BabyBooo :)

Play with It. I'm busy :3



Saturday, 24 March 2012

. Saye Telah Dinilai .


assalamualaikum #MukaSuci# okay hai . takpenanh penah update blog masa matahari kat atas kepala cenggini kan . ouh . panas gila . so now . aku baru balik from YakinPandu dimana aku dapat memandu dengan Yakin . Phuiii ! still gelabah jugak kan . 

so tadi , ade cikgu tu nilai kite wak . hihi . my cikma cakap , ramai budak budak cakap cikgu tu suka membebel . aku pon macam takut lah kan naik dengan dia . takut doe aku bila dia yang panggil nama aku . biar betik aku kena bawak cikgu ni . tapi takpa lah . bajet bajet buat muka sopan . tersengih . nak ambik hati lah kononnya . ingat nak kenyit mata tadi . tapi dia dah kenyit mata dekat aku dulu . okay . aku tipu . 

naik kereta . check yang mana patut . blablabla . then dengan teragak agak tanya dia kita nak pegi mana . dia cakap lah , suka hati nak pegi jalan mana pon asal awak kenal . maka . aku mulakan perjalanan ke JALAN B dengan lafaz bismillahirrahmanirrahim . kereta gerak je , alamakk ! cikgu tu pun cakap : "saloh awok ni . nok start keno bagi isyarat dulu . awok tok  bagi isyarat pung " . aku pon sengih je la kan . then drive sampai dekat pintu pagar nak keluar tu kan , kena angkat handbreak . aku break , then angkat handbreak tu . dia pon start lah soal aku . 

cikgu : babpo awok akat hand break ?
saye : sebab sayo nok breti la kalih . eheh .
cikgu : haa . saloh tu . awok nok breti mapuh enjin buleh . awok akat hand break ni sebab ado tando brhenti sini nihh . napok tu . pah ado line depeii nuh . awok akat hand break sebab awok nok mematuhi papan tando nih la . blablabla . 

banyak kot dia cakap . tapi kan , keje aku kat sebelah dia angguk . dia tanya aku cakap taktau . then dia explain . makin banyak lah pengetahuan aku dapat . so sekarang ni nak cakap , cikgu tu bukannya membebel . dia mengajar . tapi atas orang lah nak anggap benda tu ape kan . macam aku sejujurnya cakap , aku anggap benda tu ajaran . aku baru tau kenapa kena angkat hand break . banyak jugak lah kan benda yang aku tau . thankyou cikgu . 

so best jugak dengar dia cakap cakap . aku tersengih je dalam kereta tu . herherher . so tadi , lepas dinilai , kite lulus wak . kite lulus . mesti awak bangga an ? #TanganKeBahuMataKeAtas# eh hello . baru nilai . bukan test JPJ lagi . kau jangan angkuh mirah . kangg taklulus jpj kangg nangis . okay dah . tu je cerite . 

i think i have to stop writing . a little bit sleepy . i want to sleep . dengan harapan , mimpi macam semalam tapi hero nya lain . herherher . okay lah yea . chiowww ! muah kiri muah kanan . toodles ! babaii :3 assalamualaikum . 

2 comments :

Uncle Jonni said...

betul tu dia sdg mengajar tu... huhuhuhu..

tapi kalu dia sibuk berckp psl umah tangga ke, jiran ke apa ke...
haaaa,.. itu bukan mengajo... huhuhuhu

Amirah Auni said...

haha . tu la kan . untung laa dapat dia jadi penilai . haha

Counting

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

katakan lahh :) anda bebas bersuara !