BabyBooo :)

Play with It. I'm busy :3



Thursday, 31 May 2012

Hari menghotkan diri bersama adik adik comel




Assalamualaikum . Haii . Hello . Lihat kiri lihat kanan lintas lah dengan selamat . Bongok . Tetibe je . Gila lah kaw ni Jo . Okay . Merujuk gambar diatas , saya dengan ini mengeluarkan hujah saya yang pertama dimana rakan rakan SUME CAMP saya , mahupun rakan rakan PBS saya , kita semua tidak harus menjadikan ayat didalam gambar diatas menjadi kenyataan . Okay baiklah . Saya hanya mempunyai satu hujah . Dan saya telah selesai berhujah . 

PAAAAANNNNNGGGGGGGGGGGGG ! 
Ambik kaw penampor . Malam malam si gila mengarut lah . 

Okay abaikan hujah bongok tu . Tapi seriously , aku taknak hubungan dengan kawan PBS tu jadi macam ayat kat atas tu . Tak ohsemm langsung . Selesai . Nak update pasal hangout semalam senanya . Semalam aku lepak dengan adik adik hot . Qee , Yati , Bee , Dayah , Fyna . Tak penah jumpa pon sebelum ni senanya . Kenal dekat laman bawang sesawang je kut . Facebook . Twittorrr . Dah tau dah diorang nak keluar senanya . Penuh dekat TL twitter . Pastu secara kebetulan nak keluar dengan schoolmate SIC yang ex zs dulu . Pebenda lah kaw ni Jo . Maknanya nak keluar dengan geng aku yang kenal masa dk zs dulu , then dapat SIC sekali . Plan dengan diorang nak keluar . Pastu cakap lah dekat qee yati dayah , kalau aku keluar boleh lah jumpa diorang kan . Then , tibatiba geng aku tu takboleh nak keluar kan . So cancel lah plan nak keluar tu . Tapi oleh kerana nak jumpa adik adik comel ni , sanggup aku fly dari Paris ke Kelantan , pastu cancel semua show semata mata nak keluar dengan diorang . So sweet en kite ? Sweet ken ken ken ? 

Pastu outing tu mula mula punya lah segan . Tak . Aku yang segan senanya . Tidak dinafikan aku ni sangat lah penyegan orangnya kan . So takda lah cakap banyak sangat . Lepas tu lama lama lepak tu , memang gilak lah . Rapat lah sikit ken ken ken . So , first time keluar dengan kanak kanak ribena tu sangat lah ohsemm dimana suasana agak meriah macam hari raya doe . Mana nak cari orang sambut hari raya dekat KBMALL . Kaw penah buat ? Takpenah ken ken ken ? Not bad lah budak budak ni . Mereka gorgeous . Tapi umum tahu memang takda orang boleh lawan anggun aku . Ken ? Okay okay . Aku nampak kaw semua angguk . So , adik adik comel , Qee , Bee , Yati , Dayah , Fyna . Thanks hangout ngen titew . Titew suke senanya . Rasa taknak balik lah . Kalau ikutkan hati nak pergi pacific beli khemah , then pasang dekat tengah tengah KBMALL tu . Pagini balik lahh . Whoooaaa ! Brilliant lah otak aku . Gempak gila idea . Kalau mama abah aku tau , sah sah memang dia bangga lah ada anak macam aku . Engkau ade ?

Err . Malas nak cakap senanya . Kang jadi panjang . So , gambar , jalankan tugas .

| This is Qee . Hotsetuff . Whoaa . Haha |

| This is Yati . And for sure dia bukan twin Qee . Hotsetuff jugak ni derr |

| Aku malas nak cakap banyak . Kalau dah nama artis orang berebut nak ambik gambar . Lalala |

| From left : Bie , Fyna , Yati , Qee , Dayah |

| Nampak tak jarak yang memisahkan gadis hot dengan gadis cool ? Nampak tak ? |

Okay done . Taknak cakap dah titew . Titew letih gilew . Phuii ! Haruslah di highlightkan disini aku nak susun sepuluh jari sebab aku telah mencuri gambar gambar dalam camera qee . Hewhew . Sorry qee sorry . And thankyou . Dia bagi ke tak , aku dah ambik pon . Ken ken ? Sorry and thankyou for those pictures :) Itew nak stop writing lah . Sebab itew taktau nak tulis pebenda . Sila nangis yea . Tolong lah sedih sikit disaat aku nak habiskan cerita ni . Tolong lah sedih meraung raung . Boleh tak ? Okay . Thankyou . Lalala ~ Haa . Lupa nak cakap . Masa tengah lepak tu . Ada orang call . 


Dia ni lah call . Dia tanya , sayang , sayang taknak balik lagi ke ? Rindu you lah sayang . Balik eh balik eh ? Nanti teman i pergi shooting filem . Nak ? I taksuka pergi shooting sorang sorang . Bosan lah takda you sayang . You balik cepat sikit . You siap siap , kita pergi tempat i shooting . Okay . Bye sayang . I love you very much tau . Kasi muah sikit :*

Ohemgeee . Mesti ramai gadis gadis yang jealous ni . Okay bye . Assalamualaikum :D

Anda like anda suka . Anda tak like anda punya suka . Saya sayang RazizanRazak . HastaLaVista . Chiow . 

Tuesday, 29 May 2012

Malam Memboncetkan Perut



Haii Assalamualaikum . Salam Sejahtera Salam Satu Malaysia Salam Satu SIC . Perghh ! GIla lah . Mentang mentang duk SIC . Siap mention lagi satu SIC kan ? Dulu duk zs takde pulak kaw mention Satu semenza Jo . Bongok la tu . Start buat perangai menunjuk kaw lah tu kan ? Okay . Cakap dengan diri sendiri adalah aktiviti yang seronok lewww . Macam biasa gambar diatas takda kaitan langsung dengan entry . Ngengade je kan nak letak gambar . Tapi ayat dalam tu . Ade kaitan dengan hidup seyhh . 

SIla tengok tajuk diatas dimana ia bertajuk " Malam Memboncetkan Perut" . Memang gila lah mainan malam ni . Okay semalam takde lah makan banyak sebab memang tak lalu kan kan . Pastu hari ni kenapa entah . Bangun tidur mandi segala bagai lah kan terus makan . Makan kuih je . Tapi aku ambik ambik ambik . Banyak jugak lah kan . Then rutin harian on twitter mention @zizanrajalawak . Hamboih . Kat sini pon nak mention . Dasar gedik lah kaw ni Jo . Okay . Pastu mention dia . Tweet orang tu tweet orang ni . Pastu jalan jalan pegi dapur makan apple . Bukan sebijik . Berapa bijik entah aku makan apple hari ni . Orang cakap An Apple a day keeps the doctor away . Tapi dalam kes aku ni , ia lebih sesuai jika berbunyi So many apple a day , so many doctor go away . Betul entah grammar aku ayat aku . Lantak lah . Betul ke salah . Bukan essay BI ni kan ? Okay . Senanya aku pon taktau apa aku merapu  .

Okay perenggan lain . Sambung lagi . Hariku dipenuhi dengan menggonggong apple hijau . Berapa biji entah . Pastu tweet tweet segala bagai . Then malam ni aku tengok Dato Sri Hassan . Phuii ! Untung lah kan boleh jadi anak Dato Sri dalam blog kan . Kat luar . Hampeehhh . Okay . Aku tengok dia makan nasik tadi en . Dengan adik aku semua tu lah kan . Mula mula macam tak tertarik nak makan . Then then then disaat semua orang habis makan aku baru nak makan . Nasib baik ada lagi nasik kan . Banyak lagi lah nasik dalam periuk tu kan . Then aku dengan muka Forever Alone pegi dapur cedok nasik goreng telur buat air . Makan dengan ditemani air laici . Perghh ! Dua kali tambah .  Dah lama tak tambah tambah macam tu . Bapakk best makan banyak malam ni . Dan hasilnya perut seolah olah ada bayi comel didalamnya . Kenapa bayi comel ? Ouh . Sebab aku comel lah . Anak ikut mak . Hoiii . Seolah olah sahaja . Bukan betul . Itew tak kawin lagi lewww . Nanti kawin iteww ajak lewww . Rasa nak lempang je kan cakap cenggitu ? Aku berapa kali dah lempang diri sendiri sebab cakap macam tu lah . 

Done part makan . Nak keluar dari topic asal lah . Err . Petang semalam aku tersengih sorang sorang . Sebab aku tengok Kokse Kokdang Island yang group K lukis tu . Tergelak aku tengokCaptain Mt Senior semua ada dalam tuh . Bapakk bangang lah diorang semua ni . Bongok gila . Aku terbayang macam mana first first diorang dapat kertas tu . Bukan diorang tapi kitorang . Aku group K jugak senanya . TIbatiba tringat macam mana kitorang start melukis atas kertas tu . Tengok balik peta tu . Tengok balik apa yang kitorang lukis atas tu . Ya Allah . Rindu sangat . Semalam aku sengih je ingat macam mana peta Kokse Koksang Island itu berjaya disiapkan . And hari ni bergelinang jugak lah airmata ni petang tadi . Sebab aku pegi ingat semua benda yang kitorang buat . Apa yang kitorang selalu buat time tu . I mean semua benda yang kitorang buat masa SUME CAM P tu . Aktiviti yang aku buat kat sana takpenah kot aku buat tempat lain . Seriously . So . Mengalir airmata lagi bila mengenang kan yang ramai jugak antara kami yang akan tinggalkan bumi Kelantan ni lah kan . Aku dah memang tak stay Kelantan lah sebab aku Paris en . Kau tau kan ? Artis memang cenggini . So , ingin aku tegaskan disini , aku rindu SUMECAMP members . And for sure all the PBS members . Taktipu langsung :) 

And fyi . Hari ni warga warga matrik dah menjejak kan kaki di matrik kan ? Okay Koman Ain Jihah . Hopefully diorang dapat geng yang satu kepala lah kan . Bukan dua kepala . Sebab kalau dua kepala tu pelik sangat lah . Then , aku harap Koman dengan Ain boleh makan pedas sebab Negeri Sembilan memang kuat pedas . Ekau belaja la yoo acano nak cakap nogori . Ekau balik yoo ekau cakap dengan eden . Pergh ! Orang paris cakap negeri . Mana nak cari doe . Hewhew . And to you Jihah , kaw pulak jadi orang perlis kan ? Err , aku takpandai cakap perlis . Pepandai lah kaw belajar kat sana then ajar aku eh . Raya ni bila semua orang balik , kita buat tuition bahasa luar . Nak nak ? Itew nak ajar cakap Terengganu . Hewhew . Husband Wanna Be itew orang Terengganu . lalala ~Okay okay . Whatever it is , no matter where you are , kaw semua kena ingat yang aku ada dengan kaw sebenarnya . Memerhati dari jauh . Yeah . Aku ada aku ada . Cuma jauh sikit je . So , dont you ever think that you are alone . Aku ada aku ada . Disaat takda orang disisi kaw , kaw kena ingat yang aku ada . Tapi en , kalau kaw tak memerlukan aku , tak kesah . Hihik . Comel je gelak gedik ceggitu ken ken ?

Aku rasa takde ape dah nak cakap senanya . Hari ni sangat lah bosan . Bapak bosan . Taktau nak buat apa . Menghabiskan makanan je lah keje aku . Takde bende lain . So , no wonder lah kalau bukak sekolah nanti orang jumpa aku perut buncit . Tapi aku taknak buncit . Aku nak gemok >.< Tolong lah . Nak gemok nak gemokk ! buncit taklawa langsung . Elehh . Kalau takbuncit pon belum tentu kaw lawa Jo . Bajet melebih je kaw ni en ? Rasa nak kena back hand ? Okay done . Sorry wei . Aku memang suka cakap sesorang . Sejak sejak aktif twitter ni . Jadi suke cakap sesorang . Plus aku sunyi senanya , takda orang nak cakap pon dengan aku . Yelah . Itew taklawa . Tapi saya nak awak kawan dengan saya sebab saya tahu awak akan jatuh cinta dengan saya . Enough for today . Assalamualaikum Cinta Waalaikumussalam RIndu :) 


Suke bace tak ? Kalau suke kasi tekan yang mana ade . Okaybye . Assalamualaikum :D

Monday, 28 May 2012

SUBHANALLAH




Haii Assalamualaikum readers . Okay . Tadi godek godek new feeds dekat fb . Then ternampak something yang orang share . And aku taktau lah kenapa tergerak hati nak baca benda tu . So , aku baca lah . Jujur , jarang sangat aku nak baca apa yang orang share . Tambah tambah yang panjang gila . So , aku proceed . Baca baca baca . And aku rasa kau pon patut baca . Take your time . Baca benda ni sampai habis please . Dan aku harap ALLAH SWT bukak pinta hati kita dan bagi hidayah dekat kita semua . Keep reading . 


✐ Selepas Malaikat Israfil meniup sangkakala (bentuknya seperti tanduk besar) yang memekakkan telinga, seluruh makhluk mati kecuali Izrail & beberapa malaikat yang lain. Selepas itu, Izrail pun mencabut nyawa malaikat yang tinggal dan akhirnya nyawanya sendiri.

✐ Selepas semua makhluk mati, Tuhan pun berfirman mafhumnya "Kepunyaan siapakah kerajaan hari ini?" Tiada siapa yang menjawab. Lalu Dia sendiri menjawab dengan keagunganNya "Kepunyaan Allah Yang Maha Esa lagi Maha Perkasa." Ini menunjukkan kebesaran & keagunganNya sebagai Tuhan yg Maha Kuasa lagi Maha Kekal Hidup, tidak mati.

✐ Selepas 40 tahun, Malaikat Israfil a.s. dihidupkan, seterusnya meniup sangkakala untuk kali ke-2, lantas seluruh makhluk hidup semula di atas bumi putih, berupa padang Mahsyar (umpama padang Arafah) yang rata tidak berbukit atau bulat seperti bumi.

✐ Sekelian manusia hidup melalui benih anak Adam yg disebut "Ajbuz Zanbi" yang berada di hujung tulang belakang mereka. Hiduplah manusia umpama anak pokok yang kembang membesar dari biji benih.


✐ Semua manusia dan jin dibangkitkan dalam keadaan telanjang dan hina. Mereka tidak rasa malu kerana pada ketika itu hati mereka sangat takut dan bimbang tentang nasib & masa depan yang akan mereka hadapi kelak.

✐ Lalu datanglah api yang berterbangan dengan bunyi seperti guruh yang menghalau manusia, jin dan binatang ke tempat perhimpunan besar. Bergeraklah mereka menggunakan tunggangan (bagi yang banyak amal), berjalan kaki (bagi yang kurang amalan) dan berjalan dengan muka (bagi yang banyak dosa). Ketika itu, ibu akan lupakan anak, suami akan lupakan isteri, setiap manusia sibuk memikirkan nasib mereka.

✐ Setelah semua makhluk dikumpulkan, matahari dan bulan dihapuskan cahayanya, lalu mereka tinggal dalam kegelapan tanpa cahaya. Berlakulah huru-hara yang amat dahsyat.

✐ Tiba-tiba langit yang tebal pecah dengan bunyi yang dahsyat, lalu turunlah malaikat sambil bertasbih kepada Allah SWT. Seluruh makhluk terkejut melihat saiz malaikat yang besar dan suaranya yang menakutkan.

✐ Kemudian matahari muncul semula dengan kepanasan yang berganda. Hingga dirasakan seakan-akan matahari berada sejengkal dari atas kepala mereka. Ulama berkata jika matahari naik di bumi seperti keadaannya naik dihari Kiamat nescaya seluruh bumi terbakar, bukit-bukau hancur dan sungai menjadi kering. Lalu mereka rasai kepanasan dan bermandikan peluh sehingga peluh mereka menjadi lautan. Timbul atau tenggelam mereka bergantung pada amalan masing-masing. Keadaan mereka berlanjutan sehingga 1000 tahun.

✐ Terdapat satu telaga kepunyaan Nabi Muhammad SAW bernama Al-Kausar yang mengandungi air yang hanya dapat diminum oleh orang mukmin sahaja. Orang bukan mukmin akan dihalau oleh malaikat yang menjaganya. Jika diminum airnya tidak akan haus selama-lamanya. Kolam ini berbentuk segi empat tepat sebesar satu bulan perjalanan. Bau air kolam ini lebih harum dari kasturi, warnanya lebih putih dari susu dan rasanya lebih sejuk dari embun. Ia mempunyai saluran yang mengalir dari syurga.

✐ Semua makhluk berada bawah cahaya matahari yang terik kecuali 7 golongan yang mendapat teduhan dari Arasy. Mereka ialah:

ⅰ- Pemimpin yang adil.

ⅱ- Orang muda yang taat kepada perintah Allah.

ⅲ- Lelaki yang terikat hatinya dengan masjid.

ⅳ- Dua orang yang bertemu kerana Allah dan berpisah kerana Allah.

ⅴ- Lelaki yang diajak oleh wanita berzina, tetapi dia menolak dengan berkata "Aku takut pada Allah".

ⅵ- Lelaki yg bersedekah dengan bersembunyi (tidak diketahui orang ramai).

ⅶ- Lelaki yang suka bersendirian mengingati Allah lalu mengalir air matanya kerana takutkan Allah.


✐ Oleh kerana tersangat lama menunggu di padang mahsyar, semua manusia tidak tahu berbuat apa melainkan mereka yang beriman, kemudian mereka terdengar suara "pergilah berjumpa dengan para Nabi". Maka mereka pun pergi mencari para Nabi. Pertama sekali kumpulan manusia ini berjumpa dengan Nabi Adam tetapi usaha mereka gagal kerana Nabi Adam a.s menyatakan beliau juga ada melakukan kesalahan dengan Allah SWT. Maka kumpulan besar itu kemudiannya berjumpa Nabi Nuh a.s., Nabi Ibrahim a.s., Nabi Musa a.s., Nabi Isa a.s. (semuanya memberikan sebab seperti Nabi Adam a.s.) dan akhirnya mereka berjumpa Rasullullah SAW. Jarak masa antara satu nabi dengan yang lain adalah 1000 tahun perjalanan.

✐ Lalu berdoalah baginda Nabi Muhammad SAW ke hadrat Allah SWT. Lalu diperkenankan doa baginda.

✐ Selepas itu, terdengar bunyi pukulan gendang yang kuat hingga menakutkan hati semua makhluk kerana mereka sangka azab akan turun. Lalu terbelah langit, turunlah arasy Tuhan yang dipikul oleh 8 malaikat yang sangat besar (besarnya sejarak perjalanan 20 ribu tahun) sambil bertasbih dengan suara yang amat kuat sehingga 'Arasy itu tiba dibumi.

✐ 'Arasy ialah jisim nurani yang amat besar berbentuk kubah (bumbung bulat) yang mempunyai 4 batang tiang yang sentiasa dipikul oleh 4 malaikat yang besar dan gagah. Dalam bahasa mudah ia seumpama istana yang mempunyai seribu bilik yang menempatkan jutaan malaikat di dalamnya. Ia dilingkungi embun yang menghijab cahayanya yang sangat kuat.

✐ Kursi iaitu jisim nurani yang terletak di hadapan Arasy yang dipikul oleh 4 malaikat yang sangat besar. Saiz kursi lebih kecil dari 'Arasy umpama cincin ditengah padang . Dalam bahasa mudah ia umpama singgahsana yang terletak dihadapan istana.

✐ Seluruh makhluk pun menundukkan kepala kerana takut. Lalu dimulakan timbangan amal. Ketika itu berterbanganlah kitab amalan masing-masing turun dari bawah Arasy menuju ke leher pemiliknya tanpa silap dan tergantunglah ia sehingga mereka dipanggil untuk dihisab. Kitab amalan ini telah ditulis oleh malaikat Hafazhah / Raqib & 'Atid / Kiraman Katibin.

✐ Manusia beratur dalam saf mengikut Nabi dan pemimpin masing- masing. Orang kafir & munafik beratur bersama pemimpin mereka yang zalim. Setiap pengikut ada tanda mereka tersendiri untuk dibezakan.

✐ Umat yang pertama kali dihisab adalah umat Nabi Muhammad SAW, dan amalan yang pertama kali dihisab adalah solat. Sedangkan hukum yang pertama kali diputuskan adalah perkara pertumpahan darah.

✐ Apabila tiba giliran seseorang hendak dihisab amalannya, malaikat akan mencabut kitab mereka lalu diserahkan, lalu pemiliknya mengambil dengan tangan kanan bagi orang mukmin dan dengan tangan kiri jika orang bukan mukmin.

✐ Semua makhluk akan dihisab amalan mereka menggunakan satu Neraca Timbangan. Saiznya amat besar, mempunyai satu tiang yang mempunyai lidah dan 2 daun. Daun yang bercahaya untuk menimbang pahala dan yang gelap untuk menimbang dosa.

✐ Acara ini disaksikan oleh Nabi Muhammad SAW dan para imam 4 mazhab untuk menyaksikan pengikut masing-masing dihisab.

✐ Perkara pertama yang diminta ialah Islam. Jika dia bukan Islam, maka seluruh amalan baiknya tidak ditimbang bahkan amalan buruk tetap akan ditimbang.

✐ Ketika dihisab, mulut manusia akan dipateri, tangan akan berkata- kata, kaki akan menjadi saksi. Tiada dolak-dalih dan hujah tipuan. Semua akan di adili oleh Allah Ta'ala dengan Maha Bijaksana.

✐ Setelah amalan ditimbang, mahkamah Mahsyar dibuka kepada orang ramai untuk menuntut hak masing-masing dari makhluk yang sedang dibicara sehinggalah seluruh makhluk berpuas hati dan dibenarkannya menyeberangi titian sirat.

✐ Syafaat Nabi Muhammad SAW di akhirat :

ⅰ- Meringankan penderitaan makhluk di Padang Mahsyar dengan mempercepatkan hisab.

ⅱ- Memasukkan manusia ke dalam syurga tanpa hisab.

ⅲ- Mengeluarkan manusia yang mempunyai iman sebesar zarah dari neraka.

(Semua syafaat ini tertakluk kepada keizinan Allah SWT.)

✐ Para nabi dan rasul serta golongan khawas juga diberikan izin oleh Tuhan untuk memberi syafaat kepada para pengikut mereka. Mereka ini berjumlah 70 000. Setiap seorang dari mereka akan mensyafaatkan 70 000 orang yang lain.

✐ Setelah berjaya dihisab, manusia akan mula berjalan menuju syurga melintasi jambatan sirat. Siratul Mustaqim ialah jambatan (titian) yang terbentang dibawahnya neraka. Lebar jambatan ini adalah seperti sehelai rambut yang dibelah tujuh dan ia lebih tajam dari mata pedang. Bagi orang mukmin ia akan dilebarkan dan dimudahkan menyeberanginya.

✐ Fudhail bin Iyadh berkata perjalanan di Sirat memakan masa 15000 tahun. 5000 tahun menaik, 5000 tahun mendatar dan 5000 tahun menurun. Ada makhluk yang melintasinya seperti kilat, seperti angin, menunggang binatang korban dan berjalan kaki. Ada yang tidak dapat melepasinya disebabkan api neraka sentiasa menarik kaki mereka, lalu mereka jatuh ke dalamnya.

✐ Para malaikat berdiri di kanan dan kiri sirat mengawasi setiap makhluk yang lalu. Setiap 1000 orang yang meniti sirat, hanya seorang sahaja yang Berjaya melepasinya. 999 orang akan terjatuh ke dalam neraka.


Rujukan:
Kitab Aqidatun Najin karangan Syeikh Zainal Abidin Muhammad Al-
Fathani. Pustaka Nasional Singapura 2004.


☞ Jika sekiranya kalian ingin mengumpul saham akhirat, sampaikanlah ilmu ini kepada sahabat² yang lain. Sepertimana sabda Rasulullah SAW:
❝ Sampaikanlah pesananku walaupun satu ayat. ❞
Sesungguhnya apabila matinya seseorang anak Adam itu, hanya 3 perkara yang akan dibawanya bersama :

① Sedekah/amal jariahnya.
② Doa anak²nya yang soleh.
③ Ilmu yang bermanfaat yang disampaikannya kepada orang lain.

Thats all i can share . Thanks for reading . Erm . Takkan read sesaje . Share lah kalau perlu . SEMOGA KITA DIBERI HIDAYAH OLEH ALLAH SWT . Sesungguhnya DIA yang Maha Berkuasa . Assalamualaikum :) 

Friday, 25 May 2012

Press Conference bersama Mak Jemah


Ehh haii . Long time no see . Ouh . Takpenah see see pon kan ? What the hell am i talking about . Err . Macam biasa . Picture yang memang takda kaitan dengan entry , dihiasi pulak dengan tajuk entry yang jugak takda kaitan dengan isi kandungan entry . Normal lah tu kan . Macam biasa . Okay . Agak lama jugak kan aku tak update blog ? Seminggu ? Maybe maybe . Tak sempat nak kira berapa hari tak update . Pandai pandai lah kau semua kira . Kata peminat setia blog ni kan ?

Okay . Enough bab merapu . Aku dah besar . Dah jadi budak form6 . Excuse me . Not budak form6 . But budak PRA-U . I repeat . Budak PRA-U . No wonder lah kakak upper six tu jealous dengan kitorang . Dia masih lagi budak Form6 . But kitorang dah jadi budak PRA-U dah . Ade ke patut kakak form6 tu tibatiba takpuas hati kitorang mengibas diri kitorang dengan kipas masa dalam dewan . Tibatiba ja nak melenting . Aku yang tengah panas ni lagi lah panaskan . Dengar ayat kakak jealousy yang memang masuk ke dalam lubang telinga ni lah kan . Yang teruknya dia mengata kitorang dengan kawan dia , dah la masa tu dia betul betul duk belakang aku ni hah . Sengaja ja cakap kuat kuat nak suruh kitorang dengar . Dah nak cakap kuat kuat sangat , pegi naik atas stage cakap guna mic . Apa ada hal . Senang je kut . Hari guru semua orang boleh buat persembahan . Tau tak macam mana ayat dia ? 

Kakak Jealousy : Weh , sekoloh mung dulu dale dewan ado aircond ko ?

Kawan dia yang ex zs : Doklah . Sekoloh aku dulu tadok aircond pung . Dk panas gini jah . 

Kakak Jealousy : Ho laa . Payoh la kalu ore beso duk dale aircond gakk ! Nok ngibas skmo . 

Dengan lantangnya diorang cakap macam tu tibatiba . Gila ka apa . Nak suruh kitorang kipaskan cakap lah kan . Ni duk mengata belakang . Phuii ! Bukan aku suruh dia kipaskan pon . So , kakak , you dah besar . Takpayah nak gaduh dengan kami kami ni lah . Ouh btway , lain kali kalau nak pinjam kipas cakap lah . kitorang pun tak kesah kalau setakat nak kipaskan kakak kakak sayang ni . Sweet kan kitorang ? Okay . Dah dah . Kite malas lah nak gaduh dengan orang tua ni . Phuiii !

Okay . Im proudly say , itew dah duk sekolah baru . Sangat lah ohsemm . Well , suasana yang agak berbeza . Dulu aku dikelilingi gadis gadis , now aku dikelilingi jejaka jejaka . Wah . Gila . Memang berbeza situasi . Kat mana aku sekolah ? Okay . Maktab pon boleh . College pon boleh . Terer kan aku ? Masuk dua dua sekaligus . In malay orang panggil Maktab Sultan Ismail and in English boleh jadi college . Sultan Ismail College . I would like to announce here that , hanya kami budak budak PRA-U sahaja yang perempuan . Budak form 1 until form 5 takda pon perempuan . Kalau cikgu tu takpayah cakap lah kan . Sah sah ade perempuan . So far so good lah belajar dekat sekolah tu . Empat hari baru aku masuk kelas , tiga hari baru belajar . And satu hari lagi ? Okay . Ade sambutan hari guru . Seriously . Sambutan hari guru punyalah best macam kura kura terbang . Tibatiba . Takde ah . Seriously best . just imagine , cikgu cikgu lelaki , memang gila gila . Sporting tahap gaban kot . And the best part is , bila dewan tu meriah gila sebab cikgu cikgu lawan main pancaragam . Takda melodi langsung . Main pukul je . Memang meriah gila lah kan . Persembahan cikgu cikgu pon macam not bad gitew . Hewhew . Seronok lah jugak hari guru . Takde lah boring sangat . Cuma pagi tu boring sikit sebab cikgu tengah main main lipat kain , manakala aku , MJ , Aisyah , lepak lepak dalam kelas sahaja . Boring . After makan , baru gerak pegi dewan tengok persembahan . And guess what , tibatiba rasa rugi takbuat persembahan . Niat dihati nak request dekat budak budak band tu , suruh diorang main lagi Terukir Di bintang . Perghhh ! Tapi hajat tak kesampaian sebab aku newbie di sekolah tu . So kena bajet malu malu lah kan . Lagipun , kalau aku nyanyi , dah sah sah , ramai lah orang berebut nak ambik autigraf aku . Suara aku kan best gila kan ? Sampai Hafiz Awan Nano pon tergugat dengan aku . Pastu Mustapha Kamal pon macam takut nak lawan nyanyi dengan aku *Tibatiba*

| Mj , Me , Aisyah . Kami Newbie :D |
| Itew Ade Baju sekolah Baru . Awak Takde Kan kan ? |

Okay . Done part hari guru . Now , kita proceed majlis kita hari ni dengan Majlis Press Conference bersama Mak Jemah berkenaan dengan Sekolah baru . Okay . Majlis diserahkan kepada Mak Jemah . Dan beliau akan menjawab soalan soalan yang pernah diajukan kepada  beliau .  Jo , dah dah la merapu . Bila nak berubah -__- Tapi takyah berubah la . Merapu adalah asset kau yang terpenting Jo . Phuii . Bila Forever Alone , cakap sesorang je mampu . Okay okay . Sesi Press Conference bersama Mak Jemah diteruskan . Silakan silakan . 

Seronok belajar ?

Belajar ? Tak best langsung . Takpenah hayat Mak Jemah rasa belajar tu best nyah . Tapi nak taknak kena pegi lah kan . Kalau tak pegi kang peminat Mak Jemah rindu . Mengigau ngigau lah tak nampak Mak Jemah . Kan kan ? Tapi best jugak sebenarnya belajar tu . Sebab macam repeat balik apa yang belajar masa form4 form5 . Tapi susah sikit lah kan . Tapi tapi tapi , aku lagi faham blajar sekarang kot dari dulu . Hewhew --'

Seronok sekolah baru ?

Agak lah . Mak Jemah suka tengok anak anak ikan . Pergh ! Cuci mata mak Nyahhh . Best lah jugak sekolah baru kan . Dapat suasana yang agak baru lah kan . Pastu ape lagi uh ? Haa . Boleh balik awal almost everyday . 1.45 tu memang dah terpacak luar pagar . Err . Aku tengok orang balik , aku balik lah . 

Apa beza sekolah baru dengan sekolah lama ?

Okay . Suasana yang agak berbeza . kalau dulu ZS semua gadis gadis , SIC semua jejaka jejaka . Kalau di ZS , bebas buat semua benda . Sebab takda lelaki , you nak free hair dalam kelas masa cikgu takda pon boleh . Nak melalak sesuka hati you dalam kelas pon boleh kan . Then , the best part is , pasal jawatan , dekat zs kalau boleh semua jawatan aku nak . Aku ni kan gila kuasa kan . Maknanya , kalau dekat sekolah semua perempuan tu , aku berpotensi tinggi nak dapat jawatan , Bukan aku jelah kan . Semua orang berpotensi . Okay . Tu sekolah perempuan . But now , bila dah masuk sekolah lelaki nih , takboleh nak buat benda sesuka hati . Pastu kena control sikit kalau sekolah lelaki ni . I mean control tuh bukan lah macam  ,you jalan dua langkah then betulkan tudung , jalan dua langkah betulkan tudung . Kalau kau control macam tu , pelempang jugak naik atas tudung kau . Control aku ni maknanya kau takboleh nak menggedik sangat lah . Tapi aku gedik jugak sebenarnya . Pastu , kena lah jadi lagi pendiam . Takboleh nak bising bising macam aku buat bising dulu . Biar lelaki lelaki je bising . 

Makanan best ?

Okay . Canteen dia memang best la .Harga pon takda lah melampau sangat . Even mahal sikit , dia standard kedai kedai makan gitu lah . I give 3 stars maybe dekat canteen sekolah tu . Sekali makan tu kira kenyang lah kan . Tapi memang kalau makan ni kenyang . Bongok -_-

Nak stay form 6 ke nak pegi tempat lain ?

Alaaa . Aku pegi form 6 tu pon sebab pengetua sekolah tu duk merayu rayu aku suruh pegi sana , aku pegi je lah kan . Taktaktak . Aku pegi form 6 tu sebab aku memang takdapat offer mana mana lah kan . Nak stay ka ? Well . First first aku main pegi je form6 tu . Pastu new system yang macam sound interesting gila tu buat aku rasa macam nak stay sana je . Maybe aku stay lah kut . Maybe orang duk cakap susah belajar kan . Tapi pendapat aku lah , belajar mana mana pon susah kan ? so , normal lah tu . Hewhew --' Tapi , kalau aku dapat offer from mana mana University yang menawarkan course architecture , memang aku say goodbye lah dekat SIC . Tapi aku rasa takdapat kut . Eh taktau . Rezeki ada dimana mana lah kan . 

Dapat anak ikan ?

Perghh ! Gila . Ramai gila kot budak budak , adik adik yang boleh dikategorikan comel dan kacak . But then . aku ni kan baikk serta lemah lembut . Nampak muka mak ikan ke aku ni ?  Takkan ? Muka aku ni nampak macam muka cikgu mengaji je kan ? Tak sesuai lah nak jadi mak ikan ni . Hewhew --' Baik nye itew . Alaaa . Lagipun junior semua tu . Budak budak tu jadi kawan , jadi adik adik comel je kan . Anak ikan ? Boyfie ? Memang tak lah kan . Insyallah :) 

Join PBSM lagi dekat sekolah tu ?

Jyeahhh ! Soalan paling unik . Perghh ! Memang lah . No matter where i go , i will always be a PBSM members . Selamanya lah . Tapi an , first first tu , cikgu bagitau yang smua budak form6 kena join JPA3 . And i was like . Arghhh ! Taknak taknak . Hati ni memang PBSM . Taknak bertukar dari putih yang suci , kepada warna oren . Itew taksuka oren -_- Pastu ken ken , thanks to Alif Shukri dengan Fariz Zharfan sebab diorang tolong tanya cikgu itu cikgu ini macam mana kalau aku nak masuk PBSM . Err . Thanks Junior . At last boleh la masuk PBSM . And im the only gadis yang join PBSM tu  Perghh . Dasar Jo gedik . Memang pon . Takpe takpe . Tak kira lah kat mana mana pon , aku takkan berhenti mencurahkan bakti pada PBSM . Perghhh ! Gila lah ayat . Letak dalam essay , sah sah A . 

Okay done lah sesi soal jawab . Malas aku nak bersoal jawab banyak banyak . kalau ade lagi orang lain yang nak tanya soalan , boleh hantarkan soalan anda ke alamat yang terpampang di dada dada akhbar . Gila nya ayat aku . Aku sendiri kagum . hewhew . So far , sekolah sangat lah ohsemmm . Gila gempak . Seronok gila lah kut sekolah baru . But then , sejak jadi budak sekolah balik ni agak lah busy . Mana nak pegi sekolah lagi , nak tidur petang lagi , nak iron baju lagi . So , takda masa sangat nak update blog . Malam pulak taktau kenapa mengantuk awal gila . Nak taknak kena lah tidur . Kesian gila lah mata aku kalau tak tidur kang . So , beristirehat penting untuk menjadi seorang pelajar yang berjaya . Phuiii . 

Err . Nampak eksaited je kan sekolah baru aku ? Macam best je aku duk sana . Happy je kan  Tapi the truth is takda lah orang tau . Aku gelak , aku senyum , aku cakap banyak  , tapi hati aku , takda pulak orang tau . Sebenarnya hti ni sangat lah rindu nak melepak dengan mereka . Buat aktiviti itu ini . I miss Kokse Kokdang Island , TImeline , Facebook , Awaas , Kaler , Dthreez , Crayon , Bowling , BBQ , Sukaneka , KFC friday morning , Meeting , Discussing , BBOM . So many kind of thing . Mana pon pergi , aku sumpah , takda orang boleh ganti tempat mereka . Takda mereka yang nombor dua . I swear :) 

| No one can replace them . They are my superbestfriend |

Kau suka kau like . Kau tak like , kau punya suka . Okaybye . Takecare :3

Sunday, 20 May 2012

. Aishiteru .




Hye . Assalamualaikum . Err . Sorry to say , sehari dua ni update blog dengan airmata . Gila . Aku lembik . Aku kalah dengan perpisahan . Err . Again . Rindu rindu dan rindu . Bongok . Semalam memang last jumpa . Maybe boleh je nak jumpa after this . Tapi benda takkan jadi sama dah . Nak gather balik , tapi takkan cukup kot . Ya Allah , Apa aku buat ni . Think Positive Jo . Diorang further study je kot . Bukan nya nak pegi berperang kan ? But then ? Berapa lama kena tunggu diorang balik ? And bila lagi kitorang nak lepak ramai ramai dekat IPC ? And bila lagi kitorang nak buat aktiviti pakai baju PBSM ? Okay . Redha . Tapi i need time nak biasakan dengan semua ni ? Menyampah ? Jyeah . Kau patut menyampah . Aku tak kesah . 

Afiq baru upload gambar masa graduate . Last time kitorang jumpa ramai ramai . Makan ramai ramai . Main belon . Kacau orang tu , usik orang ni , kenakan orang tu , kenakan orang ni , pastu sorak orang tu sorak orang ni . Bila lagi nak lepak sekali macam tu wei ? Aku baru kenal diorang . Ergh ! Start SUME CAMP , 14 hb March sampai lah hari ni . 68 hari baru kitorang kenal , tapi kenapa dah kena say goodbye ? Bukan terlalu awal ke ? Urgh ! Tapi janji aku , takkan ada orang yang boleh ambik tempat diorang . Takkan ! Dan aku janji , wherever i go , apa yang abang tu ajar aku , aku takkan lupa . Insyallah :/ Hmm . Seriously , sedih sangat tapi takboleh terluah dengan kata kata . I wish ada orang nak pinjamkan bahu dia untuk aku . 

Ya Allah , jaga mereka dimana sahaja mereka berada . Berkati mereka . Jauhkanlah mereka dari segala kecelakaan . Berikanlah kejayaan kepada mereka . Seandainya kami ditakdirkan berpisah jasad , namun jangan lah pisahkan hati kami . Kami saling menyayangi . Saya sayang mereka kerana Allah SWT . Dan dengan izinNya , bestfriend till jannah . Kami tidak ingin melupakan satu sama lain . Aminnn . 

| You guys are my heroes . Can you please be my heroes forever ? |
| I dont need Superman . Because i already have my own Superheroes . Here they are :) |
| Azam , Irfan , Amer , Nasir , Ubai , Hafiz , Afiq , Solihin , Fathi , Gmanz and Yusri |

| Here comes my SuperGirls . They extreme . They sweet . And they know who i am |
| Same question , can you please be my Supergirl forever ? |  
| Dayah , Miss , Mia , Wani , Kak sha , Tiqah , Koman , Jiji , Alyaa , Mimi , Kirah , Watif , Fira , Jihah |

| Supering :'/ SuparMan , SuparAin , SuparNa , SuparJi , SuparYaa , SuparJoe | 
| I love you very much . More than you love me maybe :3 |
| Abe Wea , Abe Bob , Abe Nick . And Abe Fariz also . Kalian abang terbaik . I LOVE FOUR OF YOU | 

| One day , Aku harap kita boleh berkumpul dalam bilik ni lagi . Then buat apa yang pernah kita buat |
| And maybe , when we meet again , kita berebut belon cenggini lagi boleh kan ? |

|  You guys are my everything . One fine day , kita akan ambik gambar macam ni lagi . InsyAllah |
| You are my family . Part of me . Im nothing without all of you . Thankyou SuperBestfriends |

And still remember janji yang kita buat ? Kita akan berkumpul balik dalam masa 4 tahun akan datang ? Aku doakan kita panjang umur . And kita akan ambik gambar macam ni lagi . Percayakan ketulusan Aishiteru . Menunggu . InsyAllah . Aku serah semua dekat yang Maha Kuasa , Dia tentukan segala . Mesti ada sebab . Ada hikmah disebalik sesuatu . Aku harap aku lembik macam ni untuk seminggu ja . Taknak la wei bangun pagi asyik bengkak ja mata aku . Err . Teruknya perangai . Now start counting . Menghitung hari . Tunggu 4 tahun akan datang . InsyAllah . 

Sejujurnya . Ku tak bisa . Hidup tanpa ada kamu aku gila . Pernah ada rasa cinta antara kita kini tinggal kenangan . Bila yang tertulis untukku adalah yang terbaik untuk mu kan ku jadikan kau kenangan yang terindah dalam hidupku . Walau raga kita terpisah jauh , namun hati kita selalu dekat , bila kau rindu pejamkan matamu dan rasakan aishiteru . Err . Belajar elok elok kawan :) Kau jangan lupa aku . Cari lah pengganti aku . Tapi aku berani cakap kau takkan dapat cari artis macam aku . Alhamdullillah . Sayang ku pada orang yang sepatutnya . Saling merindu pon elok jugak . Atleast masa jauh tu kita boleh tau banyak mana kita sayang orang tu kan ? I LOVE YOU VERY MUCH TILL JANNAH .

Oooo Anok anok tokleh merasa mandi laut . Bersaing , main ghama ghama . Ale loni tuo umo nyo bejuto . Kito usoho jauh kei daghi malapetako . Okay . Lagu ni nothing untuk aku sebelum ni . Tapi lepas SUME CAMP , lagu ni jadi favorite aku kot . So i think i better stop here . Taktau nak cakap apa dah . Oh yaa . Congratulation to Hafiz Wildan and Mimi sebab jadi graduan terbaik dan berpotensi . You deserve to get that award . And yang takdapat tu , kau tetap terbaik . Sampai bila bila terbaik . Bersyukur dikurniakan anda semua :) 


Friday, 18 May 2012

. Kerana ALLAH Kita Berjumpa & KeranaNya kita Berpisah .




Assalamualaikum . Okay . Im Speechless . Airmata mengalir laju gila kot . Err . I just hate what happened today . Sangat benci . Tapi takpa . Ada hikmah di sebalik sesuatu . Kan ? What ever happen , memang kena terima . Qada' dan Qadar Allah . Tapi aku rasa malam ni tidur dengan airmata . Again . Tapi nak buat macam mana . Apa benda lah aku ni kan . Kenapa lah nak nangis segala bagai . Kenapa lah aku lembik sangat kan ? Okay . Takpayah paham . Perasaan ni takda orang paham . 

Tadi ada majlis graduasi dengan geng geng PBS . Yeah . Geng geng SUME CAMP . Awaas , D threez , Crayon and Kaler . Yeah . Aku tau setiap pertemuan akan ada perpisahan . I admit that . Tapi perlu ke perpisahan ni sangat lah awal ? Aku tak ready . Sumpah aku tak ready . Aku nak jalan jalan pakai baju PBSM lagi . Nak buat aktiviti PBSM lagi . Duty lagi . Yeah ! Aku nak buat semua benda dengan diorang lagi . Sumpah . And now , im crying alone . Takda orang nak peluk aku kat sini . Ya Allah . Tolong :'( 

**************stop crying . cuci muka*************

And to you , geng geng LBPBS . Do i have to mention everyone's name here ? dan perlu ke aku cakap luar kat sini ? Takperlu kan ? Yeah . Sebab semo saem saem aku ore kelate . And this is for you guys . Ikhlas . Lagi pung aku malah nok kecek lua . Sebab Nasir mesti maroh aku kalu aku kecep lua keii ? Hmm . Okay sep mung . Jujur . Aku tok ajeng ado saem se ohsemm popok mung . Seriously , popok mung meme uboh aku . Kejayaan aku sebab popok mung . Thankyou very much . Okay . Aku tau aku tok patut lah jerit kei . Majlis tadi graduate jah pung . Sekadar majlis . Tapi aku ingat ayat abe kito . Lepas majlis graduate ni dio mace lepas doh kito . Sek deo tokcaro doh la kei ? Okay . Tidak dinafikan , pahni tadok doh la kei meeting segalo . Bico gotu goni . Even ado pung . Tekkei cukuk doh . Aku tau meme kito akei jupo lagi pah pah ni . Tapi tekkei cukuk supo sekalo . Abe bob Abe waa tekkei selamo lamo nyo dk kelate . Pahni pakat g lah belako . For example . Abe fariz tu . Jauh po gapo tinggal kito . Kei ? Ya Allah . Aku sedih aku sedih aku sedih . Toktau nok kato gapo . Eh . Tokse gini . Tokse tokse tokse . Okay . Aku teringat semo bendo lenih . Start first first meeting lagi . Ho . Ore hok meme stick nge aku all the time , Amalina Aiman . Thanks Koman . Maso tu aku tok kenal sangat popok mung . Nok kecek pung mace malu lagi . Sebab aku tok ajeng kenal pung popok mung . So , stick nge Koman . Gapo gapo hal nge Koman lah . Itu ini . Pah sapa lah so malam ni . Rama gilo kut online fb . So , kami menggila di group LBPBS . Maso tuh baru start kecek . Hok ado , Koman , Afiq , Nasir , Ipe , Watif , Siah . And kitore create namo . Idea tu mari dari aku kot . Afiq aku bagi namo seni sebab aku toktau bbpo meme male tuh dio duk kecek pasal seni jah kut . Bongok kei dio ? Then , Koman sep nih bagi namo Google . Oh . Sebab dio tok habih habih nge Google . Semo bendo kut nok Google . Bongok jugok . Then Nasir . Err . Tesco :3 Perlu ko aku oyuk babpo . Sep mung pehe pehe lah deh babpo ? Okay aku tau popok mung pehe . Okay Ipe sep nih bagi namo ustak . Sebab male tuh meme dio duk kaluk bagi tazkirah . Banyok kot . So , dengan tidak sengaja panggil dio ustak . Okay . Aku kakyong , watif kaklong , and siah Kak siah . Aku pung toktau bbpo namo aku jadi gitu . Sepatutnyo letok lah kak artis kei ? And a.bob mama , a.wea papa . Comel tak ? Okay pastu ada meeting lagi . Toksaba kut nok g meeting sebab start rapat doh belako . G meeting lagi . Ado ahli ahli baru . Rama kut . Sep sep maip . Pah sep sep Mml lain lah kei . Aku tok kenal lagi popok mung maso tu . Sumpah aku tokkenal . Hok aku kenal hok aku bobok male tuh jah la . 
Okay . Now nak bercakap jujur lah kei . First first aku tengok popok tuh . So jah hok aku buleh oyuk . Aku toksuko popok mung . Yeah ! Mace sep mung sombong gilo gitu . Ain , Alyaa , jiji , Jihah . Urgh ! Gedio lah sep mung maso tu . Sombong gilo . Toksuko toksuko -__- Pastu disingkat kan cerita lah . Ado SUME CAMP . Err . Aku tadok semangat pung nok g . Tapi sebab aku gilo camping aku g . Wat lapa nyo aku . Hewhew . Babpo aku tadok semangat ? Hoh . Sebab aku tok kenal popok mung . Hok aku rapat nyo Koman , Afiq , Nasir , Watif , Siah . Pah tadok doh sero . Bongok nyo aku . Pah tu . Keno bagi grup masok kei ? Aku Azam Miss . Hoh . Kenal saeng baru . Azam nge Miss . Pah hari nok g SUME tuh . Ado budok baru masuk grup aku . Grup masok aku . Yeahh ! Mulo mulo aku tengok dio , aku tadok perasaey . Tapi napok dio sombong kot . Supo tadok mood . Tapi memandangkan aku nge dio satu grup , aku kenolah tegur . Tigo hari kut nok masok sekali . Err . And who's that girl ? Nur Alyaa bt Danirudin :) Buddy aku . Okay . Pastu maso nok lari nok g stesen bas tu . Ado lah pulok sore manusio ni duk panggil aku telur . Sebab nyo aku dok bowok telur . Bongok . Ho pah . Maso tuh la aku kenal jihah . Dio lah hok panggil aku telur . Then , maso duk kaluk berlari tu , aku duk glepa nok kelik nok kelik . Ado lah laki nih duk ngila . Okay . tu Amer . Maso tuh kenal amer . Err . Pah tu duk atah bas . Lepok blake . Maso tu dei lah suaikenal . Nge popok maahad . Hewhew . Masa tu lah Love At The First Sight berputik . Hewhew . Okay . Sapa jah camp hok meme extreme tuh aku kenal semo ore . Crayon . Afiq . And aku ingat lagi first time dale grup . Toktau gedio . Pilih namo grup tu tholo sekali . Toktau nok tulih namo grup gapo . So jah hok aku napok . Perkataan Crayon di crayon tu la . Aku pung ambik lah namo tuh . Main tulih jah . Simple mano dih ? Koman nge aku meme tok duk so grup lah kei . Oh mai . Pisoh jugok kito man . Pah duk ale grup tuh mujo lah aku beso doh nge Afiq nge Lyhin . Kecek jah nge duo ore tuh . Alyaa pung so grup nge aku maso tuh . Nok kecek nge deo mace segan gitu . Mugo muko dio mace bekengg gitu . Nakuk dih aku ? Pah MT suruh cari buddy dih . Hoh gilo . Kaluk cari . Nok cari Koman bena . Pah MT pung kato , keno duk nge ore hok tok kenal lagi . So sore jah sasaran aku ----> Alyaa . Sebab dio jah huk buleh kato rapat sikit sangat jah nge aku . Dio kei grup masok sekali nge aku . So , dia jah ado . So nge muko wat lapa , aku oyuk , Alyaa jadi buddy Jo deh ? Dio pung mace buleh jah gitu . SO , maka dengan itu , dio lah buddy aku . Haa . Aku kenal Ain sebab dio buddy Koman . Pah dio baik nge buddy aku . Sweet dok sep aku ? Sweet lattew . Pah pah pah . Err . Janggal kot first first introduce diri ko buddy . Naka jah aku sero . Tok tau mari mano tibotibo nok cerito gotu goni . hari first kei . janggal gilo . Aku pung napok Alyaa pung serabut nge aku . Haha . Aku buleh baye dale hati dio tuh , dio kato " gedio lah tino nih ! " Pah pah pah . Semo bendo aku wat nge Alyaa . SO grup , Pah make sekali . Excuse me . Make sepingge deh . Rindu nyo aku ko mung . Walaupun tadi baru mung hantar aku dumoh . Pah aku kenal Jijie mano ? Okay . Maso nok amek airsmaye di pulau . Tok kenal pung . Tapi aku nok amek air semaye . Aku suruh dio pegei beg aku . Pah dio nok amek air semaye , aku pulok pegei beg dio . And the best part is , after maghrib , kitorey muhasabah diri . Luoh la hok aku toksuko sek deo bena . Hok aku ingat sek deo teruk . Sombong . Okay . Sorry everyone . Aku meme teruk pung . Err . And sume camp berjayo uboh aku jadi manusio sikit . Ajar aku supaya tak judge ore tu maso mulo mulo kito tengok dio . Err . Pah aku lebih mendekati peraturan , lebih teliti maso sume camp lah . And for sure , SUME CAMP merapatkan aku nge ore ore hok aku tok ajeng kenal sebelum ni . For sure , I dapat Crush you . Atas bas lagi dapat crush . Engkau ada ? Hewhew . Then maso tuh kei koho rapat koho rapat kei popok kito . Pahtu ado Simulasi bencana kei kei ? SEk aku jadi SR . Err . Situlah tibotibo jadi SupeRing . Pah ado Awaas punyo aktiviti kei ? BBQ . Hamboih . Mak Jemah suka engkau . Best gilo kut kei maso tuh ? Main telur tu best . Awesome dooh . Pah tu Sukaneka grup D Threez kei ? Hok tu meme gilo jugok lah . Aku lamo doh tok main mace budok budok gitu . Tapi sedak wei . Pah grup aku . Sungguhe support grup ore . Pah grup aku , tadok ore support pung dih . Terharu gilo aku maso tu . Tapi thankyou Jimey , Nasir , Ipe sebab sek deo g jugok walaupun maso tuh sek deo nok g lain . Thankyou dooh la . Err  . Then main bowling grup kaler . meme hobi popok kito tuh kei ? Okay . Aku obses dengan bowling sebab popok mung . Okay best jugok . Pah tibotibo hari ni keno graduate doh . And alhamdullillah aku saye popok mung dooh dooh . Perasaan tu Allah hok anugerahkan . Alhamdullillah , aku sayang orang yang sepatutnya . Kan ?

Okay now aku nok berpesan . Sorry kalu aku ado wat saloh ko wat silap ko . Err . Mung tahu lah aku ni gano . Jahat jugok aku ni . Panda jah ngato ore . Err . pah tu . Thankyou sep mung sebab sek mung saeng nge aku .Aku toktau lah terpakso ko gano . Tapi jujur sep sep laki LBPBS lah lelaki lelaki pertamo hok meme rapat gilo gilo nge aku . Ho jujur . Sep mung treat aku supo saeng . Sep mung layey samo jah belako . Pah tok nipu lasung , sep mung meme banyok support aku nge caro hok meme bezo . Eh . Aku berjaya sebab popok mung . Sep mung uboh aku . Sep mung aja aku gapo saeng hok sebena nyo . Thankyou saeng . Hmm . Err . Pah tu . Aku nok oyuk hok meme aku utong buleh popok mung jadi saeng aku . maah la wei saloh aku . Mitok maah sungguh sungguh ni . Toknipu sikik habuk . Thankyou sekali lagi saeng nge aku hok gedik gilo ni . Hok gegey gelegok ni . Pah nok oyuk sikik hok aku tok kesoh pung bena sep mung dok ngato aku ko gapo . Sebab hok tu lah hok wat aku ingat ko popok mung . Sebagai contoh hok paling kuat ngato aku , Nasir -__- . Aku kecek lua pung dio maroh . Pah dio palo pengat jong ngato aku artis dih . Tapi takpo Sir . Tadok mung tadok ore doh hok nok panggil aku artis . Pah tu afiq , mung lah abe hok meme lah sangat sporting . Sapa aku lupo hok mung tuh tuo pado aku . Meme lah stahun jah . Tapi gak still lagi tuo . Mung buleh masuk gu nge popok nih . Sumpah aku terharu . Mung sikik pung toksero hebat mung tuo pado kitorey . Hooo  . Kalu aku jale tok tengok ore lah kei . Haha . Pah thankyou dooh camera . Tanpa camera mung tadok lasung gamba aku sero . Mung abe hok paling ohsemm lah pado pendapat aku . Pah sapo lagi . Hooo ! SUPERINGGG !! Meme gilo lah kei popok mung . Assabiah molek . Tapi aku sayey lah popok mung kei . Tadok popok mung , meme dok la aku nok support semo aktiviti . Tanpa semangat popok mung tadok semangat aku ni . Hewhew . Pah pah . Sapo lagi ni . Ho . Encik Crush sayo  . Lalala ~ Siyey nyo ko mung tibotibo keno jadi Crush aku . Maah la deh . Mung jadi Crush , Aku jadi Crusher . Sweet mano kito ? Haha . Bongok MatJo . Lelaki lelaki lain tuh . Sep mung meme lah saeng lelaki pertamo hok meme ohsemm . Hewhew . Takpenah aku g camping pahtu sungguhe bersepakat nge lelaki . Comel dih kito ? Aiyoo . Matjo Babak . Terimokasih wei . Hok nok terimokasih sekali Azam lah . Dio tulong masok ko aku maso SUME CAMP . Sedak gilo mung masok Azam . 10 Tahun lagi kalu mung tok kijo lagi maso tu , call aku , Kito buleh pertimbangkan untuk jadikan mung Tukei masok aku . Nok Nok ? Haa . Nok  lattew . lalala ~ Hok lain tu hok aku tok sebut namo tuh . Sebagai contoh , Ipe , Tihi , Lyhin , Amer , Ubai , Yus , Jime , Apih , Sedio lagi eh ? Ho ikuk lah . Sep mung tetap istimewo di hati artis ni . Seriously . Pah si gadis . Err . Alyaa . Buddy aku . Thankyou wei . Aku tokseko lah kito buleh jadi rapat gitumo lalu . Stick sapa lenih . Always together . untung kot aku buleh buddy po mung . Maah deh kalu aku ado wat salohdeh ? Maah deh buddy . Tapi takpo . Kito tokpisoh . Kito kei masih di kelate . Hewhew . Sweet mano aku nge buddy aku . Pah Koman . Bongok ! Babpo mung tinggal aku eh ? Tapi takpo . Tuntut lah ilmu hingga ke negeri China . Dan aku akan merasa bangga . lalala ~ Mung janji nge aku deh . Mung jago Ain molek . jadi gapo gapo dio  , mung lah hok aku cari . Tadok ore lain doh . lalalala ~ Aku sayey mung walaupun mung bukei buddy aku . Nati duk matrik , rajin rajin lah drive . Biar berani sikik . Lalala ~ Aku lapa . Okay sambung . Jijoh . Jihah , Ain . Okay . Aku ambik tanggungjawab jago Jijoh nge Yaa sini . And Koman ambik alih jago ain kat matrik . Pah jihah ?  Aku nge Koman jado dari jauh . Sweet dok ? Perghh ! Ho . All the ladies . Remember . Kita extreme . Mano pung sep mung g , trust me , sep mung lah hok paling terbaik . Mano pung popok mung g , sebut lah namo aku . Semo ore kenal . Sebab sapo aku ? Hoh ! Mak Jemah . lalala ~ hmm . Tadok popok mung , sapo nok ngato aku ? Sapo nok layey aku babak ? Sapo nok pekong belon air ko aku ? Aku nok oyuk talk to my hand ko sapo ? Sapo nok peluk aku time aku jerit ? Sapo nok tunjuk empat jari ko aku ? Sapo hok nok tubek derak nge aku paka baju PB ? Sep mung tahu dok im nothing without sep mung . Hoh . Aku forever alone . SUmpah aku akei rindu ko sep mung . Jujur . You guys are the bestest friends ever . I LOVE YOU VERY MUCH <3 

And a very very big thanks to our Master Trainer . Abe Wea , Abe Bob , Abe Waa and for sure Abe Fariz . You guys ajar sayo banyok bendo kut . Ho . Ado lah perubahan lepah balik SUME CAMP . Thankyou abe abe . Tahan jah nge pranga kitorey hok meme budok budok sikik ni . Err . Kami buas pung sebab nurung abe abe . Ho doh nok buat lagu mano kei ? maah la deh . Tapi janji sayo , hok mano baik sayo ikuk , hok mano dok sayo wat toknapok . Haha . Tapi meme abe abe nih terbaik lah . Sungguh ni sungguh . Terimakasih jugok , Mendatang kan kembali latoh sayo hok menyepi . Nyo g bocor rahsio aku pulok . Haiyaa  .So , take care abe abe . Nati  nok nikoh ajok . Kitorey relo g umoh abe abe wat khidmat masyarakat tulong nanok nasik gapo . Deh ? Ho . Maah la kalu Jo kure ajar . Bukei niat tu . maah Maah . Ampunkan saya penunggu gua . 

And sekali lagi . Sep awok meem hok terbaek . Nati duk jauh jange lupo artis mung sore nih . Aku tokse jadi artis besar besar . Cukuk jadi artis popok mung pade lah deh ? Ho . Blaja molek belako . Terimokasih jadi saeng aku hok meme tok berapo nok betul lah mano ni . thankyou dooh . Saye popok mung . ILOVEYOUVERYMUCH <3 Okay Bo . 

Okay done . Sesi pesan memesan . Kau yang terlibat takyah nak baca sangat lah kan . Kau bukan faham pon . Tak faham pastu nak mengutuk je kan . Auwww . So sweet . Err . Okay . Ingatlah semua orang . Setiap pertemuan ada perpisahan . Dan perpisahan itulah yang mengajar kita erti kerinduan . Dan kerinduan itu akan terus menguatkan lagi kasih sayang dan ukhuwah yang pernah terjalin antara kita . Yeah . Insyallah . Friend till jannah . Sesungguhnya , Kerana Allah kita berjumpa , Kerana Allah kita berpisah . Sesungguhnya , Dia Yang Berkuasa menetapkan yang terbaek untuk kita . Insyallah :) Takecare everyone . Satu hari bila kau rasa kau sunyi . Text aku lah . Dan satu hari kalau kau rasa takda orang yang suka kau , takpa aku ada . Yeah . I Always Here for you :)  Got to go . Byeee . Cikkak Gedik Abang Poyo . Sayang you you . 

P/S : Sorry entry panjang gila . Tapi bukan nak suruh kau baca pon . Lalala ~

Suka entry Mak Jemah like ler . hewhew . Nanti kite update lagi . got to go . Nak melayan perasaan :) 

Thursday, 10 May 2012

Promo File Baru : Cinta SI Budak Sekolah :D




Tadaaa ! Here I comes . Lama nya tak update blog . Sorry Sorry . Aku tau ramai gila peminat aku yang tengah berkabung kat luar sana sebab terlampau sedih aku tak update blog kan ? Rindu aku lattew . Ada peminat aku siap buat rusuhan dekat Paris semata mata nak suruh aku update blog ? Obses kan they all ? Amemang ! Tu tanda nya peminat aku memang sayang lah dekat aku en en en ? Bangga mak nyahhh :) Ouh . Gila . Perhatian pada jealousy , takyah nak jealous sangat lah . Kang ade jugak yang makan nasik guna straw . 

Okay done bab merapu . Now nak bagi tau beberapa sebab kenapa aku mendiamkan diri selama beberapa hari . Tapi kalau peminat aku tu , sehari aku tak munculkan diri rasa macam bertahun tahun kan ? kan kan ? Sapa tak angguk aku tak bagi autograf . Angguk cepat . 

*Bunyi Cengkerik*

Terimakasih kerana mengangguk . Ekchelli aku tak online since Sabtu lepas yang bertarikh 5 May 2012 . Sorry to say . Wifi takboleh nak guna . Dato Sri takbagi bukak wifi sebab adik aku yang masih dibawah umur terlampau kuat berfacebook , sehingga mengalahkan aku . Because of one wifi , all the people cannot online . Gila gempak peribahasa aku . Sah sah Adnan Sempit tergugat . Seksa wei tak online . Jadi memandangkan banyak hal yang harus dilaksanakan dengan menggunakan internet , Dato Sri telah merubah fikiran menguatkuasa kan kembali penggunaan wifi dirumah ini . Muahaha ! Kagum nya aku dengan diri aku  . Dramatis gila ayat aku . Err . Dramatis or Gramatis ? Or Dramatik ? Or Gramatik ? argh ! Lantak lah . Phuii ! 

FYI , a few days ago , result UPU keluar . And finally , aku tidak berjaya . Erk -__- Bodoh sangat ke saye ni ? Saya rasa tak . Saya rasa saya comel je . Okay poyo . Jealous ? Menyampah ? Nak luah kan rasa tak puas hati ? Talk to my hand ! AMKN ! Ade Mak Kesah Nyah ? Blog aku lantak lah aku nak puji siapa . Nak puji Jalaluddin Hassan pon boleh lah . Engkau ada ? Hah ! Ekchelli , first first tu memang harap dekat UPU lah kan . Tapi dah rasa berat dah actually . Rasa macam tak dapat je wei . Kata hati memang cakap aku tak dapat ah . So , aku suruh Jiji check . Terimakasih Jijie . Sayang ko wei :D Thankyou tolong check . Hewhew ! So , bila dah takdapat tu , aku boleh je gelak . Sebab takda lah harap gila gila kan . So cool lah takda rezeki nak buat macam mana kan ? 

Bila dah takdapat nak masuk IPTA tu memang ingat nak call Razizan Razak , ajak dia kahwin lah . Tapi sebab dia tengah rehat , malas nak kacau dia lah . Zizan tu , kalau aku ajak kahwin memang dia terus nak masuk meminang . Kalau ikut kan dia , pukul 8 pagi meminang , pukul 2 petang bertunang , pukul 9 malam akad nikah . Betapa nak nya dia dekat aku . Aku malas la nak bising bising . Kang Karam Singh Walia datang interview . Malas lah . Okay jauh dah aku menyimpang ni . So , bila takdapat nak masuk IPTA , takboleh nak buat apa dah . Nak kahwin pon Zizan tengah rehat sekarang . Biar lah dia betul betul sehat dulu baru aku kahwin . Sweet tak ? Amemang : ) 

Takdapat masuk IPTA , aku dengan bangga nya menyambung pelajaran di Sultan Ismail College , Dipsasi ( Diploma + Asasi ) sains physic :) Gila gempak . Aku jadi budak Pra U . I repeat Pra U . Alaaa . Takmain lah masuk U terus . Jadi budak Pra lah best . Comel ape kalau kau tengok budak budak Pra . Jadi , memandangkan aku ni tergolong dalam kalangan orang orang comel dan gorgeous sedunia , aku masuk Pra U dulu . Bak kata pepatah orang kelantan , Heroin tok gaduh ! Takfaham ? Google translate pon boleh . Err . Maybe aku memang stay kat sana kot . Sebab sistem this year ohsemm lah jugak . Tapi otak memang kena cair lah . Tapi apa ada hal . Otak aku ni bijak , tapi bagi pinjam dekat budak budak yang dapat straight a plus tu . Ni nak ambik balik la ni . So , belajar lah I . 

Perkembangan terkini tak belajar pon lagi . Tapi tengah orientasi . Masa orientasi ni lah nak usha usha anak anak ikan wanna be , adik adik angkat wanna be ,  dan jugak husband wanna be . Eh eh . Husband wanna be tak perlu . Razizan Razak dah ada :) Tapi seriously , ramai jugak yang handsome wei . Memang cuci lah mata aku . Takda habuk takda apa . Cuci mata 24 jam . So mana mana gadis yang rabun ke ade masalah mata ke , boleh la datang sekolah baru aku . Kita sama sama cuci mata . Herher . Astaghfirullahalazim . Aku nak belajar aku nak belajar . Tapi sambil menyelam minum air pon boleh kan ? Hari first day rasa janggal , second day okay sikit , third day , okayyy lebih sikit . Heee . Geng sekepala sekarang , MJ , AISYAH , WAFA , SHIRO , ATEM . Budak zs dulu . Segan lah nak tegur orang lain . And lelaki lelaki pertama aku kenal dalam kalangan budak sekolah aku , err BUYAAA , FAIZ dengan ANUAR :) Satu grup dengan aku . Tu yang kenal tu . 

Err . Orientasi kire okay lah kan . Cool je . Tadi kami si gadis senamrobik for an hour . Super Awesome ! Gilak lah . Best wei senamrobik :) Hari first , taklimat sikit sikit je pasal sekolah tu . Then second day ada ceramah motivasi and duduk dalam group . Third day iaitu hari ni , majlis perasmian dengan aktiviti bersukan :) Okay done . Next week banyak briefing pasal subjek subjek . Rabu baru start masuk kelas . Taksabar nak ada classmate baru . But then classmate lama taklupa wei . No worries . Okay done meng update status . Ouh btway , hari sabtu lepas aku ade aktiviti pbs . Yang group aku pulak . Hari tu AWAAS dengan D THREEZ kan , hari tu group aku , CRAYON . Nanti lah aku update pasal tu besok besok . 

Err now nak tidur . Mengantuk . Letih lah jadi budak sekolah . Herher . Gila lah . Muda nya aku jadi budak sekolah balik . Dah la dikelilingi lelaki lelaki . Pergi je mana mana mesti ramai lelaki . Nasib baik aku pakai tudung sekolah . Takramai sangat lah yang cam aku ni artis . Kalau tak memang semua orang serbu lah kan ? Nasib baik . Okay now . Nak chiowww . Bye bye bye . Assalamualaikum :) 

Lakukan senaman jari dengan menekan butang like sekali untuk satu entry . Insyallah , kurus lah nanti semua orang :)  

Wednesday, 2 May 2012

. Sukaneka . Group D Threez .



Hey . Assalamualaikum . Hello . Good Anytime . Today is 1st May . And you know what , its May already . Laju gila masa jalan kan ? No no no . Aku tak rasa masa tu jalan . Dia berlari kut . Tak pun dia marathon terus kan . Okay . Forget about it . Lantak dia nak berlari ke hape ke kan . Persetankan . Ape aku tau aku nak update blog . Semalam tak update blog . Takda pengisian sangat . Makan tidur makan tidur je kut semalam . Yelah . Makan tu pon taklalu sangat . Aku berkabung sebenarnya . Razizan Razak masuk ward . Taklalu nak makan jadinya . Lalalala ~

1st May :) Hari first bulan May nih memang gempak lah . You know why ? Sebab bangun tidur pagi tadi terus mandi . Pergi IPC . Ade aktiviti yang group kedua anjur . Hari tu BBQ yang AWAAS punya kan . This week second group , D Threez punya aktiviti . Sukaneka . Name je sukaneka tapi aktiviti memang perghh ! Sapa tak join rugi *jelir lidah* . Best wei . Ade 10 pertandingan tadi . Empat Group . Dua group lelaki , dua group perempuan . Tapi betul ni aku cakap , memang enjoy gila ah . Aku rasa tadi memang aku bagi komitmen sepenuhnya lah tadi . Tapi tak sepenuhnya sangat sebab tadi datang lewat . Maaf d threez . Ayahanda takda . Takda orang nak hantar . Kena tunggu buddy datang ambik . Maaf . 

Jap jap jap . Cerita ni panjang wei . Menarek pulak tu kan . Apa kata kau pegi masak maggi ke dulu . Takpon pegi beli popcorn , air coke , then standby depan lappy . Sediakan tisu sekali . Mana tau ade scene scene yang amat memilukan ke , yang sangat gembira ke kan . Standby awal awal tisu . So , are you ready everyone ? Movie nak start dah ni . Three , Two , One . Go ! -__- Sudah sudah lah merapu Jo . Kau dah besar . Tolong lah . Kau dah besar ! Phuii . Poyo nya aku kan . Aaaamemangg ! Dah dah . Nak cerita pasal sukaneka d threez tadi ni . Mana mana pihak yang tidak berminat tu . Huh . Ape ade hal . Ambik pisau , lukis muka kau dekat skrin lappy tu . Gempak an idea aku ? Semua orang tau . Sekian Terimakasih . Kenapa lama sangat nak start cerita ni ? Alalala , kesian wei readers kite yang berjuta juta nak baca cerita kite ni kan . Jom jom jom . 

So tadi sampai je dekat IPC , takramai sangat . Tapi okay lah kan . Cukup cukup je buat empat group . Memang gempak lah an . And for sure , Puan Zizan , Alyaa , Koman , Ain , Jiji satu group ah . Takboleh nak lari . Ada satu lagi group perempuan , then dua group lelaki . Maknanya balance ah , dua perempuan , dua lelaki . Comel ken ? Bila ada empat group maknanya ade empat nama lah kan . KILOMETRICO ( abang abang ) , PILOT ( abang abang ) , DRUMSTICK ( gadis gadis ) , and nama group aku adalah *bunyi drum* SUPERING LAZAT SUPERING RIANG SUPERING SUPER JOM BERGEMBIRA ( gadis gadis ) . Panjang en nama group we all . Memang group kitorang menang lah kalau ada pertandingan nama group paling panjang . Memandangkan ada sepuluh game , errr , sepuluh kot . Lalalala ~ So , pegi satu satu lah eh . Meh meh . 

| MASUKKAN AIR DALAM BOTOL GUNA SPONGEBOB |

Okay , sapa taktau macam mana nak main boleh google . Hamboih . Dah pandai google dah beta sekarang . Pengaruh rakan sebaya la ni . Harap faham . So , macam biasa . Memandangkan ini movie , memang tak sah kalau takda gambar wei . Meh meh kite dengar gambar bercakap meh . 


| Abang Yang Pegang Baldi Tu Nama Dia Abe Nick . Dia Sporting Gila Sebab Join We All Main Game |
| Seriously , Taktau Kenapa Dia Angkat Baldi . Ouh . Bajet Kuat . Lalalala ~ |


| Bersungguh Nya Aku . Takda Apa Pon Tu . Sekadar Wish Goodluck . Baik Kan Kite Kan . Lalalala ~ |


| This Is Kak Ika . Sporting Jugak Sebab Join We All Main Game . Terharu :') |
| Hah ! Macam Ni La Game Dia . Teliti Kot Kak Ika Buat . Taknak Bazir Air Lattew |


| Haa . Ni Afiq . Tuan Punya Camera . Sebab Ihsan Dia Lah Gambar Gambar Ni Ada Dalam Blog Aku |
| Nampak Tak Strategi Dia Nak Menang ? Air Mengalir Di Hujung Jari . Group Kilometrico Terrr ! | 

So , overall , game ni best la wei . Lama dah takmain . Memang sukaneka ni best walaupun game dia macam budak budak tadika main an . Tapi bila orang orang dewasa macam we all main , jadi macam best gila . Eksaited nak menang . and for sure , group aku dapat tempat last game ni . Alaah . Ape ade hal . Adat bertanding cenggitu la . Lalalala ~ Group ape entah menang game ni . Kilometrico kot . Taktau taktau . Herher . Memang ada mood lah main tadi . So , jom lanjut ke permainan seterusnya lah . 

| BAWAK BOLA PINGPONG DALAM SUDU |

Okay . I know that ramai orang yang penah main benda ni . Rules dia sebelah tangan pegang hujung sudu . Sebelah tangan lagi dekat belakang . Jalan jalan jalan then buat u turn dekat kerusi , then passed dekat orang lain bila sampai tempat kita start tadi . Kalau bola jatuh kena start balik . And , dalam setiap group tu kena hantar wakil tiga orang je . Macam biasa ah , Supering memang main lattalilat lah . Dan insan insan yang suci dan terpilih untuk main adalah Puan Zizan , Koman , Ain . Nampak tak insan insan suci je group aku tu . So game tu ohsemm . Waa . Aku orang first yang main group aku tu . Oh god . Memang aku gelabah la tadi . Taktipu langsung . Ketar wei ketar . Seriously . Lepas tu , memandangkan aku sorang je yang ade mulut kan , memang aku sorang lah yang tau menjerit kat situ . Grrr . Aku takpaham kenapa orang lain tak jerit macam aku . Wei . Jerit la jerit la . Grr . Okay dah . Biar gambar pulak cakap . 


| Bajet Bajet Testing Je We All Ni . Nervous Wei Nervous ! |


| Hah ! Dekat Kerusi Ni Lah We All Buat U Turn . Ouh . Tu AJK D Threez . Apih And Amer |

Okay done . Takda gambar dah . Aku pon taktau kenapa takda orang ambik gambar artis hot bawak bola pingpong tu . Grrr . Done main benda ni . Macam biasa , tadi seronok , sekarang seronok , dah jadi dua ronok :D Next game pleaseeeee ...

| TIUP BELON SAMPAI PECAH |

Muahaha ! Okay sila gelak bersama saya . Satu dua tiga , Gelak ! Muahahaha ! Penah dengar orang takut belon ? Tadi ada wei ! You funny and i know it ! Okay okay . We all diberi belon sorang satu before main tu . Pastu Mimi pon bagitau lah rules dia macam mana . First first we all kena lari pegi dekat kerusi tu kan . Then sampai kat kerusi , tiup belon tu , pastu , pecahkan . Dan boleh guna strategi masing masing . Alaaa . Strategi we all ? Ade la kan . Sibok nak tau lattew kan . Oh . Penat wei . Berlari then kena tiup belon . Penat penat . Memerlukan banyak oksigennak main benda tu . Kite dapat belon kaler pink . Mesti Razizan Razak suka an ? *tibatiba* . Silakan gambar , ambik tugas anda ...


| Dia Tengah Biasakan Diri Dengan Belon . Nak Jinakkan Belon La . Muahaha ! |


| Woah ! Cool Gila Lah Ustak ! Go Ipang Go ! Lalala ~ |


| Apa Azam Buat Tu ? Err . Proses Memecahkan Belon Maybe . Tapi Dia Buat Macam Mana ? |


| Woahh ! Good Afiq . Semangat Berjuang Tu Ada . Tepuk Tangan ! Group Dia Yang Menang Tadi |

| BOWLING KELAPA |

Perghh . Gila ah game . Membowling lagi we all . Lately ni keje main bowling je . Tapi an , bowling nih memang ohsemm . Takpenah masuk longkang pon . Terer an aku ? Dah agak wei dah agak . Memandangkan longkang takda , "bola" tu masuk lane orang lah kan . Hadoiyai . Wei . Nama pon bowling kelapa . Bola takda , baling je guna kelapa . Dah la semua orang sedia maklum yang kelapa tu bentuk dia bukan bulat . Macam macam bentuk ada wei . Dah la kitorang punya lane tu jalan tar yang memang penuh ranjau dan liku lah kan . Kena baling botol sampai jatuh . Memang gila ah keje . So , aku jadi orang first . Baling lah kelapa tu kan , pergh , kelapa tu memang melencong ah . Bangang . So , baling kali kedua sebab setiap orang kena baling dua kali je . Baling kali kedua tu pon memang melencong ah . So , group aku memang biasa lah kan . Kami ni memang terer main bowling sebenarnya kan . Tapi malas lah nak tunjuk . Kang orang panggil wakil Kelantan lah , Malaysia lah . We all busy . Takda masa nak pergi bertanding itu ini . Mak malas nak layan nyah . Tapi yang membuatkan aku kagum , Koman strike ! :O Memang bangga aku wei . Bangga . Tahniah man ! Pastu sampai part Jiji memang tak leh blah ah . Dia baling mula mula melencong sikit . Baling second time , kelapa dah pegi straight dah , sikit lagi nak kena botol , aku taktau kenapa kelapa tu melompat langkah botol tu . Tergamam we all . Memang pandai ah kelapa tu melompat . Geram wei geram . Kalau tak memang strike ah . Grrr . Takda rezeki . Now , gambar nak cakap :) 


 | Sesi Memilih Kelapa Untuk Dibaling . Ouh . Kami Memang Memilih |


| Balingan Dari Encik Wan Muhammad Fathi *orang tepuk tangan* |


| Buddy Aku Baling Kelapa ! Waaa . Ohsemm . Kelapa Tu Terapung . Nampak Tak ? Terer An ? |


| Hah ! Ambik Kau . Tengok Ah Betapa Melencong Nye Kelapa GroupSupering . Marah Ni Marah ! |


| OhMan ! This Is Bowling Not Football Soccer Or Futsal . Err Not A Silat Also |


| Perghhh ! Gaya Takleh Blah . Gempak Ah Style . Kelapa Tu Terapung Jugak Wei :O |

| CARI GULA GULA DALAM TEPUNG

For the first time aku main benda ni . Seriously . Tak tipu langsung . Wei . Seronok tu seronok . Muka pon memang putih lah . Takpayah susah susah kau pakai pencuci muka yang mahal mahal tu . Main game ni dah sah sah putih wei . Sehitam hitam aku boleh jadi putih . Just imagine lah betapa ohsemm nya game ni . Okay , rules dia , semua orang kena main . Cari gula gula dalam tepung lah . Tangan kena ikat dekat belakang . Seksa wei seksa . Orang first yang main memang seksa lah . Tepung tu tinggi , gula gula ade dekat bawah . Gila lah nak tiup kasi nampak gula gula . Sesak nafas wei . So , aku ambik langkah bijak , jadi orang kelima . Takde kotor mana lah kan .

 Okay . Before that ade lah kan suara suara sumbang , "aku nok tengok jo aku nok tengok jo" . "aku nok tunggu ambik gambar jo nih" . Memang jahat lah kan semua . Sengaja nak ambik gambar aku masa muka aku teruk gila kan ? Korang memang cari masa je kan ? Cisss . Bedebah kau Hang Tuah ! Tapi aku bajet cool . Sampai turn aku , dengan lemah gemalai aku pegi dekat meja tu . Ambik je gulagula guna mulut . Baik je kan gula gula tu . Dah memang terkeluar dah . I mean dah ade orang tolong tiupkan untuk we all yang kat belakang ni lah . First round tu memang tak rasa apa pon . Sikit sangat je kut tepung dekat mulut aku . Frust lattew orang yang nak ambik gambar titew tu . Lalala ~ Pergh . Second round memang gila . Nak taknak memang kena kotorkan muka sebab aku taknampak langsung gula gula tu wei . Memang kena tiup lah . Then nampak lah . Nak ambik tu punya lah susah . Dan dengan terpaksa aku terpaksa kaut dengan tepung . Oh god . First time aku makan tepung . Rasa melekat tepung tu dalam mulut . Celah celah gigi . Eyukssss ! Tawar wei tawar  . Tolong lah paham . Dan ramai yang bergembira atas kekalahan ku dengan tepung . Okay now . Biarkan gambar cakap lagi . Banyak sangat aku cakap ni . 


| Muahaha ! Ni Lah Manusia Pertama Muka Penuh Tepung . Orang First Ni Derr . Tahniah ! |


| Go Nasir Go ! Sila Makan Tepung Banyak Banyak :D |


| Inilah Yang Kita Nak ! Tahniah Sir Tahniah ! Hantu Bang Leman Balik Rumah . Muahaha |


| Gula Gula Tu Lah Yang Ada Dalam Tepung Tu . Dan Tepung Tu Sangat Tawar . Lainkali Letak Gula |


| Go Ain Go . Kau Tengok . Tepung Bukan Main Berterbangan . Sah Sah Kotor Weh Muka |


| Yeayyy ! Koman Dapat Gula Gula ! |


| Alaa . Kalau Dah Main Tepung , Sah Sah Muka Comot . Even Sarah Yang Comel Gila Pon Kena |


| Dengan Bangganya Mempersembahkan , Puan Razizan Razak :D |
| Tak Adil Lah Kan Kalau Takda Muka Teruk Aku . Muka Orang Lain Ada . Muka Aku Kena Ada Lah |


| And Finally I Got The Gula Gula . Muahahaha ! Terer Kan Kan Kan ? |


| For Sure . Kak Ika Tak Terkecuali . Comel Hidung Dia . Tapi Tak Secomel Razizan Razak Punya Hidung |


| Dia Masih Tersenyum Disaat Muka Dia Cenggitu . Koman Koman . Tau Lah Gigi Lawa Kan E(: |


| Muka Dah Suci Dan Segar Wei :) Baru Lepas Cuci Muka |
| Yea Yea , Aku Tau Lah Kan Aku Teruk . Takda Orang Nak Kan ? Jyeah |

| BALING BELON AIR |

Aku sarankan . Bagi sesiapa yang takda baju extra , takyah main lah benda ni . Nanti kena tangkap basah wei . Malu . Okay done . Hari ni aku sangat takutkan air . Sebab takda baju extra . Game ni memang mencabar . Silap teknik , basah baju wei . Tak sanggup tak sanggup . Belon yang ade air tu kena buat macam nyawa katanya Apih . Kena baling elok elok . Jangan bagi pecah . Kalau pecah kalah . Tapi aku tak kesah je pasal kalah tu . Dah biasa dah . Tapi yang aku risau gila baju basah ah . Takda baju extra wei . Mimi cakap game ni kena dua orang je main . So  , macam biasa lattalilat lah . Dua orang last keluar kena main . Aku memang harap sangat aku tak payah main . Tapi aku dengan Koman yang kena . Sedih wei sedih . Tapi bak kata ombak rindu lakonan abang aku Aaron Aziz , Pasrah itu Menyerah . So , aku pasrah lah kan .

 Main je la . Makin lama makin jauh Koman dengan aku . Risiko belon tu jatuh dan pecah memang tinggi lah . Tapi macam yang aku cakap tadi , pasrah . Tapi tanpa disangka aku dengan Koman menang wei . Sebabnya takut gila baju basah . One more thing , masa aku main tadi , ade je orang buat keje gila dekat aku . Gila talak weii ! Masa aku tengah kusyuk berjuang taknak kasi belon tu pecah dan basahkan aku , Abe Nick dengan Nasir baling belon lain dekat aku . Basah kaki aku . Nasib baik masa tu tak pakai kasut . Kalau tak dengan kasut kasut basah . Grrr . Terimakasih yea Abe Nick , Nasir . Jasamu ku kenang :) Tapi kan , bila aku dah selesai main tu kan , aku diberi peluang untuk membalas dendam . Tahniah Nasir , anda terkena balingan saya . Anda orang pertama yang dibaling artist . Done . 
Once again . Biar gambar cakap . Nak nak nak ? 


| See . They All Pon Taknak Basah . Sebab Tu Diorang Lattalillat An ? Bukan Kami Je Taknak Basah Wei | 



| Hah ! We All Pon Lattalilat Jugak . Anda Bagaimana ? Sapa Nak Basah Wei ? Takda Takda |


| Baiklah . Ini Peserta Peserta Nya . Mereka Yang Sanggup Berjuang Untuk Tidak Ditangkap Basah |


| Apih Dengan Amer Tunjuk Demonstrasi . Takpecah Wei ! Sebab Belon Tu Kecik Dari Belon We All |


| Nampak Tak Satu Belon Dah Pecah . Padan Muka You Nasir . Berderai Wei Pecah Belon TU |
| Belon Kuning Yang Bergolek Dekat Atas Jalan Tu Aku Dengan Koman Punya . Tak Pecah :D |


| Ni Lagi Satu Hal . Orang Nak Baling , Dia Nak Baling Jugak . Then Menghalang Lalulintas Orang |


| Koman Nervous . Muahaha ! Gila ! Kalau Dia Baling Pecah Kena Aku . Memang Kena Lah Dia |


| Teruknya Aku . Tu Yang Takda Orang Nak . See . Banyak Tangan Anasir Luar Nak Kacau Aku Main |


| See ! Azam Memang Basah Gila Gila Ahh . So Pity Of You Azam :D |

| BEREBUT KERUSI

Emph . Dah sah sah ramai orang tau an main game ni . Berebut kerusi je lah wei . Masa music bunyi jalan jalan jalan jalan . Then music stop berebut ah . Muahaha . Senang ken ? Grr . Dan kalau group perempuan tu , aku ah orang first keluar . Muahaha ! Yelah . Aku ni taksuka berebut . Plus , buat apa nak berebut ken . Kat rumah titew en , dan banyak dah kerusi . Kenapa lah diorang berebut ken ken ken ? Alasan seorang loser . Herher . So pusing pusing pusing , sampai lah akhir sekali , yang tinggal Ain dengan Alyaa . Dua dua group aku wei . Satu buddy aku , satu buddy koman . Aku dengan koman jadi pasukan sorak lah . Sorak sorak sorak . Pusing pusing pusing . Kesian kot dekat diorang . Dah sah sah pening . And at last Ain menang . Tapi dapat hadiah sama je kut . Muahaha !

Sorry to say takda gambar game ni . Kenapa entah takda orang ambik gambar . Akku rasa sebab aku tak main kot . Aku kan main kejap gila . Tu yang takda orang nak ambik gambar tu . Sebab orang selalu ambik gambar aku wei . Muahaha ! 

| ZOO APE ENTAH NAMA DIA --' |

Game ni pon memang ohsemm lah . Mula mula kitorang kena duduk dalam group . Then kitorang kena tutup mata dengan kait . Then diorang pon bagi nama binatang kat kitorang ken . Group Supering dapat Kucing . Hee . Yang group Dayah tu aku taktau diorang dapat group apa . Tapi group lelaki , Pilot dapat kambing kalau taksilap , Kilometrico dapat katak . Then lepas tau binatang apa kitorang kena , kitorang dipisah kan . Dengan mata tertutup lah kan . Kierah letak aku memang ceruk dunia ah . Dekat pagar . Jauh gila dengan orang lain . Memang kierah nak kena baling selipar lah dekat aku . So , koman dia letak bawah garage . Memang gila ah . Pastu macam mana nak cari group kita balik . Kena lah buat bunyi binatang yang kitorang dapat tu . Okay . Yang buat aku nak tergelak . Game belum start , wisel belum bunyi , Irfan buat bunyi katak kuat gila . Memang kuat gila gila gila gila ! Tenggelam kot suara gadis gadis ayu ni . Kambing pun bunyi jugak . Geram wei geram . Wisel tak bunyi lagi masa tu . 

Then , wisel pon bunyi lah kan . Matlamat aku nak keluar dari kawasan aku ditempatkan . Pergi tempat orang orang ramai . Senyap je aku . Takbuat bunyi pon . Gila ka nak buat bunyi kucing . Yang dengar nya suara katak kambing katak kambing katak kambing . Takda bunyi lain . Lepas tu lama lama tu bunyi kucing . Koman dengan ain dah jumpa dah . Then kami bertiga cari alyaa dengan jiji . Pastu jumpalah . Jyeahhh ! Kagum wei kagum . Muahaha ! So . the end . Memang gila lah . First time main benda ni . Awesome wei awesome ! Nak main lagi . Wuhooo ! Sangat seronok . The best moment bila jumpa balik semua oranng . Hihi ! Bunyi katak dan kambing buat aku tergelak . 


| Sorry . Model Sama Again . Dah Gambar Dia Ja Yang Ada . We All Kena Tutup Mata Cenggini La |
| Nampak Tak Supering Tengah Cool Je Kat Belakang Tu . Kami Memang Cool |


| Hah ! Tutup Mata Guna Kain Ni Lah . Model Model Nih Lagi Cun kan ? |

| 3 2 1 SPONTAN . ACTING ACTING |

Okay . Game yang agak mencabar jugak lah kan . We have to acting . Ikut tajuk yang diorang kasi . I mean kena undi lah . Ain ambik tugas cabut cabut undi tu kan . Then group aku kena buat tajuk DERHAKA :D oh gila . Takda idea langsung wei . Memang takda langsung langsung . So , kitorang ada lima minit je nak bincang . Bincang bincang bincang bincang . Memang takpenah lagi kot main spontan spontan ni . Memang gila ah . Aku jealous dengan group Dayah actually . Seriously . Diorang dapat tajuk GILA . Memang ohsemm lah . Senang je wei nak jadi gila . Nak nak nak . Tapi berlakon je lah kan . Pheww . Susah susah . Taktau apa kot group kitorang . Tapi kira okay lah . Kami mencuba untuk buat task tu . I SUPPORT YOU D THREEZ :D 


| Supering Lazat Supering Riang Supering Super Jom Bergembira ! Go Derhaka ! |


| Kalau Syamsul Yusof Nampak Ni Memang Aku jadi Heroin FIlem Dia Lah . Hero Razizan Razak <3 |

Dengan berakhir nya aktiviti itu tadi . Maka berakhirlah permainan kami pada hari berkenaan . Hamboih . Ayat masa assembly pagi ahad tu . Ohmai . Rindu sama itu bangunan sekolah maaa . Okay . Dah . So , the conclusion is , kalau kita saling support antara satu sama lain , ikhlas buat semua benda , satu benda kita dapat , iaitu keseronokan :D jyeahh . Terimakasih Allah untuk hari berkenaan . Seronok . Walaupun kadang kadang orang buat aku sakit hati , aku akan ingat benda tu wei . Betul ni . Oh . Sangat bangga ada anda semua :) Terimakasih LBPBS 2012 members . I love you guys very much . Dan tahniah D Threez . Anda berjaya cipta satu lagi kenangan buat kami kami ni semua . Terimakasih . Btway , sorry lah kalau ada yang takpuas hati dengan aku ken . Sorry gila gila . Aku manusia wei , bukan katak dan kambing atau kucing . Lalalala ~ 

Hihi . Kepada yang tidak menghadirkan diri tu , anda rugi . Tapi ken , nak cakap sikit , sila datang aktiviti crayon 4 hb ni . Mari lah samasama kita mengharumkan nama PBSM *tibatiba* . Money collection wei jumaat ni . Meh kutip dana meh . Hewhew ! Okay done bab D threez . Awaas dah , D Threez dah . Next Crayon :) Nantikan lah . Hihi . Hopefully ramai lah yang support *kenyitmata* . Btway tadi lepas habis aktiviti kitorang makan makan . Then gerak pegi kbmall . Nak main bowlig lah kononnya . At last full . Abang abang tu masuk snooker . Kitorang pon pegi jugak . First time masuk situ . :O . Whatever it is , takda rezeki jugak nak main bowling . Frust frust . Ramai sangat orang . Okay . Got to go . Chioww . Assalamualaikum . Eh jap . Ada lagi gambar nak cakap . Tengok lah . Then Byeee .


| Puan Razizan Razak . Ain . Alyaa :D |


| Here We Are . Supering Forever . Me Love Them :) Sorang Takda . Jihah :( | 


| Maaf . Kami Group Gila Publisiti . Dimana Ada Lens Camera , Disitu Ada Kami . Jealous ? Cubaan |


| Mereka Urusetia . Mereka Punya Aktiviti . Tahniah . And Thanks For Giving Us A Lot Of Memory |


| Letih Dan Letih Tapi Satu Kenangan Yang Takdapat Nak Beli Dekat Kedai Runcit Mahupun Tesco |


| I SUPPORT YOU !! THANKS FOR THE SUPER AWESOME DAY . I LOVE YOU OLLS :)  *tunjuk empat jari*|

P/S : Maaf Afiq , lagi sekali aku curi gambar dalam camera kau . Hihi

Apa macam bhaii ini entry . Jika anda rasa ia boleh difilemkan , tekan like sekali . Tekan banyak kali pon boleh . Lalala ~ thanks for reading :) 

Counting

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

katakan lahh :) anda bebas bersuara !