lah tu kononnya . aku ni ade masalah sikit . tu yang terkejut . tapi alhamdullillah tuhan kurniakan aku sepasang tangan untuk aku tutup sepasang telinga aku ni . so that takde lah terkejut mana kan . ohmaiii . aku bijak . thankyou thankyou . 

and overall . kerja kami hari ni makan makan makan . duty kat sana tak putus putus makanan . mewah la jugak kan . i mean makanan dia tu macam okay lah kan . eh hello . bukan nak cakap pasal makanan . saje je . berkias kias . okay . aku lari dari topic . abaikan . so balik duty kami pegi makan . rezeki murah sikit sebab follow abe wea dengan abe bob . sebab tu kami pegi kfc . semalam pon dah pegi . so makan makan makan dekat IPC tu . 

lepas tu kan , abe bob cakap nak hantar koman . mula mula jihah yang nak hantar koman tapi abe bob dengan abe wea tak kasi sebab nye takde helmet . tu yang dia cakap nak hantar . baik kan abang abang kite . jeless lettew . dah la aaron aziz pon abang kite kan .  lepas tu aku pon dihantar jugak . mulamula abe bob hantar koman kan . aku memang selalu jugak pegi rumah koman sebab cikgu yang ajar kitorang drive tu pegi ambik aku dulu baru pegi rumah koman . so memang aku kenal lah kan . tapi kan tadi . satu kejadian yang memang tak sangka berlaku . okay . my fault . 

cerite die cenggini . masa nak masuk lorong rumah koman tu , okay lah kan sebab koman ade dalam kereta . pastu drop lah koman depan rumah dia kan . lepas tu nak hantar aku kan . nak keluar jalan baru tu . koman dah takde mase tu . so pegi lah kan sampai lah jumpe satu cabang . haha ! sepatutnya ke kanan kan . memang selalu aku dengan cikgu aku pon kanan jugak kan . tapi aku taktau kenapa bangang nya aku tadi . aku boleh cakap kiri . sebab aku tertukar dengan jalan lagi satu . mase tu memang abe bob dah cakap dah kanan kalau nak keluar jalan baru . aku pon cakap . tak . kiri . confident gile masa aku cakap kiri tu . 

abe bob pon belok kiri kan . aku tengok lah jalan belah kanan tu . masa tu lah aku sedar yang jalan tu salah . aku dah diam dah . tergelak dah aku sebab memang dah sesat . aku pon cakap la . eh . kanan kot . taktau taktau . dah confuse dah aku . bangangg gila . aku yang bangangg . okay . so bile dah salah tu . abe bob teruskan perjalanan jugak lah . aku memang tergelak lah kan . taktau nak cakap ape dah kan . pusing kiri pusing kanan . pastu jumpa satu simpang , kitorang belok kiri .

hahaha ! ade rukun tetangga doe . memang tegelak lah kan . tibetibe ade rukun tetangga . bangangg . lepas tu kitorang patah balik pegi belah kanan tu . cari punya cari jumpa lah jalan keluar . wahhhh ~ complicated gila . tapi menarek gile . abe bob cakap nama aktiviti kitorang tu , jelajah kampung uda . engkau penah pegi ? takpenah kan ? memang rugi lerr . sepatutnya koman tu join kitorang . takyah turun depan rumah dia tu . ikut je kitorang . boleh same same join aktiviti jelajah kampung uda . muahaha ! sape nak join lain kali boleh bagi name dengan nombor telefon lah yea . one more thing , kalau ade orang nak kenal rukun tetangga kampung uda tu boleh la call abe bob ataupun abe wea . DIORANG KENALLL ! muahaha !

so lepas selamat keluar dari kampung tu , memang tegelak lah . abe bob dengan abe wea memang nak kena lah kan . siap buat lagu mengate aku . malu aku . memang tahan gelak aku kat belakang tu . tapi gelak jugak en . yang aku takboleh terime diorang buat lagu tu . engkau ade ? so sorry abe bob abe wea . i tunjuk jalan salah dengan confident sekali . ahah . tapi kan kite kan nak cakap thankyou very much lah yea hantar kite balik rumah . hihik . kite terharu gile lah kan . sorry buat sampai sesat tadi .


the conclusion is , sesat ni best . mencabar . tapi kesian abang yang kena pusing stereng tu lah kan . and duty pulak best :) mane tak nye kan . 24 seven gelak memanjang . takde orang sakit sangat . awesome gila duty dengan jihah koman abe bob abe wea fira . tapi fira takde hari ni . tinggal berlima je lah kan . so now . nak chioww dulu . aku nak mandi . balik balik terus update blog sebab aku memang eksaited nak cerite yang kitorang sesat . haha . 


: from left --> JOE , KOMAN , JIHAH , FIRA :
: credits to abe bob for this picture :


jap jap . nak buat speech sikit . to abe wea abe bob . thanks hantar i ke rumah . saye hargai . to jihah koman fira . thanks wak wak wak . kawan dengan kite #Tibetibe# best sial duty dengan you you ni . boring gila duk kat sane tapi macam ohsemmm la sebab ade kau kau kan . and terimekasih urusetia sebab selalu je suruh kitorang makan . and kakak st john , terimekasih selalu ajak kami budak pbsm ni makan . herherher


so aku chow dulu . nak mandi nak mandi . babaiiii :3 muah kiri muah kanan . muah dua dua belah . toodles ! muahh ! assalamualaikum :) sayang you olls:)



Friday, 30 March 2012

. Aktiviti Di Hari Minggu :3 .


hello . assalamualaikum . dengan perasaan yang letih gila aku updet blog . okay jap . aku rasa mengantuk tahap dewa dewa kayangan dah ni . so kalau ade typo ke hape ke buat bodoh la . sebab ape yang aku tulis ni aku takde mase nak bace balik . so , sila faham faham . faham ape aku pon taktau . 

tadi aku pergi duty . err . dekat area Pengkalan Chepa kalau taksilap . yeahh . tempat orang menembak . aku duty kat sana . ade event . so teman aku hari ni Jihah , Koman and Fira . tidak dilupakan jugak lah Abe Wea and Abe Bob #KiteOrangKelamtam# . so pagi tadi bangun lewat gila sebab semalam tidur lewat sebab baca novel sampai nangis nangis . grrrr . bangun lewat pegi sane lewat sikit . eh . lewat banyak kot . 

so sampai sana pegi makan then terus pegi tempat orang menembak tu . sampai kat sana , errr . ade la hal kitorangg cakap cakap cakap cakap . banyak lah jugak kan . err . then sakit jugak telinga ak ni dengar orang main tembak tembak . banyaakk kali jugak lah aku shock . macam orang kene renjatan elektrik . terkejut sial bunyi pistol tu . kalau slow takpe lah . ni kuat gila . tapi tak pe lah .aku okay je . tapi mulamula macam tak biasa sikit dengan bunyi tu kan . tapi lama lama okay .

macam lah lame sangat kan duk situ kan . err . takde lah lame mane ponnn . okay . tapi sekarang ni agak lah letih kan . err . taktau nak cerite ape dah aku ni . aku takda battery . letih duduk dalam ambulans . dengan driver yang sangat berhemah . untungg la aku naik ambulans yang ade driver yang berhemah macam tu . rasa selamat je rasa :3 

eh hello . aku letih . nak tidur . kbhaiii . muah kiri muah kanan . muah dua dua belah . sila jangan kacau aku . aku nak beradu . istirehat . toodles ! muah ! assalamualaikum !


Thursday, 29 March 2012

. Bile Si Retiss Bohsan .


okay . hello . selamat datang ke dunia magika . wahh . tetibe kan . pengaruh tengok cerita magika tadi . err . excuse me . my adik yang umur dua tahun tu tengok okay . and guess what . lappy aku jadi mangsa . so . memandangkan adik aku tengok guna lappy aku . adalah lebih baik aku tengok sekaki kan . eh tak . dua kaki . hello . aku bukan tengok dengan kaki . aku tengok dengan mata . so aku tumpang semata . eh . i mean tumpang dua mata . tapi . kalau dah tumpang mata . muka mesti tumpang sekali kan ? tapi buat apa nak tumpang . guna lah yang diri sendiri . arrrrrggggg ! Debushhh ! #PukulKepalaDenganPetiAis# 

hello . ape dah jadik dengan aku ni ? merapu memang tak habis kan . so . kalau kau nak tau . ni lah kehidupan aku sekarang . life aku yang memang kosong lah jugak . boring doe duduk rumah . time keluar tu takda lah boring kan . tapi nak dijadikkan cerite hari ni aku duk rumah . senyap je . tak ke mana mana . jadi anak dara yang memang lemah lembut dan ayu serta manis berperwatakan menarek gorgeous serta nampak begitu sopan dan cun sekaligus hot . okay . banyak gila kan ? and guess what . aku nampak muka kau jealous gila . o em geee  . kau jealous dengan aku ke ? okay takyah jawab . cara kau jalan pon aku tau kau jealous #Tibatiba#

okay . now nak cerite sikit . aku ade cerite sedih ni . lagi sedih dari cerite Hantu Kak Limah Balik Kampung . cerite cenggini. semalam kan aku kan potong rambuttt . uwaaaa ~ sedih pedihhh ! kau tau tak punya lah lama aku simpan rambut aku tu . aku jadikkan rambut aku tu rambut simpanan . dah la rambut aku tu susah nak panjang kan . tapi ssemalam aku dah potong . seriously . sedih gila . tibatiba aku rindu rambut aku tadi . mesti kau cakap , kalau sayang kenapa potong . okay . i have to . sebabnye rambut aku gugur . okay . aku tau ade shampoo yang boleh kurangkan keguguran rambut kan . tapi aku taktau kenapa aku rasa nak potong . plus . aku jadi rimas dengan rambut tu . aku bertudung . so rambut terkurung dalam tudung . rosak lah kan ? so better potong je . but then . comel je rambut baru saye :3 auntie kite jugak yang potong . free of charge . untung la kan ade auntie yang ade salon kan ? muahaha ! tapi kan . aku ni botak pon still lagi comel . kau tau kenapa . sebab aku kan sememang nya comel . alaaa . setakat lisa surihani tu . dia pon jealous dengan aku . 

okay . dah . habis cerite potong rambut . so next hari ni aku jadik anak yang baik . aku mengemas bilik doe . aku buang semua kertas yang aku taknak . simpan simpan . buang buang . and sorry to say peminat peminat yang penah bagi surat dekat aku tu . aku dah bakar semua surat tu . sorry . kite nak mulakan hidup baru wak :3 sorry yea . aku bakar semua kertas aku . muahahaha ! #gelakmacamsetan# . so bilik aku nampak agak kemas lah kan . sebelum ni bilik aku tu macam bersepah . datin sri cakap , bilik aku tu , kalau lepas anak harimau sekor , jumpa jumpa dia dah besar dah . means that , dia boleh hidup dalam bilik aku yang bersepah tu . okay . kalau kau takpaham . boleh lah google translate #TibatibaLagi#

hmm . ape lagi aku buat hari ni ? okay . takde ape dah . jap jap jap . Mark Zuckerberg tu nak begurau dengan aku lagi doe . aku taktau ape masalah dia . kalau nak kawan bagitau lah kan . kalauu nak autograff tu boleh je aku kasi .tapi takyah la nak bergurau sebegitu rupa kan . kau tau tak , dia block aku . dia takbagi aku add kawan aku dalam tempoh dua hari . dia cakap aku add orang yang aku tak kenal . hello . sorry sikit . aku add kawan aku je la . yang aku kenal okay . urghh ! aku rasa dia jealous kawan aku ramai . tu yang dia buat cenggitu tu . yelah kan . aku punya fans ramai dari dia punya fans . tu yang jealous semacam tu . kuang hajo ! phuiii ~ 

okay . dah lah . aku letih merapu . nak berhenti menaip dah ni aku ni . ade banyak keje lagi nak buat . nak layan peminat lah kn . peminat aku pulak berjuta juta . kena lah layan . kalau taklayan orang cakap aku artis yang sombongg . kan ? aku ni baik . kau kena paham tu . so now . aku chow dulu . besok aku kena duty . nanti aku story story what happen tomorrow . errr . okay byeee lalinkk . muah kiri muah kanan . muah dua dua belah . toodles . assalamualaikum :)
titewsayangawakshumengatngat <3

p/s : gambar diatas ditujukan khas pada abangtigahari <3

Wednesday, 28 March 2012

. Girls Day Out .


ehem ehem . haii . aku datang ni aku datang . err . hello . kau yang datang sini okay . kau yang bukak blog aku okay . so kau yang datang . auww <3 rindu aku lah tu kan ? kan kan ? sila mengaku lah yea . aku dah tau dah kau memang rindu . sebab aku artis kan . hari hari kau spend masa kau stalk semua benda pasal aku kan ? kan kan ? sebab kau peminat fanatik aku . kan ? okay . kau angguk . maknanya kau mengaku . 

so .proceed proceed . teruskan dengan nawaitu aku hupdate blog hari ni . alaa . saje je kot . bukan ape . nak kasi ade story sikit kan . tapi kan . sorry to say . entry nih akan jadik panjang sebabnya takde gambar . kau taknak baca kau boleh blah . kalau kau nak baca duduk elok elok . sediakan pop corn dengan coke . sebab cerita aku ni lagi best dari cerita vanilla coklat . sila percaya okay . 

so tadi aku keluar . semalam Watif text aku . dia ajak pegi carnival mara ape entah . so aku pegi lah kan lepas my dad yang memegang gelaran dato' sri tu bagi green light kan . so . aku pon keluar lah pagi tadi . sebab aku takda baju nak pakai , aku pakai lah baju pink , seluar putih  . pada waktu yang sama , default picture aku tu aku pakai baju tu . so kau bayang lah kan jumpa orang tadi orang boleh cakap , dia selalu tengok aku pakai baju tu ,. mana tak nya . kau online kau nampak lah aku pakai baju tu . macam sial je kan . macam aku takda baju lain . eh hello . ade okay . tapi aku basuh semua . tinggal tu je . sumpah !

so pegi carnival tu , aku jumpa Watif kan . jalan jalan dengan watif tu kan , tanpa dirancang , terjumpa lah geng yang satu lagi . err . geng masa SUME CAMP yang gempak gila tu . so , terjumpa lah dengan Jihah , Jijie , Aliya , Ain dengan Keyrah . ohmaii . ohsemm . pastu kan eksaited lah ni jumpe buddy sume camp ni . gelak gelak sampai lupa diri . aku cakap tak brenti . muahaha ! memang aku macam tu lah kan . eh jap . before jumpa diorang tu . aku ada lah round round dalam tu . banyak jugak lah U yang under MARA kalau tak silap aku . aku lalu bagi pamplet aku lalu bagi pamplet . nak autograf aku . cakap je lah kan . punya lah ramai orang tadi . semua orang follow aku . yelah . aku artis kan . nak buat macam mana . 

so . ade lah jugak beberapa orang kawan yang aku jumpa tanpa dirancang . takperlu mention lah nama tu kan . kalau aku mention kau bukan kenal pon kan ? kan kan ?  so biarkan si luncai dengan labu labunya . herherher . then , lepas jumpe buddy SUME CAMP tu , aku pon terus lah berlalu dari carnival tu . boring kot . dah la panas . ramai orang . ni sebab peminat aku tau lah ni aku pegi sane . tu yang semua berebut nak pegi sane jumpe aku tu . so aku pon pegi lah lepak dekat IPC . kau tak kenal kan mana tu ? IPC tu pejabat PBSM . area area tu jugak lah . sebab bosan duk kat situ , kitorang pon jalan lah pegi kbmall . auww . pegi makan je pun kbmall tu . 

lepas pegi kbmall . kitorang pegi ipc balik . then lepak kat sane . tunggu kawan aku sampai . bila kawan aku sampai , aku pegi lah carnival tu balik . round round round lagi . then then . aku pon pegi sekolah hanguskan muka . ohmaii . letih gila ajar budak kawad tu doe . dah la sekali dengan aku kena berpanas kan . aku ni gila sikit . nak laung laung sampai sakit sikit tekak . macam mana lah aku nak nyanyi nanti . aku ni banyak show . and guess what , muka aku dah jadik dua tone . yelah . style orang cakap . sekarang ni kan semua dua tone . tudung pon dua tone kan . nampak macam class la sikiit kalau muka aku pon dua tone . nampak ada gaya mutu keunggulan . jap lagi mesti semua orang tiru kan ? ohmaiii . ohsemm <3

err . okay . tu ja cerita aku . now aku letih gila . baru balik sekolah .btway , thankyou very much Munie sebab hantar aku balik tadi . and thankyou jugak kepada mana mana pihak yang telah tolong aku secara langsung mahupun tidak langsung tadi #AyatDalamFolio# k lah . nak mandi . makan . istirehat . lepas tu texting texting . facebooking . tweeting . banyak benda nak buat . letih gila jadi artis ni . tambah tambah lagi artis yang macam hot gila tahap cipan kelemasan ni . err . okay . got to go . babaiii darling . 

muah kiri muah kanan . muah dua dua belah . hihik . toodles ! assalamualaikum . 
titewsayangawakshumengatngat <3

Tuesday, 27 March 2012

. Kenapa Account FB Aku Banyak Sangat .


hai everyone . hello . assalamualaikum . okay okay . takyah nak banyak cakap . aku nak kau semua pegi ambik tisu dalam sekotak dua then get ready tong sampah besar besar . sebab entry ni akan jadik entry yang sangat lah sedih mengalahkan ombak rindu . okay wait . ombak rindu sedih ke ? tepuk dada tanya sama pokok . 

let me begin now . get ready tisu kat tangan . kalau tak rumah kau akan banjir . paras dada itik . okay . kau tau tak . aku ade buat account facebook baru kan . baru lagi kot . baru dilahirkan orang cakap . berapa haribulan entah aku sign up . facebook tu nama Amirah Auni . nanti kau add lah . 

kenapa aku buat account baru act ? saja ja sebenarnya . artis kan . kena banyak account . blablabla . okay aku tipu . masa untuk jadi serius . aku buat banyak acc sebab aku dah bosan dengan account lama . one more thing , account lama tu nama dia Mirah Joe . aku segaje je tukar kan . asalnya nama Amirah Auni jugak . tapi kenapa entah tangan ni gatal gila nak pegi tukar jadik Mirah Joe . lepas tukar tuh aku dah rasa dah nama tu macam , teruk . so nak tukar balik takboleh . nak dijadikkan cerite yang tak berapa nak menjadik . one fine day , my uncle send a message . dia cakap . kenapa tukar nama tu . bukan ke nama Amirah Auni tu dah chantek . Mirah Joe tu apa makna dia . takda makna kan ? so , Cikja harap Mirah tukar balik nama tu . biar nampak elok sikit . okay here . aku sangat lah berterima kasih dekat uncle aku sebab dia caring sangat . thankyou so much Cikja :)

so . dengan perasaan yang sangat dukacita nya , aku takboleh nak tukar dah nama . dasar Mark Zuckerberg punyalah kuang hajo dengan aku . boleh pulak dia bergurau cenggitu dengan aku . nak kawan dengan aku cakap lah . takpayah nak bergurau cenggitu kan . mentang mentang lah ayah aku dato' sri . nak la tu bolot harta ayah aku kan ? mengaku je . dah la semua orang kenal ayah aku tu kan . yelah . famous sama macam aku . semua orang kenal ayah aku tu . eh , kau tak kenal ka ? oh em gee , kau tak bace paper ke ? rumah kau takda tv ke ? ape ni ape ni . okay aku gurau . 

so . after baca je message uncle aku tu . eh tak . pakcik . yelah . kite orang melayu . takpayah nak uncle uncle lah sangat . eh jap . even aku duk paris . aku still orang melayu okay . so . lepas baca tu . aku macam taknak guna dah account tu kan . pada masa tu , aku ade second account yang aku takguna sangat . nama dia Amirah Auni II . so aku nekad lah ni . nak guna account tu ja . tapi account tu ada masaalah jiwa weiii . account tu dah bertukar jadik timeline . salah sapa ? salah aku . sebab aku tergatal tangan nak tukar benda tu jadik timeline . dan kau tau tak . macam serabai gila ja aku tengok account tu . serabut sial . so lama lama . aku berbalik pada account Mirah Joe tu balik . 

tapi lama lama kan aku macam urghh ! stress dengan nama tu . tak nampak gadis langsung . banyak kali aku try tukar nama Mirah Joe tu kepada nama yang lagi manis dan ayu dan comel macam lah aku kan . tapi takboleh . so . aku nekad lagi . buat account baru . maka dengan itu lahirlah Amirah Auni . and lagi sekali aku nekad nak guna account ni ja . lalu dengan langkah bijak . aku telah deactive kan account Mirah Joe tu bertarikh hari ni . herherher . so no more Mirah Joe . aku setia pada account yang satu . tapi aku tau ramai jugak orang tanya aku bila aku add dorang . kau tau dia tanya apa . 

" berapo juto account mung ado joe ? "

and semua orang tanya soalan tu . aku tau lah aku hot gila kan . takpayah la nak tanya soalan tu kan . dah nama lagi artis . dah sah sah account facebook ade berjuta . kan ? sila angguk . so apa masalah yang aku hadapi dengan account baru ni ? okay . ni baru nak start cerita yang sedih gila serta menyayat hati hingga mengalahkan cerita Bersamamu kat TV3 .okay . macam ni . kau tau lah kan . bila account baru , macam takda friend sangat lah kan . so . macam aku takda kawan sangat lah kan . err . boring doe boring . kalau account lama tu boleh la bercomment comment . ber chatting chatting . ber walling walling . sebab ramai kawan nak layan aku kan . 

tapi bila account baru ni macam . urghh ! kenapa kawan aku macam sikit gila . macam aku segan segan la . yelah . kawan baru kan . #Tibatiba# . tambah tambah aku ni artis . susah nak biasakan diri #SilaMuntah# . tu je la masalahnya . aku rasa macam forever alone gila . macam takda orang layan aku . macam bila aku bukak news feed tu , macam semua orang pandang aku then pelik tengok aku . okay . aku tau aku merapu . tapi aku rasa awkward gila . uh kenapa ni kenapa ? okay aku dah start psycho . 

dah dah dah . okay kawan kawan mukabuku ku . jom lah kawan dengan aku . jom lah jom lah . aku bosan . post la apa apa dekat wall aku . pastu kita kawan kawan . okay aku desperate . ohmaii . what happen to me ? what happen ! arghhh ! okay . abaikan si gila ni . debusshhh #LempangDiriSendiri# . mirah wake up ! 

okay lah . aku dah nak chow . nak meng explore benda benda menarek dekat facebook tu . thankyou blog . jadi tempat aku luah perasaan gila aku ni . ni kes abang aku takbalik lagi la ni . yelah . kau pon tau kan abang aku Aaron Aziz . dia busy memanjang . susah la . tu sibuk dengan road tour ABPBH la tu . last last , aku yang tak pegi ni jugak yang menang kan . 

err , okay byee . muah kiri muah kanan . toodles ! muahhh . assalamualaikum :3
titewtayangawakshumengatngat <3

Monday, 26 March 2012

. Aku Punya Blog Aku Punya Suka .

okay okay . kite datang ni kite datang ni #BunyiOrangTepukTangan# omaigod . mesti sebelum ni korang frust an . bukak blog aku then takde berite yang latest kan ? omg . kesian kau an ? mesti kau rasa frust yang teramat sangat sampai kau taklalu nak makan kan ? ohmaigod . sorry sorry . kau tau kan aku macam busy sangat sangat ? tau kan ? 

okay so . takda motif pon aku update ni . saje je titew nak cakap sorang sorang macam orang gila . i repeat macam orang gila . bukan gila okay . manusia ni selalu je belitkan keadaan . orang cakap lain dia cakap lain kan ? dah biasa dah manusia kaki belit ni . jap jap . debushhh ! kenapa aku tibatiba nak emotional ni ? bukan ada apa apa pon . phuii ~ 

arghh ! apa kena dengan aku ni ? takpaham aku . kenapa aku ni ? kenapa !!! herherher . okay dah . kenapa aku melebih lebih ni . eh eh . ape aku cakap ni . ape . okay stop . aaaaaaaaa ! #LempangDiriSendiri#

eh hello . aku dah okay . so dimana kita tadi ? okay . di blog nih lah kan . so now . memandangkan ni blog aku yang jugak diary aku . memang aku nak story morry lah kan ape yang jadik hari ni kan . so kalau kau taknak tau . sila lah keluar dari ruangan ini yea . sila pergi ke ruangan lain . okay okay . kepada peminat setia aku yang berjuta juta ni . meh nak story . tadi kan kite kan pegi sekolah kan . act . hari hari kut aku pegi sekolah . sampai budak sekolah tu boleh cakap : "jo , hari hari napok muko mung dih ? "

kuang hajo punya budak . memang nak kena lah kan . tapi disebabkan aku ni senior yang cool gila gempak . aku bajet cool lah kan . sengih je . segan jugak bila orang cakap cenggitu  an . yelah . takda muka lain yang pegi . asyik asyik aku kan . tapi kan . kesah ape aku . phuii ~ aku pegi sekolah ade sebab okay . kau kena paham tu . aku ade tanggungjawab . taklama lagi aku akan ambik tugas pengetua sekolah tu . bonda nak kasi aku jadik pengetua . ganti tempat dia . sebab dia tau hanya aku yang layak . muahaha ! okay okay . kau mesti takpecaye an ? dah agak . tapi tu hakikatnya doe . aku paham ramai orang akan takpuas hati . 

so tadi kan . aku pegi sekolah sebab nak ajar kawad . ajar lah sangat kan . takde lah ajar mane pun . pegi menyibuk je . tengok keadaan sekolah yang memang ohsemm gila #TanganKeBahuMataKeAtas# aku sebenarnya rindu kawad . tu yang pegi sekolah tu . dan jugak sebab aku diberi arahan oleh mummy eidah aku supaya aku ke sekolah untuk handle budak kawad tu . jadi . oleh sebab aku student yang baik . err . i mean ex student yang baik . aku pergi lah kan :) atleast dapat pahala tolong orang :) omaigod . comel je kan bile aku cakap cenggitu . macam aku ni suci dan segar . fyi , kawad tu hobi aku . tu yang tak kesah sangat setakat nak pegi sekolah then kawad tu . 

okay . sorry to say . entry punya lah boring . sebab seriously aku taktau nak cakap ape doe . macam boring gila gila lah kan . saje je update ni . sebab macam aku taktau nak buat ape an . aku pon ambik langkah bijak update blog . lagipun mana lagi aku nak merapu ken ? kat sini je pun . lagipun blog aku ni takramai mana visitors nye . so rilek ahh . nak merapu ape pon . muaahaha ! okay . aku macam ngantuk gila . macam aku nak slow slow tidur . mengantuk tahap gaban . 

okay okay . goodnight . muah kiri muah kanan . muah dua dau belah . toodles . assalamualaikum :') titewsayangawaksumengatngat <3


Saturday, 24 March 2012

. Saye Telah Dinilai .


assalamualaikum #MukaSuci# okay hai . takpenanh penah update blog masa matahari kat atas kepala cenggini kan . ouh . panas gila . so now . aku baru balik from YakinPandu dimana aku dapat memandu dengan Yakin . Phuiii ! still gelabah jugak kan . 

so tadi , ade cikgu tu nilai kite wak . hihi . my cikma cakap , ramai budak budak cakap cikgu tu suka membebel . aku pon macam takut lah kan naik dengan dia . takut doe aku bila dia yang panggil nama aku . biar betik aku kena bawak cikgu ni . tapi takpa lah . bajet bajet buat muka sopan . tersengih . nak ambik hati lah kononnya . ingat nak kenyit mata tadi . tapi dia dah kenyit mata dekat aku dulu . okay . aku tipu . 

naik kereta . check yang mana patut . blablabla . then dengan teragak agak tanya dia kita nak pegi mana . dia cakap lah , suka hati nak pegi jalan mana pon asal awak kenal . maka . aku mulakan perjalanan ke JALAN B dengan lafaz bismillahirrahmanirrahim . kereta gerak je , alamakk ! cikgu tu pun cakap : "saloh awok ni . nok start keno bagi isyarat dulu . awok tok  bagi isyarat pung " . aku pon sengih je la kan . then drive sampai dekat pintu pagar nak keluar tu kan , kena angkat handbreak . aku break , then angkat handbreak tu . dia pon start lah soal aku . 

cikgu : babpo awok akat hand break ?
saye : sebab sayo nok breti la kalih . eheh .
cikgu : haa . saloh tu . awok nok breti mapuh enjin buleh . awok akat hand break ni sebab ado tando brhenti sini nihh . napok tu . pah ado line depeii nuh . awok akat hand break sebab awok nok mematuhi papan tando nih la . blablabla . 

banyak kot dia cakap . tapi kan , keje aku kat sebelah dia angguk . dia tanya aku cakap taktau . then dia explain . makin banyak lah pengetahuan aku dapat . so sekarang ni nak cakap , cikgu tu bukannya membebel . dia mengajar . tapi atas orang lah nak anggap benda tu ape kan . macam aku sejujurnya cakap , aku anggap benda tu ajaran . aku baru tau kenapa kena angkat hand break . banyak jugak lah kan benda yang aku tau . thankyou cikgu . 

so best jugak dengar dia cakap cakap . aku tersengih je dalam kereta tu . herherher . so tadi , lepas dinilai , kite lulus wak . kite lulus . mesti awak bangga an ? #TanganKeBahuMataKeAtas# eh hello . baru nilai . bukan test JPJ lagi . kau jangan angkuh mirah . kangg taklulus jpj kangg nangis . okay dah . tu je cerite . 

i think i have to stop writing . a little bit sleepy . i want to sleep . dengan harapan , mimpi macam semalam tapi hero nya lain . herherher . okay lah yea . chiowww ! muah kiri muah kanan . toodles ! babaii :3 assalamualaikum . 

. Bermimpi Di Siang Hari .


Eh hai hello . terimakasih sebab menjengah blog yang hot macam goreng pisang ni . hari ni nak bersikap rendah diri sikit . not proper lah kan hari hari merapu macam orang lupa diri kan . aku ni baik sebenarnya . engkau je taktau . wah . macam tetibe je kan ? dah start dah ni perangai aku yang takboleh nak ubah . bila aku nak berenti merapu ? bila bila ? urghh ! okay bhaiii . 

eh hai . hello balik . tadi lupa nak bercerita . now . jom start . sapa penah mimpi kat sini ? sape penah sila korek hidung pakai garfu . eyukkksss ! kenapa artis cakap macam ni ? sorry sorry . jap jap . kenapa aku tibatiba tanya soalan cenggitu ? macam nak ajar budak tadika je kan . herherher . okay . something happen for a reason kan . ade lah sebab aku tanya ni . hadoiyai . lagipun malu bertanya sesat jalan kan . kena banyak bertanya kan . so , aku bertanya lah ni . okay okay . dah . 

tadi aku pegi driving class . balik tu around 1.00 pm . agak lewat lah jugak . pastu aku balik tu . online macam orang gila . lama online . blablabla . tanpa log out , aku dah tertidur . memang gempak lah kan tertidur masa online . itu membuktikan yang online tu boring sampai aku tertidur . tapi aku taktau lah kenapa aku jadik macamnak gila kalau tak online . online bukan dapat ape pon . buang masa buang duit buang sampah . so nak dijadikkan cerite . masa kat driving class tu aku baca novel tau . novel tu cerita , pompuan tu terpaksa kawen dengan lelaki tu . dia benci lah kat laki tu kan . then lamalama , bila duk sekali , datagn rasa sayang tu . okay dah . taknak cerita pasal novel tu .

okay okay . pastu kan . aku tertidur masa online tu . aku mimpi sebijik macam novel tu doe . tapi yang buat aku terkejut . arghh ! mamat yang masuk dalam mimpi aku tu . aku taknak lah bagitau sesape an . bajet bajet suspen sikit . tapi seriously , aku terkeut dia masuk mimpi aku . lama dah kot tak ambik tau pasal dia . tapi kenapa lah dia masuk jugak dalam mimpi aku . tapi takpa . bukan salah dia . dasar syaitan la ni nak main main dengan aku . dasar bangang . boleh pulak dia main main dengan mimpi aku syaitan ni , arghh ! salahkan syaitan pulak . kau tu tidur tak cuci kaki mirah . #SumbatKakiDalamPetiAis#

okay now . perasaan nak kawin membuak buak . lepas mimpi tadi lah . err . bukan nak kawin dengan mamat dalam mimpi tu tadi okay . nak kawin dengan orang lain . kau bayang la kan , betapa best nye mimpi tu sampai aku bangun tersengih sorang sorang . memang indah gila lah kan . dan jalan cerita yang indah tu buat aku rasa , " sambung study lepas kahwin boleh ? " . memang gila lah . tersengih aku ingat mimpi tu . eh jap . aku rasa aku mimpi tu sebab aku terlampau obses dengan novel yang aku baca tu . aku rasa nak kawin ni sebab novel tu . eh jap . kenapa aku cam gedik gila ni . nak kawin segala . stop it mirah ! life must go on . kau tu bukan ade orang nak pon . nak kawin konon . further study dulu . 

habis dah cerita aku . macam ohsemm kan mimpi tu . tapi macam scary sikit . arghh ! mamat tu . herherher . okay je dia , tapi macam aku terfikir , kenapa dia ? dia kisah silam aku kot . hadoiyai . taknak tidur siang hari dah . tapi mimpi tu indah ! hewhewhew #GelakTeruk# so dah dah la . moral of the story . kalau kau nak mimpi indah dan comel serta cute macam aku ni , kau baca novel before kau tidur . memang mimpi kau gempak la . tak pun , nak mimpi indah , kau rebus novel tu , minum air dia . nanti indah la mimpi kau tu . kalau nak lagi indah , nanti aku try cari cara macam mana aku nak masuk dalam mimpi kau tu . yelah . mimpi mana tak indah kalau artis yang hot serta bergaya mutu keunggulan ni masuk dalam mimpi kau ken ? nak lettew titew masuk dalam mimpi awakk . hihik .

 okay dah . hari dah lewat . malam pon dah makin tua dah ni . aku nak tidur la . besok kena pegi YakinPandu . nak memandu dengan yakin . esok aku akan dinilai . yelah . nak tau aku hebat ke tak an . so  do pray fer me everyone . doakan titew lulus tau . hihikk . dah la . nak tidur . nak jaga mata . besok kite nak kenyit mata banyak kali dekat abang yang nak nilai kita tu . eh silap . bukan abang . pakcik . hihi . k lah . aku chow dulu k . muah kiri muah kanan . muah dua dua belah . babaii :3 toodles ! assalamualaikum . 



jike anda gembira tepuk tangan . jike anda suke bace . tekan lerr like kat atas tu dekat tajuk entry tu . babaii wak shume . sayang awak .

Thursday, 22 March 2012

. Ini Dia Result Saya .


hell o ~ nampak tak gambar ni . SMILE :) nampak tak calon SPM 2011 nak lalu ni ?
kasi laluan lah sikedd . aku cepukk kang . kang ade jugak yang makan screwdriver kanggg . 
tepuk tangan sikit . artis dah masuk ruangan blog ni . baby bloggy yang sangat comel . 
dengan hiasan glitter glitter dekat tinkerbell . snow kaler pink jatuh berguguran .
meromantikkan lagi keadaan blog aku nih kan . tepukk tangan sikeddd #BunyiOrangTepuk#

okay now . tadi aku dah hupdate blog an ? aku bagitau nak ambik result kan ?
yang panjangpanjang aku belit tu , yang aku merapu tadi tu , aku update pasal aku nak ambik result
yelah. aku kan . semua benda aku buat peminat nak tau . kena rajiin update lah .
facebook twitter skype blog . artist kan . kena ada banyak benda . 
senang nak contact peminat tersayangg ! hah ! amekaw . sayang betul aku dekat peminat
so here i come . tadi update bagitau nak ambik result . so now mestilah nak story pasal result
ouh jap . attention everyone . its going to be entry yang sangat lah boringg =_=
takpercaye ? nahh . tunggu sampai habis . kalau percaye . macam biasa lah kan . 
gerakkan cursor tinkerbell ke bahagian atas belah kanan dekat screen ande tu . tekan je :3
untung lah kan kau bukak blog aku . semua benda aku ajar kan ?

so now . jeng jeng jeng jeng ! nak story dulu macam mana pegi sekolah tadi . taknak bace sudah !
so tadi . lepas update blog . share dekat fb . terus tutup lappy . tidur . 
masa tu pukul 9 lebih dah kut . sedangkan aku janji dengan siha nak pegi sekolah dalam pukul 10.30
takpa lah . sebab terlampau mengantuk an . lepas subuh tadi bangun taktidur tidur . aku pun tidur la
bajet cool lah . disaat orang nervous . aku dengan nikmatnya tidur . then around 10am bangun
mandi mandi sambil nyanyi kelapa dan orkid bagus untuk rambut , pastu siap , iron baju . 
bersiap , belit shawl , touch up situ sini , pakai jam , ambik phone and purse letak dalam beg
lalu ku gagahkan diri ini melangkah dengan berhati hati , keluar dari bilikk . terus ke pintu utama
gila gempak . macam dekat istana an ? hello . kite memang duk istana punn . jeless lettew . 
so seperti biasa , oleh kerana aku anakanda sulung mesti lah abah aku yang hantar an #BerkaitSangat#
so sampai kat sekolah tu kan . sampai je dekat pagar . nak melangkah masuk tu . junior tegur . 
" eh jo . rilekk jah makaa . tok jangok pungg . meme rilek lah "
aku pon jawab . " paka jangok wat gapo mugo kito bukeii nok naik stage pungg "
lalu ku teruskan langkah . mencari cari anak buah . classmate . nampak lah sully dengan boo . 
duduk dengan diorang farah pon datang . then nammy . and sorang sorang sampai .
maka terubat lah rindu tuh kan . borak kejap . then jumpa lah cikgu cikgu cikgu .
bab jumpa cikgu ni lah macam segan sikit . tapi sebab cikgu dah kenal aku macammana an 
aku jumpa cikgu aku mesti cakap . " straight a's doh sayo cikgu "
takpun mesti cakap : "teacher , addmath sayo A doh sero "
yelahh . bajet cool an cakap cenggitu dengan cikgu . bunyi kurang ajar ka ?
tapi kan . truly deeply , saye suke bergurau dengan cikgu saye :) dan ia menceriakan suasana .
bila cukup ahli . kami bergerak ke kantin . orang lain minum je . tapi aku lapar gila . 
aku ajak makan , sorang pon taknak . dengan ambik langkah bijak . aku makan roti . 
diet diet =_=
pastu dalam pukul 12 , kami gerak ke dewan . nak chop tempat nak duduk . herherher
dapat duduk . nampak je pentadbir and pengetua kat depan tu , aku jadik macamm , arghhhh !
cikgu cikgu buat apa kat depan tu ? result wei result . hati aku bersuara cenggitu doe . tak sangka harini result 
so cool ja . tengah duduk tu ustaz yusoff yang handsome sangat cakap . "kelah awok tigo ore b pai" 
sape lah tu kan . macammana lah pai boleh B . bajet bajet A lah kononnya pai tu kan . 
lama tu . masa bonda cakap cakap an . papa bear aku lalu . cikgu kelas aku lalu an . 
eh jap . kenapa papa bear ? fyi , kitorang panggil dia macam tu sebab dia comell ! 
so . masa dia lalu . muka dia tu frust sangat . dah agak dah kan something yang tak menarek akan berlaku
seperti yang dijangkakan . takramai budak kelas aku dapat bunga . dua orang ja dapat . 
SYAIDA ADLIN BT HISHAM
AMELIA BT MUHD RUZAINUL ABIDDIN 
tahniah you olls :D bangga aku sebagai ketua . #NakTumpangBangga#

okay . next perenggan . so . bila nama aku tak disebut lah kan . memang dapat below 8A lah .
so masa pengerusi cakap , dah boleh beredar . ambik result dengan guru kelas . dengan bangga
aku menerkam ke arah papa bear yang comel tangat tangat . tanya lah dia .
and fyi , aku orang first yang ambik kertas dengan cikgu aku . bangga kite . 
tengok tuh . sebab terlampau nervous . kire macam orang gila dah . nak kira A tu berapa an 
mulamula tu kira empat . dah frust dah . kire lagi sekali lima . kira lagi sekali lima jugak .
so tengok tengok . memang lima lah kan . aku rasa nak melompat doe ! 
tapi aku frust sikit dengan satu subjek . PAI aku B . bangang nye aku rasa . aku ISLAM . 
tapi PAI aku B . tak ke bangang tu . hadoiyaii ! tapi takpe la . takde rezeki an . 
tapi seriously , tak sangka langsung dapat lima A . macam ohsemm la . bangga je kan aku ni . 
pastu lepas dapat tu . junior datang lah dekat . nak berbaik . hihik . saje je tu nak kawan dengan retiss
so diorang tanya lah kan dapat berapa . tanpa berfiikir panjang aku kasi je slip aku dekat diorang
" nah ! tengok sediri . toksoh banyok tanyo "
diorang tengok je la . pastu yang tu pulak datang . tanya dapat berapa . aku pon bagi slip . 
mungkin kau akan cakap . dapat 5A je pun . takpayah nak show off la . 
tapi kau tau tak . yeapp ! aku memang nak show off . aku nak tunjuk yang aku bersyukur .
aku takmalu walau berapa pon aku dapat . yeahh ! aku takmallu . 
tu usaha aku . apa yang aku dapat tu usaha aku sendiri babe . usaha aku . silafaham . 

jujur ni aku cakap . result ni . walaupun sikit je aku dapat . i never regret .
aku sangat sangat bersyukur , dengan aku yang sangat banyak mainmain . ponteng kelas . 
hello . ponteng sebab busy dengan kerja je okay . pastu dengan aku yang jarang nak study . 
dengan keadaan aku yang kena chicken pox masa tu . memang ohsemm lah result tu . 
dimata orang orang bijak 5A tu sikit . tapi dimata orang macam aku , 5A tu alhamdullillah . 
whatever it is . i'll always proud to be me . herherher . ayat takleh blahh . 
yang aku dapat A , BM BI SEJ LK MATH . yang lain tu mixed lah . b ade c ade d pun ade . 
pandai kan aku pilihh ? aku ambik semmua . alahh . aku dapat sikit tu sebab A aku yang banyak tu , aku kasi dekat orang lain . belajar jadik pemurah sikedd . herherher .baik nye aku . 
so so . balik tu takde ape . cool je . aku boleh gelak sepenuh perasaan lagi .
then balik online . bagitau semua orang aku dapat berapa . 
yelahh . before orang tanya . baik kita bagitau dulukan . maka dengan tenang . aku pakai balik tudung
walk to tesco . takmasuk tesco lagi . pergi kedai tepi tepi tu . kite pegi makan ice cream . 
thanks NAILI for the treats . ohsemm ! 
lepas tu kan . kite semua round round dalam tesco then naili balik . before tu , tieym balik dulu 
lepas tieym , naili pulakk yang balik . tinggal aku dengan aini . sebab aku tkbelanja dia hari tu .
aku ajak dia pegi kfc sebab aku lapar gila =_= kami pon makan . maka kami balik selepas itu 
menarek kan aktiviti aku ? sila cakap menarek !

okay now . nak kasi sikip cakap cakap . nak ucap thankyou everyone :D yang mana mana dah wish tahniah tu an . terimakasih sebab cakap tahniah . dan bagi mereka yang tak cakap tahniah tu , terima kasih sebab tak jaga tepi kain saye . so . bagi orang lain yang frust tu , remember everyone , result spm rendah takbermakna kau takkan berjaya . so cool lah . terimaje berapa kau dapat . sebab ALLAH SWT tu tau yang terbaik untuk kita . dia dah bagi yang terbaek la tu . maybe kite tak sedar je . nanti kau akan sedar . last last . congrates everyone . pilih elok elok nak sambung belajar kat mana . kalau yang taknak sambung boleh apply untuk jadi make up artis aku . kalau tak pun boleh la kau tunggu orang masuk mintak . then terus kahwen .okay boringg . 

weiii . ngantuk gila ni. aku tido dulu okayy ? muah kiri muah kanan . toodles ! alhamdullillah . assalamualaikum :)

Wednesday, 21 March 2012

. Dia Datang Dah .


GOOD MORNING everyone ! its 21 March . ohsemm je tarikh tu an ? macam gampang je . gila nervous . eh . takde la nervous mana pun . tapi bukan lah tak nervous langsung . macam ni la . ade time time je aku nervous . bila aku tengok semua orang cakap pasal result . tapi ye lah kan . takkan orang nak cakap pasal raya pulak . MACAM tetibe pulak . tak ke bangang tu ? tapi takpa . bangang itu menarek . 

huhh ~ okay okay . beberapa jam je lagi artis kesayangan dunia ni nak ambik result . dan tibatiba aku rasa takut . see . aku tak boleh aaa cakap pasal result . jadik macam nervous gila gila . tibetibe je kan ? tadi bukan main aku cakap tak nervous lah hape lah . arghh ! aku takfaham perasaan aku sendiri . #PukulKepalaDenganSelipar#

tau tak ape impian aku hari ni ? tau tak tau tak tau tak ? kite sebenarnye kan , nak bawak balik sejambak bunga dekat mama kite . untuk mendapatkan sejambak bunga tu kan , kite kena dapat 8A ke atas . kite harap sangat kite dapat 8A ke atas . tapi kan , bagi kite , dapat 6A pon alhamdullillah dah . cuma kite takdapat nak bagi bunga lah dekaat mama kite . tapi kan , kite rasa kite dah jumpa jalan lain da , macam mana nak bagi sejambak bunga dekat mama kite . hihi . kite mintak je la dekat orang yang dapat bunga tu . kite mintak sekuntum sorang . cukup sepuluh kuntum , dah jadik majalah kuntum . kbhaiii . aku merapu . 

ape benda lah aku hari ni . kenapa macam aku jadik gila hari ni . eh tak . bukan hari ni je . hari hari . so , takpelik sangat lah kan kalau aku cakap merapu . okay . proceed proceed . err . aku nervous sangat hari ni bukan ade ape pon . saje je kecoh kecoh tengok budak spm nak ambik result . pheww ~ kesian kat diorang an ? nasib baik lah aku dah berkerjaya kan . dah jadi artis . professional . peringkat antarabangsa kot . haa . nampak tak betapa terer hensem dan hebat nya aku . taklama lagi ABPBH pulak . aiyakk . aku taknak bertanding pon . kesian dekat orang lain kan . kalau aku join , habis award aku sapu . ye lah . ak ramai peminat kan . senang la nak menang . tp takde lahh nak mandrem mandrem sangat . bersaing secara sehat dan takdemam . tapi sebab peminat merayu rayu . datang rumah aku tiap hari walaupun rumah tu bukan rumah aku , aku terpaksa lah join . ye lah . kau pun tahu kan yang aku seorang artis yang tak pernah menghmpakan peminat . menang lah kot aku nanti . eh jap . bukan menang kot , tapi memang menang .

so dah dah la kan aku merapu . lupa diri pulakk . err . all is well kot . errr . for sure , aku doakan kawan kawan aku tu dapat result gempak . NAILI , SIHA , NAIMAH , AINI , TIEYM , NANI , PORSHE , SULLY , DANNY . herr . hopefully lah kan . mesti dapat lah . diorang terer dari aku okay . diorang dapat result gempak pon aku dah syukur dah . aku takdapat bunga , diorang dapat bunga pon aku dah okay dah . tapi kan . kali ni aku harap dapat buat mama happy . please Allah . Help me . err . dah lah eh . aku nak tidur ni sebenarnya . rasa ngantuk gila kan . sempat kot tidur sejam . hihikk . artis kena jaga muka . nak pegi ambik result kena nampak cun hot dan meletup . ramai orang nak bergambar nanti . #EntahEntahAkuLariSebabResultRendah#

: MEREKA MEMBERI KU INSPIRASI #TIBATIBA# :

so here . artis nak bagi speech . ketepi ketepi .
ehemm ehemm . artis agak sibuk hari ni . shooting , show , photoshoot . so , i nak mintak maaf kalau i takdapat nak layan soalan you olls tau . i harap u olls faham la i ni busy . pastu kan , i rasa i nak off phone . sebab i kan seorang yang komited dalam bekerja . masa kerja kena off phone . bagus kan i ? terimekasih puji . dah tau dah . herr . okay jom bercakap secara serius . okay . to NAILI , SIHA , NANI , TIEYM , AINI , NAIMAH , PORSHE , SULLY , DANNY . err . nama mu dalam doaku sayang . lets rock the world today . hihikk <3 and to FAMILY KITE YANG PERGI SUME CAMP SAMASAMA tu kan , goodluck tau . berapa pon result kite , kite sama :) result tak penting pn kan bagi kita kan ? nanti sharing sharing tauu . pepandai je aku cakap result tak pentingg . debushhh ! goodluck goodluck and goodluck . 

klah . i have to go . babaiii everyone . doakan kejayaan ku , dan akan aku doakan kejayaan mu . :) muah kiri muah kanan . toodles ! assalamualaikumm <3


p/s : memandangkan kawan aku tu semua artis , nama mereka kena besar lah kan . kbhaii :3

Monday, 19 March 2012

. Sunyi Sepi Di Malam Hari .


eh haii . here i comes . dengan ayat sama setiap kali nak update blog kan . err . mesti kau boring kan ? tapi kan , kesah ape aku . blog aku kan , otak aku , ayat aku , ade aku pinjam kau punya ayat ? takda an . so , diam je la before aku suap kau dengan hanger dan selipar jepun . okay . maaf . artist emotional sikit hari ni . tengah ambik feel orang cakap . yela . shooting kan . ade scene nak marah orang . tu yang kena practise marah marah tu . comel kan bila aku marah ? awww . comel gila . #SenyumSambilBuatMukaComel# . gila . tengok atas . tajuk takleh blah an ? phuiii . abaikan tajuk yang macam tingtong tu . 

So . ekchelli lah kan , aku update blog ni bukan ade topic hot ke hape ke . saje je ngengade nak update . kerja aku malam malam update blog je la kan . tapi jujur , masa pegi camp hari tu , tak ingat langsung dekat blog . tak ingat langsung dekat fb . tak ingat langsung dekat twitter . tak ingat langsung dekat twitter . ohmy . ohsemm gila camp tu sampai buat aku lupa dekat semua benda yang aku tak boleh tinggal kan ? bertuah betul aku boleh pegi camp tu . herherher . kau jealous dah tu kan ? ohyess . tu niat aku . saja nak kasi kau jealous . tapi jujur lah ni kan . aku seorang yang takbole nak hidup tanpa fb . i mean dalam sehari tu memang kena online jugak walau kejap . tapi masa duk camp tu , langsung takrasa apa apa . even takda phone pon aku okay je . sebab aku tenang duk kat situ . gembira dengan semua orang yang bertukar jadik family kejap je . yeah ! they are my family . sorry for keep telling all of you about that camp . frankly speaking , aku sangat rindu camp tu . sangat rindu . 

and now . kosong . sunyi . herherher . tapi kan , abang abang cakap , nak buat activity lain lagi . ouh seriously tak sabar . wuhoooo ! nak pegi semua activity . nak pegi sangat sebab nak jumpa geng . memang ohsemmm lah kan . heherrr . sorry lagi sekali sebab aku duk sebut sebut je pasal camp tu kan . sorry gegile . tapi kalau kau tak suka nak baca an , kau boleh lah slow slow gerakkan cursor tinkerbell aku yang ade glitter jatuh berguguran tu ke arah tanda X dalamm kotak kecik warna merah di bahagian atas belah kanan tu . silakan lah . okay now . sambung balik . semua benda aku buat kat rumah buat aku teringat SUME camp . arghhh ! balik camp tu satu penyiksaan . seriously . 

even nak masak maggi kat rumah pon , aku boleh ingat moment makan maggi dekat camp tu . memang gempak la . aku taktau la kawan kawan aku tu macam mana . entah ingat entah tidak dia kat aku . so , hari ni apa yang aku buat . online satu hari , dan habiskan masa comment comment dalam grup sume camp . best what . luah luah perasaan . lepas rindu . kenang balik semua benda kitorang buat kat sana . memang perghhh la . gila gempak . tapi ramai tak online tadi . a little bit sunyi lah kan . tapi takpa lah . jauh dimata dekat dihati . wah . macam tetibe je kan ? kesah ape . phuii .

lalalallalala ~ arghh ! macam aku bohsan gila sekarang .taktau nak buat apa . lagi sekali nak cakap . im totally miss SUME CAMP moments . gile sial . ape lah dah jadi dengan aku . kena sampuk ke hape . takpenah lagi aku segile ni balik camp . bagi aku lah kan , graduates sume camp tu adalah satu penyiksaan . sepatutnya kitorang stay kat sana kan . aku tak kesah je kalau nak cancel shooting segala bagai . aku dah kaya an . rumah bukan sebuah , banyak buah kot . tu takcampur dengan buah epal , buah limau , buah durian , buah naga . aaa . banyak gila kan ? so . aku tak kesah je nak cancel job aku asalkan dapat continue camp dengan diorang . memang menangis koot aku hari last hari tu . yela . aku artist kesayangan dunia yang punyalah comel dan manje kan . takde lah secomel nora danish . tapi kalau setakat lisa surihani tu , aku lagi comel dan manje kut . fyi , Yusry pilih Lisa Surihani tu sebab dia frust aku reject dia . tu yang dia terus ajak lisa kahwin tu . nak cover malu lah katekan . 

okay . begitu banyak aku merapu yang entah pape . aku mintak maaf sebab lately entry blog aku nih punyalah bosan . entah pape je kan . tapi kan , kite kan , nak bagitau awak kan , yang kite ni kan , memang cenggini wak . kite kan suke tulis je ape ape . sebab kan , bagi kite kan , blog ni kan . tempat kite merapu je . pastu tempat kite manje manje . yelah kan . kite kan artist kan . mana lagi nak luah segala isi hati ni kalau bukan dekat blog ni . takkan nk luah dekat peminat pulak kan . tak kena lah cenggitu . okay . makin banyak je kite merapu kan . macam banyak gile gitu kan . wak wak . kite sebenarnye kan . kite nak tido dah . kite mengantuk gile . pastu an . esok kite ade driving class . cikgu kite dah text kite dah . die cakap nak datang ambik pukul 8 . kite mesti lah kene bangun pukul 7 kan . kite nak bersiap wak . lame . kite kan artist . mane nak pedicure manicure lagi . banyak sangat benda nak buat . awak kena paham la kite . awak semua kan peminat kite kan . 

now . tanpa cakap panjang lebar kan . kite dah nak off ni wak . kite macam banyak sangat dah merapu . sampai kite dah start cakap kite kite ni . jap . #PukulKepalaDenganKasutSpyke# okay dah . aku nak tido dulu tau lalink lalink . babaiii . muah kiri . muah kanan . toodles . bhaiii . muahhh ! <3

still . there is something fer you . 



P/S : maaf tulisan kecik gila . tapi saja je buat tulisan kecik tu sebab entry panjang gila . kbhaiii .

Saturday, 17 March 2012

Your Artist Come Back . With Her New Family .


hai hai readers . here i comes . lama gila tinggal belog . tigahari kan ? olololo . kesian baby bloggy kite . sorry ler . kite pegi release tension tige hari . kite pegi camping . herherher . eh jap . what is wrong with me . kenapa nak berkite kite nihh . her ! menyampah . macam gedik gila an ? tapi for sure . aku memang gedik kot . arghh ! persetankan segalagalanya . #Tetibe#

so . rindu aku kan ? rindu gila kan ? sapa rindu sila potong rumput ! okay dah . stop it . aku kena berhenti merapu . ini masanya untuk aku bercakap secara serius , dan bercakap seperti manusia biasa . aku takboleh nak tunjuk kat orang yang aku ni power puff girls . so let me begin . ekchelli , aku pegi camp yang memang awesome gila lah kan . seriously . dan jujur . aku dapat pengalaman baru yang aku takpenah dapat from mana mana camp . memang gempak dan awesome lah . engkau ade ? takde an ? boooo ~ 

so . it was SUME CAMP . nama macam tak leh blah an ? tapi kau tau tak , SUME CAMP ni lah camp yang paling paling paling paling paling paling paling gempak aku penah pegi . just imagine . aku balik rumah , aku rasa sunyi duduk rumah sendiri . rasa macam pelik kot bile sampai rumah . and i was like kosong gila rasa . tigahari je kut pegi camp tu tapi rasa macam lama pegi sampai balik rumah pon pelik . her . ape aku merapu ? okay . abaikan . 

about what activities we did , im not to tell all of you because , this is our secret . herherher . suspen gila an ? takut la tu an ? #SilaAngguk# tapi yang aku nak cakap nye , lepas join ni kan , aku boleh kenal sapa aku , aku belajar banyak benda kot . insyallah , aku akan praktikkan dalam hidup aku . when we talk about kenangan , kenangan yang paling indah masa nak balik . and masa tu airmata berguguran di medan perang . eh hello . ade lah care dia kan ? cara dia memang awesome ! pastu kami berpeluk peluk segala bagai masa nak tinggal tempat tu . tapi kalau aku setakat kena peluk dah biasa dah . yela . aku artiss an . kalau shooting , ramai peminat serbu datang peluk aku segala bagai . mak ternoda nyahhh ! tipu je . kbhaii . 

hmm . ape lagi uh ? bukan tu je kenangan terindah ekchelli . semua benda kenangan paling indah . even beratus ratus camp aku pegi sebelum ni . tak tambah camping dengan Justin Bieber , camping dengan GreysonChance , camping dengan JamesBrooke zaman mudamuda , camping dengan JalaluddinHassan , banyak betul aku pegi camping an ? so , kalau nak dibanding kan dengan camping camping tu . camping ni lah yyang paling ohsemmm . gempak sial . sedap hingga menjilat kaki . phuii ! dan kau tak , sebab camp nih dengan perlahan lahan , aku belajar jadi manusia . sebab sebelum ni kan aku supering . eh silap . superhero . and also , aku belajar ape sebenarnya teamwork . dulu aku ingat teamwork ni kuih tau . pastu aku tengok wonderpets an , pastu aku pon ingat la teamwork tu kapal yang dia naik tu . ruparupanya teamwork ni kerjasama . baru lah aku tau . tapi tau meaning takcukup an ? and now , aku betul tau kerjasama tu pebenda sebenarnya . herherher . macam gempak je explaination aku . engkau ade ? takde an ?

okay . ape lagi nak story . guess what , sebab task mulamula yang captain bagi , aku dengan orang lain yang takpenah kenal tu , jadik rapat tibatiba . and aku jugak telah dianugerah kan seorang buddy . aku kena bersama dengan dia 24 seven . herherher . thankGod buddy aku boleh kawan dengan aku . kami sekepala kot . thanks buddy . SAYANG KAU KETAT KETAT , RAPAT RAPAT . and to all participant jugak . sayang kau ketat ketat jugak lah kan . okay . to captain , master trainer , senioritas , titew cawyunk awak shume . hihik . #MoodGedikTetibeDatang# thankyou very much jage artis kesayangan dunia ni . aku an artis an ? kalau jadi apa apa kat aku , merana lah hidup peminat peminat aku yang ramai gila kalah JustinBieber dengan Nasir Bilal Khan tu . 

so here . aku nak buat speech lah kan . ehem ehem #Cough# . saya dengan ini Nur Amirah Auni nak mintak maap dari hujung rambut sampai hujung selendang kaki , kalau aku ade buat salah dengan kau kau COW sume ni kan . thankyou very much sebab tahan telinga kau dengan suara aku yang macam YUNA ni kan . then then , thankyou sebab kawan dengan aku . sama sama cipta kenangan dengan aku . you guys awesome gila . and hope , pasni kite jumpa lagi lah yea ? aku rela cancel shooting aku semua sebab kau kau . shooting yang beratus ratus ribu tu aku cancel semua . nampak tak sayangnya aku dekat engkau . btway , I LOVE YOU ALL . kau jangan lupa aku k ? sorry gila kalau ade sakitkan hati . seriously . mulut aku kejam . and fyi . kau semua takda sakitkan hati aku pun . aku happy bila dengan kau semua . kau family aku :) thankyou guys . 

here comes my family 



: Thanks For Be My Family . Sayang Kau Semua :

: Aliya . My Buddy . Thankyou Very Much . Sayang Kau :

: Thankyou Koman Sebab Kau Tolong Aku Dari Awal Sampai Akhir . Sayang Kau ! :

: Our Captain . Thanks Sebab Jayakan SUME Camp Captain :

: Master Trainer Bob . Thankyou Jugak Menjaga Kami :

: Master Trainer Fariz . Goodluck In German . :
: Thankyou Habiskan Harihari Terakhir Di Malaysia Dengan Kami :

: Kami Gadis Tapi Kami Extreme :

jap . a little bit disappointed sebab taksempat nak ambik gembar dengar senior ika and senior mila . tapi thankyou very much sebab jaga kami si gadis :) and takde jugak gambar dengan master trainer nick . thankyou jugak lah sebab jaga kami :)

Okay dah . Selesai sesi tengok gambar . and you guys . nanti kalau aku jumpa kau , aku takkan teragak agak nak tunjuk isyarat empat jari dekat engkau . promise ! dah la . nak berhenti menulis sebab panjang sangat dah ni rasanya . kalah novel ombak rindu . k lah . gtg readers . jangan rindu aku k ? kau tau la aku ni banyak comitment . nak shooting , nak nyanyi , nak tulis script , nak tulis lyrics lagi . susah la kan kalau artis pujaan negara . babaii lah yea . muah kiri muah kanan ! toodles ! bhaii :3 

Wednesday, 14 March 2012

I Let You Go


eh hai . err . update blog before pegi camping . actually aku ingat nak story pasal keluar hari tu . sebab mood agak tidak stabil sekarang , aku rase aku story lainkali lahh yea . btway . tomorrow nak pegi camping at bukit bakar . kat mana lagi kalau bukan kelantan kan . taktau lagi tempat dia macam mana . aku redho je la macam mana tempat pun kan . 


so about this camp . nama dia SUME camp . at first SUME camp stand for Semua Untuk Mereka yang Extreme . tapi aku taktau kenapa after abang abang tu pergi survey tempat dia tukar nama . err . i mean still SUME camp . tapi makna dia tu jadik Syurga Untuk Mereka Enjoy . sounds great . taksabar . seriously . dan barang aku bawak agak banyak . dengan kuali segala bagai sebab kitorang kena masak sendiri . extreme gila an ? #silacakapExtreme# . thank God budak grup aku tu pandai masak . so aku ambik bahagian kupas bawang je la . macam menarek je kan ? auww . ohsem . im going there for three days . start tomorrow , wednesday , and i'll be back on friday . ape ape cerite aku kongsi lah nanti . 

so . memandangkan aku nak masuk hutan dalam tiga hari . aku nak lah kan chat dengan abangtigahari macam biasa . nak tinggal dia tigahari kut . macam dia tak kisah ape pon . tapi aku ni macam kesah la kan . you know why ? sebab nanti aku rindu dia . niat nya nak chat dengan dia malam ni . nak gelak gelak . then nak dengar dia membebel kat aku nasihat itu ini lah kononnya . tunggu lama jugak dia onl . macam biasa lah kan . buat status memang tuju kat dia . and at last dia hit chatbox aku . punya lah eksaited nak baca . dia cakap "Dah online ni tapi dah nak out dah" . and i was like . tahan tahan . hati tahan la . sikit je tu ayat dia tu . tapi masa hati try tahan tu , airmata dah turun dah . gila . means that ayat tu power gila . 

desuppp ! musnah gila hati . berdiri bulu roma aku . taktau nak cakap apa . still berlagak cool dengan dia . say goodbye . blablabla . goodnite . then dia cakap kejap lagi lah nak out . aku pun macam rugi je kan kalau aku blah cenggitu . i mean aku tunggu dia quite lama . so . go to toilet . cuci muka . tarik nafas panjang . sambung chat . i told him yang aku tunggu dia lama . and sekali lagi ayat dia tikam aku . dia marah aku . sebab aku tunggu dia maybe . entah . taktau . tapi ayat dia tu memang aku terasa gila . okay now . aku lembik . tapi nak buat macam mana . perlu ka aku tipu hati aku lagi sekali .

err . sakit kau tau . sakit gila . eh kau yang selalu dengar masalah aku . but when aku ade masalah dengan kau , sape nak dengar aku ? aku tahan sorang sorang . sorang sorang . subhanallah . aku ingat kau akan treat aku elok elok macam hari sebelum ni . but why hari ni kau pertikaikan ape aku buat ? why hari ni ? tapi takpa lah kan . okay jugak kau buat cenggini . macam manarek gila . kau takley nak jaga hati aku je kan . kau pon ade hati perasaan  . sampai bila kau nak tipu diri sendiri an ? buat baik dengan aku . dah dah dah . let ALLAH settle everything . i love you but i leave it to ALLAH . aku ikhlas babe . eventhough kau buat cenggini kat aku . still aku sayang kau .

and for you abangtigahari . aku tau kau baca blog aku . aku mintak maaf kalau aku tulis benda ni kat sini . tapi kau tau tak , blog ni jadi tempat aku luah semua benda lepas aku hilang kau . yess . aku hilang kau . now . terpulang pada kau nak judge aku macam mana babe . i love you more than a friend . lebih sangat lebih . dan i leave you for three days . kalau aku balik nanti kau tak tegur aku , aku anggap im totally hilang kau . yess . insyallah , ALLAH would give a me a strength for that . btway . do take care of yourself . aku ikhlas sayang kau . sesayang kau . ly . goodluck result . bismillahirrahmanirrahim . i let you go . assalamualaikum . 

so to you readers . sorry lah entry ni agak lah jiwang . but , kau tolong lah paham ape aku rase sekarang . tolong . blog ni ja aku ada . thankyou blog . kau pon . thankyou lah sebab bazirkan masa kau bace blog ni . baik kau baca buku doe . okay . taktau nak buat lawak ape dah . seriously , not in mood . mata basah . kbhaii . nite . off for three day . take care you olls . babaii . do pray for me . doakan aku elok elok ja camping nanti . kang boleh update blog lagi . kbhaii . nite . muah kiri muah kanan . toodles ! muah !

once again . sorry for being to emotional 

Counting

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

katakan lahh :) anda bebas bersuara !