BabyBooo :)

Play with It. I'm busy :3



Thursday, 29 November 2012

A wonderful Night :)

Tumblr_me7goukpuh1rkrr5go1_500_large

Hai Assalamualaikum wbt :) Saya orang Islam jadi saya bagi salam lah , kalau bagi penampar guna kaki kang melampau pulak. Hah ! Kalau dah tahu kau pun Islam dah takpandai nak jawab salam? Berdosa weh tak jawab salam. Alahai nyaaa pun ter ber. So korang semua sihat tak? Dah makan? Dah mandi? Baju raya berapa pasang? Puasa cukup tak? Biskut raya buat sendiri ke beli? Duit raya berapa? Okay takyah jawab ! Aku tanya ja. Sebab aku ni peramah orangnya. Nampak tak aku bertanya soalan tu? Nampak macam mesra peminat giteww. Haaa. Nampak? So takpelik lah kan kalau peminat aku yang berjuta ni menangis nangis kalau aku tak update blog. Tak pelik lah kan? Okay faham. HAHAHA ! Agaknya ramai jugak orang yang taksuka aku sejak blog ni ditubuhkan. Haha!

So tajuk entry , A Wonderful Night. Gempak siot! Macam satu buku yang sangat gempak gitu. Dan tajuk tu boleh jugak dibuat filem dan mampu bertanding dengan filem filem hebat seperti , wonderpets the movie ! Haa, siapa tahu filem A Wonderful Night boleh mencipta nama di United Kingdom , United States ataupun Nepal? Siapa tahu bukan? Ahh ! Panjang pulak intro. So boleh dikatakan macam banyak pulak benda alah yang melucukan aku malam ni. Tergelak aku wei ! Okay taktipu. Takda ah gelak gilagila. Sekadar gelak gelak comel seperti seekor sugar glider yang sedang terbang di kawasan daun daun pokok yang luruh macam dalam cerita Mohabbatien , lalu datang ShahRukhKhan bersama Amitabh Bachan menangkap sugar glider tu. Ahh ! Macam tu ah aku gelak. Macam comel je weh. Okay aku tahu. Takyah nak angguk angguk. Haha! Alaa, jangan marah, kita bincang. 

Ahh . Mesti kau macam tertunggu tunggu pebenda lah yang aku try nak sampaikan tapi macam taksampai sampai lagi kan? Sorry derrr. Flight delay. Saja ja nak gebang gebang tajuk entry sedap tapi hakikatnya tajuk entry aku takpernah ada kaitan dengan entry aku. Takpernah langsung okay. HAHAHA ! Aku memang. Gebang je lebih. Ah. Kesah? Ahh! Okay motif aku update blog ni takda apa apa pun senanya. Tapi hakikatnya blog aku memang lah seorang seekor sebiji setangkai sekaki sekangkang kera benda alah yang sentiasa ada dengan aku weh. Walaupun followers aku ada sekangkang kera je, sikit, tapi gua rasa macam gua kagum tahap kambing bertelur sebab gua ada blog yang boleh teman gua disaat gua tengah bosan. Ahhh ! Gebang ayat gua gebang ! Gua brutal . Gua rockks ! Yeyeahhh ! Dah macam pop yeyeah aku dengar. Phui ! 

Okay senanya semalam aku main sketsa berabjad dengan geng pwerpuff girls aku. Haa. Selalu main sambung sambung ayat semalam main sketsa berabjad. Ah ! Biasa. Kami remaja yang takda kerja berfaedah nak buat jadi kami bermain main dengan jayanya. Tapi semalam nano takda. So kureng ahli lah sikit. Tapi takpa. So cenggini lah benda nyaaa. Tengok ah ! 

ku - Siapa kat sini ada penyu ? 
sab - tidak aku tahu la pula.
min - untuk siapa penyu tu ? 
yan - viol lah kau ni . untuk makan lah 
iqa - wow! hensem abang penyu kite *abg zizan laa
hanna - XKL 869 sila alihkan kenderaan 
me - Yang kau sibuk kenapa huh ?!!!
sab - zizan ade jangan gaduh 
min - alamak ! mana zizan mana ?! :O
yan - biar betul ? Tak nampak ke ? xD
iqa - comel nye abg zizan nih !
hanna - dekat sanaa banyak penyu..
me - ewah ! Joget lagi joget lagi ! Ewahh ! 
sab - fuhh ... ape benda tu ?? 
min - grrr. kereta apa tuu? -____-
yan - Hoi ! apa ni kereta ? -.-
hanna - ikan jaws dalam loji taik ni hidup lagi tak ? 
me - jangan lah cakap macam tu , sedih aku .
sab - kalau macam tu jom minum air sirap
min - lahh . min nak air oren :( 
yan - min , rindu .
iqa - nape abang zizan tak retweet kita ? 
hanna - oppa gangnam style best ke ? 
me - phui ! Tak best la ! Sapa cakap best ?! <-- emo
sab - que haidar tu tak lah handsome mana 
min - rambut zizan smart gila siott 
yan - sangat kot ! 
iqa - tapi kenapa ayam takda hidung macam abang ? 
hanna - unik tu hidung zizan . memang lah taksama . 
me - violin aku ni dah rosak. sedih pulak. 

So macam tu lah benda ni berakhir. Takda lah gempak mana macam sambung ayat tu. HAHA. Sambung ayat tu memang gila ah wei. Tapi aku nak cakap based on apa yang diorang main , hmm , ayat kalau tak letak nama zizan tak sah! Kalau tak letak nama zizan mesti letak ikan jaws la apa lah. Nampak die hard fan disitu ? Ahh. Mana abang nak nampak. Mana ada kipas kat blog aku ni. Yang ada aircond. hmm. Blog meletop vavavoomviva kan. Kau apa tahu. Bibik dalam blog ni berapa orang. Yelah , just want to make sure yang blog ni tak berhabuk kan. Kalau aku nak kemaskan blog ni memang tidak. Yelah , aku busy. Kau kena paham. Kan aku dah bagitahu aku kena temankan babyboy pi shooting segala. Haaa. Aku babygirl yang solehah. Ikut je. Kesetiaan lebih terserlah disitu.

Weh , nak dengar cerita lagi tak weh? Haha! Shh, rahsia lu dengan gua je ni. haha. Lu jangan bagitahu sesiapa boleh? Boleh tak? HAHA. Tadi kan ada orang kan bajet dia lawa dari NEELOFA. Dia cakap dia lah orang yang paling cantik. BLABLABLA. Dia cakap artis artis perempuan takboleh nak lawan dia punya cantik. Pastu shaheizy sam , zizan razak , jep sepahtu ahh semua nak dia lah. Sebab dia cantik sangat. Dia ajak babyboy gua kahwin. Haha! Dia siap mention babyboy gua suruh masuk meminang lagi. Aih , boleh pulak dia cakap babyboy aku memang nak dekat dia sebab dia cantik sangat ! HAHAHAHA ! Takleh blah langsung. Dia lah manusia paling pelik aku pernah jumpa. Gebang je cakap diri dia cantik. Tu orang ke speaker tu taktahu malu ? Aih ! Kononnya dia tak kisah orang trendingkan dia sebab dia nak orang tahu yang dia memang cantik ! Tidak dinafikan twitcon dia memang cantik. Tapi kenapa entah dia macam orang yang baru dapat kecantikan tu. Plastic surgery kerr ? Or plastic hitam yang orang letak sampah tu ? HAHAHA ! Poyo je budak tu. Kononnya paling cantik lah! Cantik sangat dengan gebang kau tu ! Hish ! Gua rasa dia bukan orang. Dia speaker yang boleh bercakap , boleh sign up twitter bagai. Susah ah ! Kalau dia bukan speaker pun dia mungkin basikal fixie tak pun mangkuk toilet. Ah ! Menyampah pulak aku baca tweet dia. HAHAHA ! Takpa, gua doakan dia diberi hidayah supaya lebih bersyukur dan tak gebang sangat . Haih . 
 
Aku tak kisah sangat kalau bab bab nak mention si babyboy tu hah , tapi yang ajak kahwin bagai kenapa? Siap suruh pergi pinang dia lagi. Apa kau nak merasa pokok pinang tu jatuh atas kepala kau? Haaa. Aku gangster weh ! Aku gangster. Up sikit dari Kakyong. Gua Makyong. Lu kena hormat gua. Nampak? Kalau lu nak tahu , abang long fadil tu bukan mati , dia tukar nama sebab nak kahwin dengan gua, dia tukar dari abang long fadil jadi begedil. Hah ! Nampak? Sayang sangat dekat aku sampai sanggup tukar nama. Nampak? Tknampak? Kalau kau taknampak maknanya urat stetoskopiranoid dalam kaki kau tu bersimpul <-- Takda kena mengena! HAHAHA ! Dah ah wei ! Gua nak keluar dulu. Babyboy aku ni takboleh tidur takda bedtime story . Gua chiow dulu. Gua tak berdaya nak focus dah ni. Alahai. TERIMAKASIH Ayeen sebab suruh aku focus. Kononnya pembekal semangat aku suruh focus ! Haha ! Ayeen ! I put your name here! Vangga tak? HAHA. Kchiooww!

We look at the same direction , cuma mendongak keatas dan saya memandang kebawah :) Status nya lebih tinggi dari kite. Kite rendah diri orangnya. HAHA ! Kan comel kalau jalan sama sama dengan abang. HAHAHAHAAH ! <--- Angan angan ! 

Tuesday, 27 November 2012

Hello FAKERS :)


Hai assalamualaikum. Macam biasa beta datang nak update blog ni haaaa. Takkan lah gua datang nak main golf pulak. Ada kau nampak blog aku macam padang golf? Takda kan? Ahhh. Senanya nak show off. Blog kite design baru. haha. Thanks WAWAN tolong designkan. Hahaha. Aku puas hati weh ! HAHA ! So korang korang korang , and korang , jangan jealous sangat boleh tak? Please. Kalau rasa takpuas hati kita buat press conference cakap depan depan takyah kutuk kutuk belakang *TibatibaEmo* 

Ahhh. Okay first of all. Mohon tengok tajuk entry. Kali ni aku update blog memang nak kasi kena dengan tajuk weh. Selalu macam tajuk takda kena mengena je. Ahh. Itu nama dia kreatif tahap ramarama berenang. Haih nampak? Hello fakers. Nampak? Cara greet fakers tu memang kena. Aku memang suka buat baik dengan haters. Hahaha ! Okay senanya ingin aku tegaskan disini yang ada acc yang cuba jatuhkan gua. Tapi gua jiwa kental. Gua buat muka cool. Gua layan dia punya tweet sambil makan aiskrim yang sudah cair sambil berlari lari di tepi pantai dengan bunyi bunyi ombak yang mendamaikan seperti ombak rindu. Gilaaaa! Nampak tak cool tu? Okay tahu. Jealous dengan ke cool an aku kan? AKu senanya cool. Tapi sebab aku macam artist gitew, ramai orang kata aku jealous. Aku bukan nak sangat jadi hot ni. Kau bayang ah , Lady GAGA merayu rayu dengan aku nak duet lagu Halimah Jongang dengan aku. Tapi aku tolak tawaran tu. Sebab aku tahu , kalau aku duet dengan dia aku lagi hot. Hmm. Pastu JUSTIN BIEBER, siap ajak aku kahwin lagi , tapi aku taknak. Sebab aku dah ada babyboy dah wei ! Boleh takfaham aku setia dengan ZIZAN? Hmm. Sebab bieber takdapat kahwin dengan aku dia ajak aku duet. Lagu Ke Akhir Garisan. Tapi aku taknak. Aku tahu kalau aku nyanyi lagu tu , SHILA AMZAH mesti tergugat.. Hmm hmm. HAHAHAHA ! 

Okay siapakah gerangan FAKERS ni? Alahai . Semalam kan , masa aku tengah main main dengan Darling darling aku dekat twitter, ahh, tibatiba ada 'orang' send tweet. Katanya , "JAUHI ZIZAN" . uuuu ,takutnyaaaa ! Aku ketawa teresak esak masa tu. Haaa nampak ? Perasaan sampai bercampur baur sebab takut sangat! Takut sangat sangat! Rasa macam nampak hantu kak limah yang tengah ontheway nak balik kampung tapi kereta dia rosak tengah jalan. Takut gillaaaa tahu ! HAHAAH ! Entah ! Acc tu nama "siewlengjauhizizan" dengan tweethandle nyaaa @antisiewlengg . Ahh tu semalam . Tapi hari ni gua tengok dah jadi @byesayang HAHAHA ! Takda kena mengena. Yang gua pelik nye derr, kemain weh sound aku. IPHONE user kot ! I repeat , IPHONE USER ! Aku rasa seorang iPhone user tidak sepatutnya berkelakuan macam tu. iPhone adalah smart phone dan pengguna nya haruslah smart jugak. Tapi jika phone lagi smart dari tuannya , aku rasa baik tuannya jadi phone lah . Idok gitu ? Dan beliau sempat menggunakan bahasa wEmPiTzzz tAuW tUcKs ? mInAh wEmPiTzz tUcKs sOoKeww kiTewZ leWz ! HAHA ! WOi! Seksa siot tulis macam tu. Huish ! HAHAHA. Tapi kajian membuktikan beliau bukan lah jenis yang menggunakan bahasa wempitz sebab mulamula tu elok je tweet aku seperti orang normal. HAHAH ! Agaknya dia tidak ingin identiti nya dikenali. HAHAH. Beliau juga ada berkata bahawa ZIZAN adalah miliknya seorang sahaja. Ehem. Dan berdasarkan bukti bukti penyelidikan , saya membuat rumusan bahawa , beliau adalah SEORANG BUDAK PEREMPUAN YANG MASIH BERSEKOLAH RENDAH YANG MENGGUNAKAN IPHONE YANG DIBELI OLEH IBUBAPANYA DAN MERUPAKAN SEORANG PEMINAT KENTAL ZIZAN RAJALAWAK . Hyphothesis accepted! HAHAAH

Ini adalah salah satu tweet beliau yang menggugurkan jantung ini. HAHAHA ! 

Okay next FAKER goes to orang yang buat fake acc ZIZANRAJALAWAK ! Hempuk kang baru tau ! Berani dia buat fake acc zizan. Homaii ! Apa punya teruk orang tu. Well , mungkin beliau seorang insan yang memerlukan perhatian rakyat MALAYSIA. Dan berdasarkan pemerhatian saya , beliau membuat akaun palsu zizanrajalawak kerana ............. Woi ! Takkan lah korang takboleh fikir. Abang tu hot wei , ramai orang nak tweet dengan dia. Haaa, tu yang beliau yang jugak merupakan seorang faker telah meniru acc zizanrajalawak . Ahhh ! So mohon , kepada peminat peminat zizanrajalawak , tolong lah jangan percaya sangat acc tu. Ahh, kalau korang nak tweet dengan zizan kan, korang follow je lah dia dekat twitter dia yang ori ni weh . search @zizanrajalawak . HAH ! Mention je , usaha wei usaha ! Jangan mudah give up. Takyah nak cakap dia sombong sangat laaa. Kalau dia sombong takda lah dia reply tweet aku dulu , takda lah dia reply tweet orang lain. Sombong tu bukan dia weh. Haih. Kalau zizan tu sombong dah lama dah aku pergi jumpa dia , tarik hidung dia. Tapi kau tengok ! Dia tak sombong okay. Taksombong. I repeat tak sombong. Tapi kalau kau betul betul peminat jiwa kental dia , kau kena faham lah dia tu busy. Banyak job tau tak. Dengan nak jaga WARDROBE Lord Of The Rings lagi. Yedak bang ? HAHAH ! Pastu kalau time dia tengah reply tweet peminat dia tu , kau tweet dia , dia takreply , kau kena lah faham jugak yang , masa tu orang lain yang minat dia pun macam kau , beribu orang mention dia masa tu . Tangan dia dua je weh ! Mata pun dua. Kaki pun dua. Tangan pun dua. Telinga pun dua. Kalau aku dengan dia pun kami berdua! HAHAHA ! Okay gurau ! Haha. So faham faham faham ! Kata sayang . Haaa. 

Ini BUKAN account twitter ZIZANRAJALAWAK yea anak anak ! Fakers.

This is what REAL zizan said . Ni baru babyboy gua. Hikhik *GelakGatal*

Okay dah pasal fakers. HAHA ! Macam senasib je kite dengan BabyBoy kite. Takpe bang. Cenggini baru comel. Haha! Let face it together :3 Haha. Off topic. Kang kalau sambung banyak banyak ramai pulak orang jealous aku dengan ZIZAN. HAHAHAHA ! So so semalam kan aku main game yang sama dengan ZIZANNERS yang lain. Haha. Best siottt ! Tapi yang paling sedih gua yang kena twiltimit semalam. Sedihnyaaaa ~ Pastu kemain ah diorang reka cerita. Now , aku nak letak cerita lagi.. HAHA ! Aku harap DAVID TEO takbukak blog ni. Kang sibuk nak kasi aku JOB. Aku dah la busy. Nak masak dekat babyboy lagi , nak teman dia pergi shooting lagi. Dia takboleh kalau takda aku. HAHA ! 

DI DEPAN PINTU TERLETAK SEBUAH KEDAI YANG TAK JAUH DARI KEDAI BURGER TAPI TERLALU JAUH MAHU KE TANDAS DISEBELAH KEDAI BURGER YANG SANGAT HANCING. KEMUDIAN , ADA KELING YANG GELAP BERKATA KATAKAN LAH WAHAI KAUM PONDAN SEKALIAN BAHAWA SAYA SANGAT SANGAT LAH HANCING BAU KAKI KAU MENGANCAM HIDUNG AKU RESDUNG TAHAP KETIGA BOLEH TERJUN LOJI JUMPA IKAN JAWS BERBENTUK SEPERTI UNTA YANG TIADA GIGI DAN BERBIBIR BESAR DAN BERWARNA KELABU SAMBIL MENARI GELEK  ALA ALA DANGDUT ORANG KURANG UPAYA. MEREKA MENANGIS KERANA TERJATUH DALAM TANDAS TERGOLEK DALAM MANGKUK KEMUDIAN JATUH BANGKIT KAKI KANAN PATAH DAN TELINGA TERCABUT LALU DIA BERKATA BUSUKNYA KAKI SAYA LALU DIJILAT SEHINGGA MENJILAT JARI TELUNJUK DAN SELIPAR JEPUN. PADA HARI BERIKUTNYA YANG SUNYI GELAP TAPI TERANG SANGAT SELEPAS BUANG AIR DIDALAM SEBIJI CAWAN YANG SANGAT BESAR DAN ADA KACANG YANG SUNGGUH ENAK SEPERTI BUAH DURIAN YANG TELAH BUSUK. LALU KELING TERSEBUT MAKAN CHAPATI DENGAN LUTUT SEBELAH KANAN SAMBIL BUAT YOGA DI SEBELAH TANDAS YANG BERWARNA KUNING BERCAMPUR WARNA UNGU YANG BEGITU TERANG BERDERANG MENERANGI MALAM . TIPU KAN-DAH SIANG SEPERTI PURNAMA MERINDU YANG TAK RINDU , DENGAN SEGALA HORMATNYA SAYA SEBAGAI YB CIUM KETIAK SAYA SAMBIL MAKAN MEGGI DI TEPI PANTAI YANG TIADA AIR. SEMENTARA ITU KELING MENGANGKAT KETIAK DIA YANG HITAM HANGIT DENGAN BANGGA TERAMAT DIA PUN BERSIN DAN TERBATUK KERANA NAK KELUARKAN KAHAK KALER HIJAU LUMUT SEMAKIN BERSELERA MAKAN DENGAN MENGGUNAKAN PENYAPU. KEMUDIAN, DATANG SEEKOR BERUK BERKATA KEPADA SEEKOR KATAK KEMBUNG MENCARI IKAN KEMBUNG YANG MATI KEKEMBUNGAN. LALU DATANG SEJENIS HAIWAN YANG KEMBUNG DIPIPI BUNCIT DIPERUT LU PIKIRLAH SENDIRI ! SELEPAS BEBERAPA HARI ............. *To Be Continued* HAHAHA! 

Okay dah. Ahli panel aku yang turut bermain dengan jayanya adalah HANNA , YASMIN , YAN , NANO , IQA . Ahh. Korang memang kepala otak gilaaa lah. Kalau abang baca abang akan bangga weh. Haha. Ehem. Tahu tak semalam kitorang mention abang zizan samasama kan, haaa. Bukan apa tu. Kitorang mention abang samasama, so sekali abang reply , kita happy samasama ! Baru adil ! Yeayy ! Tapi abang takreply pun semalam. HAHA ! Takpa . Kami pemahaman. Ramai okay tweet zizan semalam. Haha. Berlambak dekat TL aku. Haha. Tapi dengan coolnya , kami main game tu and look , kami bahagiaaa. HAHA. Okay dah ah weh.. Aku rasa macam panjang sangat dah penulisan aku ni. Panjang sangat. Kang muntah pulak korang baca banyak banyak. Haaaa. Sekian cerita dari kami , Hanna, yan, yasmin, nano, iqa , kamilah powerpuff girl warna warni . HAHA. Nak join? Takboleh :p

Haaa, ni ah professor yang samasama buat kajian dengan aku. HAHA. So dear abang zizan, stay cool, takdanya orang nak percaya fake acc tu. TABAH BANG TABAH ! Kite faham abang kecewa, kite faham. Tapi peminat abang yang sebenar adalah peminat yang akan terus bersama abang tak kira macam mana abang jatuh. REMEMBER, tiap kali abang jatuh, saya akan hulur tangan untuk angkat abang bangun, tapi abang kena kahwin dengan saya dulu. HAHAHAHAHAHAH ! Kasarnyaaaa saya bergurau! Haha. Ampun. Ahhh. Abaikan fakers tu. Benda tu tak memberi impak untuk abang pun. Takmungkin. Chill. We loves you ! EHEM. Orang lain takyah ah sibuk baca aku cakap dengan babyboy aku Boleh tak? Haha. Ahh. Rasa macam aku dengan dia senasib je. Auww :') Ssshhhh ~ Jangan bagitau orang kami comel. TOlong! HAHAHA

K ah semorang ! Thanks for reading entry yang macam panjang gila ni. HAHA! AKu sekadar meluah kan perasaan. Usah lah ragui, hati ini . Kerna kau satu satunya hero yang ku cinta selamanya. Ewah! Kemain. HAHAH.. Kepada kau kau kau yang memasang niat nawaitu nak jatuhkan abang zizan aku , aku akan pastikan kau meringkuk dalam museum . Ataupun aku akan gantung kau dekat tiang lampu tengah jalan tu lepas tu aku letak mentol lampu dalam mulut kau. Kalau tak aku bagikau telah mesin potong rumput. Haaa, kau pilih lah ! You you you ! I'm watching you ! HAHAHA ! Gua malas nak tunjuk dekat lu orang yang gua ni gangster senanya. Gua kakyong weh ! Ahh. Kakyong takganas sangat ! Gua lagi up dari kakyong ! Gua MAKYONGG *BuatMukaGanas* HAHA. K ah . BYEEE ! 

Jap nak tambah something ! This one is for you babyboy :) ILOVEYOU :* 

IKHLAS DARI HATI SAYA , AMIRAH AUNI *PeaceSign* :)

Monday, 26 November 2012

Pengarah Berkepala TakBetul :)


Emo siott gambar ni. Tapi memang kena weh. Memang kena. Haha. Kawan kemain ramai still dok forever alone memanjang. Ah. Bosannya hidup aku. Bosannya bosannya. To abang zizan , boleh tak datang meminang cepat sikit? Boleh tak? Your babygirl ni sangat lah forever alone. Em em .HAHAHAH ! Poyo je budak ni. Aku tumbuk muka kau. haha Ampun weh ampun. Aku bergurau. Apa kau ingat Izzah je boleh bergurau dengan Encik Harus? Aku pon boleh. Haha. Saja ja memeriahkan keadaan. Kan dah meriah kat sini. Macam birthday party yang takda orang datang. Meriah sangat. LALALALA ~ Takpa weh. Let's rock the world !!! *Menguap*

So hi hi hi. Assalamualaikum :) Selamat Petang dan selamat pukul berapa korang baca blog ni. Pendek kata semoga selamat semuanya. Hm. So so so. Takda apa pun senanya. Motif aku update blog sebab macam aku dah bosan gilagila. Sangat bosan. Memandangkan phone aku telah meninggal dunia beberapa jam tadi. Aku terpaksa menjana sumber tenaga kepada beliau. Sekarang beliau sedang berehat dengan amannya. So, bosan takdapat nak whatsapp. Haaa, pastu kan aku nak karang satu cerita ni pasal semalam. Haaaa. Kau taktau kan apa jadi semalam? Ahh. Semalam kan aku main main dengan Zizanners yang lain. Hewhew. Seronok siaaaa. 

Senanya semalam diorang dengan TaukeRajalawak main balas balas pantun, aku tibatiba rasa nak menjampuk. Orang kata nak try berpantun lah kononnya. Aku masuk , memang huru hara horo hiri here. Memang tak bunyi pantun pun. Sampai abang tauke tanya aku , aku pantun apa tu -_- Malu siot. HAHA. Sekarang aku nak buat pengakuan yang aku memang takpandai berpantun. Tolong jangan buat muka jealous tu. Aku tahu kau semua memang tengah jealous bila aku cakap aku takpandai berpantun kan? Hmm Tahu. Kau semua memang suka jealous dengan aku. Benda macam tu pun nak jealous! *BalingBatu* Haha. Pastu tibatiba rasa nak main game. Ehem ehem. HAHAHA. Masa tu yang ada yan, yasmin, nano, ieqa dengan kite je. Pastu kite tibatiba teringat game yang WAWAN ajar kite. Yang sambung sambung ayat. Thanks wawan for the awesome game. Tapi bagi diorang game tu macam Pemberita Berkepala Tiga, tapi kitorang punya game ni nama dia, Pengarah Berkepala TakBetul. AHHAAH ! Ampun adik adik kakak kakak. Hihi. So letme letak cerita tu macam mana -_______- Tapi jap, tahu tak sepanjang game tu yan dengan nano kena twitlimit. Haha. Mula mula yan second nano. Haduyai. melampau ah. HAHA

DI PADANG PASIR TERLETAK DUA BANGUNAN YANG ADA TIGA TINGKAP SAHAJA SEMUA LALU BANGUNAN ITU TIDAK KELIHATAN SAMA TINGGI SAMA RENDAH TIPU RENDAH SANGAT. BANGUNAN ITU BERKATA , ADA SEKUMPULAN BANGLA YANG SAKIT PINGGANG SEBAB TERLALU GEMOK DAN BERBAU BUSUK LALU MATI KERANA TERSEDAK SUSU TEPUNG SEKARANG SAYA PENING KERANA BAU BADAN SEEKOR ANAK CICAK SANGAT BUSUK SEHINGGA MATA GEMOK JULING MATI HIDUP SEMULA KEMUDIAN TERJUMPA SEORANG YANG SANGAT TUA. SAYA RASA BANGGA BINI BETA BESAR SEBAB DIA KURUS MAKAN BAWANG GORENG DAN SEBUAH JETSKI. KEMUDIAN TIMBUL SEEKOR IKAN JAWS YANG TERLEBEH SANGAT HENSEM LALU MENDONGAK KEPALA KEARAH SEEKOR UNTA YANG SEDANG KELAPARAN MEGGI GORENG PATTAYA SAMBAL TARUK ASING DAN DIIKAT TEPI. KEMUDIAN, SEORANG NENEK DATANG MEMAKAI SERBAN SAMBIL MEMAKAI BAJU MELAYU DAN HEEL YANG HAMPIR PATAH. PADA MALAM BERIKUTNYA SI NENEK SERBAN ITU BERTANYA KEPADA SEEKOR ANAK SIPUT YANG PATAH HIDUNG KERANA TERLANGGAR DINDING SEBUAH REBAN AYAM YANG TERLETAK DI BERHAMPIRAN KUALA TERENGGANU DAN KAWASAN DUNGUN DALAM SEBUAH KOTAK YANG SANGAT KECIL SEPERTI GAJAH KACUKAN HENSEM MACAM ZIZAN. 

RED - ME :)
GREEN - YASMIN :)
PURPLE - NANO :)
BLUE - IQA :)
PINK - YAN :)

fuhhh ! Pastu semua orang tidur dah. Cerita taktahu habis kemana. Haha. Aku rasa kalau bagi dekat David Teo ni , dia nak buat filem rasanya cerita ni. Box office agaknyaaa. HAHAH. Tapi best gila weh dorang. Malam ni aku taktahu diorang main apa. Semalam aku emo senanya first first tu, pastu sembahyang jap pastu lega, tu yang join diorang tibatiba tu. HAHA. Seronok lah juga. Hewhew. Ahh, malam ni main lagi please? 

K ah wei ! Aku update sebab nak letak cerita tu je weh. Video? Sorry . Takda dah. Hewhew. Ahh. Tolong jangan rindu aku. Tolong lah jangan rindu. Hmm. Zizan je berhak rindu dekat aku. Yelah. Suami mana takrindu kan isteri kan? HAHAHA ! Mati aku kalau Kak Lya baca. Kena bahan lagi malam ni. Haha. K ah. Hmm. Byeee ! Doakan aku boleh jumpa zizan weh. Tolong lah. Nak sangat jumpa dia. Nak sangat nak sangat nak sangat. Tapi kenapa entah macam tak pernah ada rezeki nak jumpa diaaa. Ahhh. Sentaaaaap T_T Abaikan. K ah Chiow ! Muah kiri muah kanan muah dua dua belah ! Thanks for reading. 

Okay babyboy ! Jangan bunuh diri lagi. Babyboy ontheway ni kan. Hmm. Nak sangat jumpa kite sampai kite lambat pun nak bunuh diri. Sabar k babyboy ! HAHAHAHA

Sunday, 25 November 2012

Congratulations !

Tumblr_mdy9p9jdl01rhcmv3o1_500_large
Hai. Assalamualaikum semorang. Tak jawab dosa weh. Jawab salam tu. Jawab soalan dekat ask.fm rajin pulak kau. Jawab salam malas. Pemalas. Hah! Yang aku tibatiba garang ni kenapa? Buang tebiat agaknyaa. Grr. Okay ampun readers. Ampun kan beta. Beta lupa diri kejap. Beta bukan lah garang mana pun. Beta hanya insan yang lemah yang comel dan kiut serta begitu serasi dengan zizan razak. Haaaa. Itu melampau. Eh tak. Gurau. Jangan marah. Aku gurau. Kasar pulak aku gurau malam malam ni. Haha.

Kalau selalu aku update blog tanpa sebarang motif hari ni aku nak update blog dengan niat nawaitu. Haaa. Sapa tengok SHOUT AWARDS angkat tangan atas bahu ! Beratur elok elok. Cepat. hah kau pendek , beratur depan orang yang tinggi. Yang kau tinggi kenapa duk depan. Duk belakang. Berdiri tegak semua. Nak nyanyi lagu negaraku ni. Okay itu tibatiba mirah. Sangat tibatiba. Okay. Aku tahu agak lewat kalau aku masih nak bercakap pasal SHOUT AWARDS. Tapi rilek ah. Kau kena faham aku ni cool okay. Sangat cool. Ikutkan hati nak update pasal SHOUT AWARDS ni bulan depan tahu takk. Tapi yelah. Aku takut kau semua menunggu je pastu duk call call aku suruh update blog. Aku bukan nya taksuka korang duk call call aku suruh update blog, aku ni busy. Nak shooting lagi nak photoshoot lagi, susah tahu tak jadi artis hot ni. HMM HMM. Mana nak bergayut dengan babyboy lagi. Macam mana aku nak bergayut dengan babyboy kalau kau semua selalu kacau? Haaaa. Tolong ah bagi aku dengan zizan privacy. Boleh tak? Lalalala~ Zizan mesti cakap, POYO je budakk ni. Haha

Okay nak cakap SHOUT AWARDS lah! Kenapa jauh sangat aku pergi. 24 hours mimpi sampai ke bintang aku ni. Ampun readers ampun. Ampun kan beta kerana melenguh lenguh melengah lengah kan masa. Takda niat dihati beta. Takda. Haha. Hmm so, aku sentap jugak sebab aku takdapat pergi pun SHOUT AWARDS tu. SENTAAAAP T_T Tapi aku buat buat cool sebab aku ni seorang yang brutal teramat sangat. Ahh. Persetankan. Hahah. So untuk pengetahuan semua orang, SHOUT AWARDS telah diadakan pada hari yang sama dengan MAHARAJA LAWAK MEGA 2012. Kau tahu tak yang zizan tu takboleh nak potong dua . Tahu tak tahu tak? Aku pun pelik kenapa diorang buat pada hari yang sama.. Kau pelik tak? Ah. Kau memang pelik. Exotic. Haha. Ah. kejam aku kejam. Ampun pak polisi ampun. 

So amatlah menjadi masalah. Aku sebenarnya dah lama mengidam nak tengok Papa Johan and Baby Zizan naik atas stage sama sama ambik award tu. Dan aku bayang konon kononnya diorang jalan sama sama, atas stage diorang berpeluk macam dalam SuperSpontan tu. Gua mengidam sangat weh. Gua vote sebab tu lah. Tapi , nasi sudah menjadi bubur, karipap telah menjadi kuey teow, apa boleh buat, takda rezeki diorang nak naik atas stage sama sama. Ahh! Tapi kan, diorang menang weh diorang menang . BEST ON SCREEN CHEMISTRY AWARD. Walaupun aku selalu dapat C dan D untuk subjek chemistry, aku kuatkan hati aku untuk vote diorang. Tengok. Sampai macam tu sekali. Cikgu Ali must be proud of me. Haha! Kau tak kenal Cikgu Ali tu kan? Dia cikgu chemistry gua. Dia best dan gua tengah rindu dia. Cikgu, if you reading this, i miss you. Ewah. Nampak? Dulu dalam kelas asyik tidur. Sekarang dah tak sekolah rindu. Hmm hmm. Okay abaikan. 

Pastu main tekan tekan channel weh. Kejap kejap nak tengok MLM , kejap kejap nak tengok SHOUT AWARDS. Pastu bila MLM sampai turn JOZAN, aku stop tengok SHOUT AWARDS kejap. Aku tengok MLM lah wei. Ohmaii ! Bapak sazali is soooooo comel ! Pakcik, please be mine pakcik. Nanti kita didik sazali samasama k pakcik? ILOVEYOU bapak sazali. Ahhh.. From anakku sazali cerita tu turn into Bawang Putih Bawang Merah. Err. Tapi takda lah bawang putih merah sangat. Bawang Goreng weh ada. Homai. Bawang Goreng, can i be your Daun Bawang? Auw auw. Kau comel bang. Kalau lah aku kenal kau lama dah aku dah ajak kau kahwin bang Hmm. Gatal aku ni. Gatal. Ahhh. Tak kisah. Ikan jaws pun ikan jaws la. Gua sanggup kena telan dengan ikan Jaws kalau macam tu lah ikan Jaws. Okay melampau. For sure aku gelak gila gila! Boleh tak JOZAN sekali je jangan buat aku gelak? Boleh tak? Hahaha! Geram siot. Diorang lawak gilaaaa okay. Tolong lah faham. Haaaa, lawak lawak jugak. Mohon Vote JOZAN weh.. Mohon. Haha. type ML < > JOZAN hantar ke 32888 . Ahhh. Sebelah ML tu korang letak ah 20 terus. Kata gelak gilagila kan? Vote ah kalau nak gelak. HAAAAA. 

Hmm. Tapi disini aku nak bagitahu yang hmm congratulations ZIZAN RAJA LAWAK sebab menang Favourite Tv Personality Award ! Hoyeahh ! I know that you can do it *Nyanyi macam lagu DORA the EXPLORER* HAHAHA. Tahniah bang. Dah agak dah abang boleh dapat award tu. Tapi ken kite ken tak SENGKE abang tak dapat Hot Guy Award tu. Hmm. alaaa, tapi chill lah bang. Kita golongan golongan yang cool. Abang macho, kena cool *Buat Muka Cool* . No matter what Congratulations. Kalau saya pergi SHOUT AWARDS tu memang saya lambung abang tinggi tinggi ah. Kononnya. Nak lambung adik aku pun belum tentu. Hahaha! 

Hmm. Tapi pokoknya aku memang sentap ah tengok tweet orang orang yang pergi SHOUT AWARDS tu. kenapa lah gua tak lucky macam diorang. Kenapalah? Haaaaa. Sentap ! Paling sentap tengok tweet kak lya. Alahai. Bahagia nya Jemah boleh jumpa buah hati. HAHAHA. Wuuu. kak lya, gambar akak dengan abang sangat lah comel.. Ah. Kenapa abang selalu buat muka comel kalau dengan akak? Kalau dengan saya. Hmm, tak pernah buat muka pun. Yelah. Takpernah jumpa kan? Hahaha. hmm hmm. Ahh. Gua sentap gua sentap. Tapi sekarang tidak lagi.. Kini saye telah bebas. Bebas dari segele gelenye. HAHA! Ah. Merapu. Tapi na bagitahu kepada semua yang pergi shout awards tu, tahniah. Korang untung siot. Ahaaaa. Aku ni terperap je dekat Kelantan. Em em. Tapi kini aku bangit membuktikan yang ku taksakit ! *Tibatiba* Haaa. Dah. Merepek banyak dah gua ni. Banyak sangat. Pendek kata, CONGRATULATIONS abang ZIZAN RAZAK ! You're the best. Sangat best ! Hoyeah ! 

And kepada readers aku yang undi jugak zizan tu, thankyou weh. Terharu. Bukan selalu kau dapat vote dia. Kan dah menang. haaa haaa. thankyou thankyou and congratulations.. Hahaha.. Weh weh. Tadi kan aku nyanyi lagu Terukir Di Bintang. Hmm hmm. Nak dengar tak? Alahai. Kalau taknak sudah. hahaha! Tapi seriously, ampun. Record suara je. Malas nak pakai tudung dalam bilik ni. Panas. Lantak kau ah nak percaya suara tu suara aku ke tak. Haaa. Bukan nya sedap sangat pun -______- Gua nak nyanyi dekat ZIZAN RAZAK je. Hikhok! Tapi dia takbaca pun. Em em. Sadlife :( Takpa. Gua akan pastikan dia baca satu hari nanti *AsahPisau* Eh kononnya. Macam mana entah nak suruh dia baca. ahh. Takpa. Kau semua baca pun jadi lah. Hikhiks *GelakGedik* Haha! Dengar ah. Tapi sebelum tu, pause dulu lagu kaler pink at the bottom of the blog. Ewah i talk talk in english you know. HAHA. 

video

Okay. Senanya aku akui yang memang susah gila nak nyanyi lagu ni . Gua respect yuna. Gua respect. Haha. Tajuk video ni, Terukir Di Bintang version TakSedap. Dekat blog aku je ada ni hah! Haha. So so so. Takyah cakap apa. Tahu dah tak sedap. hahaha! tapi gua tujukan khas lagu ini untuk zizan. Lu tolong ah. Se brutal brutal gua, dalam hati gua masih ada taman bunga dimana beberapa ekor rama rama sedang berterbangan sambil bermain burung pipit. Homai ! Bahagia nya mereka dalam hati aku. haha!

Embedded image permalink
*Pengsan dengan sendirinya tengok gambar ni. Kbye*

Friday, 23 November 2012

Hati Ini :)

Img_1018_large
Halohaa. Okay. haii. Assalamualaikum :) Islam kan? hah! Kalau islam jawab dulu salam tu boleh tak? Sesungguh nya memberi salam itu sunat dan menjawab salam itu wajib. Haaa Tibatiba baik je aku hari ni kan? Hmm. Senanya aku dah lama dah baik tapi malas ah nak tunjuk baik aku tu walaupun dah ramai orang tahu aku baik. Biasa lah. Aku ni pendek diri orang nya. Okay Bukan rendah diri. Pendek diri. Kau apa tahu. Budak budak taktahu. Okay. Aku tahu tu sangat tibatiba. Ah. Sukati ah. 


Hmm. Takda apa pun nak cakap senanya. Update blog saja saja ja ni. HAHA! Hmm semalam kan , i call you , you tak answer. You kata you keluar pergi dinner. You kata you keluar dengan kawan you but when i call Tommy said it wasn't true. So i drove my car pergi Damansara. *Tampar diri sendiri* Okay. Aku kadang kadang takdapat nak kawal nafsu menyanyi aku. Bangga Zee Avi aku tulis lagu dia dekat blog ni.. Menangis nangis agaknya dekat rumah tu. Aku tahu aku tahu. Mak dia bbm aku cakap dia menangis sebab nama dia ada dalam blog aku. Hmm. Biasa lah tu. Berapa ramai dah orang menangis sebab nama dia ada dalam blog aku. Aku malas ah nak bangga diri. Hmm. Aku pendek diri. K Melampau. HHAHA. Takda ah weh. AKu gurau. Aku memang spisis yang suka gurau.Kononnya cakap pasal diri sendiri . Bukan nya ada orang nak tahu HAHA.

Eh eh. Tahu tak tadi kan kite nyanyi dekat abang zizan kita. Semalam kan kita janji dengan dia nak nyanyikan lagu Hati Ini dekat dia. HAHAAH! Gua dah tunaikan janji weh. Haaa. Bang mail , siew dah tunaikan zanzi dah ni. Kang abang baca lah blog ni. Tolong lah baca bang. Tolong lah. Saya nyanyi dekat abang kut. Okay macam ni. Saya senanya nak cakap goodluck dekat abang. Please do the best for tonight abang :) Please please please. See, kita dah nyanyi dah untuk abang , tolong ah buat kita gelak gilagila malam ni. Tolong *BergantungDekatKakiZizan* Tolong bang. Tuhan tolong lembut kan ehem dia. Ok. Takpasal pasal. Eleh. Abang. Goodluck goodluck goodluck ! Pastu tahniah tahniah tahniah tahniah. I am very sure abang dapat award malam ni. Yehaaaa ! Kalau dah dapat award tu tolong jangan lupa saya bang.. Tolong tolong tolong  . Ahh. memekik je aku mintak tolong kat sini. haha. Dah ah abang. Dengar ah kita nyanyi. Okay suara tak best tapi tapi kita nyanyi dekat abang ni. Just for you orang kata. Ececece. Nanti request ah nak lagu apa. Lagu burung pipit pun saya nyanyi kalau abang nak. HAHA

video

Ahh. Dah la lagu tu macam laju. Semput okay semput . grrr. Haha. Sorry . Im not professional. HAHA. Takpandai ah. Haha. K ah Aku nak keluar dah. Abg, please. Dengar je. Jangan tengok. Segan. Eh? Haha. Bye ! GOODLUCK !


Emph. Aku malas ah nak cakap apa. Belum dengar lagi abang zizan dah cakap best. Lama dah dia cakap best. Aku belum nyanyi lagi tu masa tu. Hmm. Nampak sangat dia memang stalk aku dari dulu lagi.. HAHAHAAH. K gurau :3 Tahu. Mesti abang cakap , poyo je budak ni. HAHA

Thursday, 22 November 2012

Just For Kawan :)

Haii. Assalamualaikum. Memandangkan aku update kejap je blog ni hari ni. Alah. Takda apa pun. Wan wan, aku update blog ni sebab kau wan. Comelnyaaa. Haha. Eh takpercaya kan yang nyanyi tu aku kan? Okay jap. Tengok kat bawah ni. Kau kenal aku kan? Kau kenal muka buruk aku kan? Hah! Aku nyanyi ni untuk kau ah weh. HAAHAHA! Okay. jangan kutuk wan. Haha. Sebab kau kawan aku sanggup aku record balik Haha . Berpeluh aku wan. Berpeluh. Haha

video

Okay. Kalau ada orang lain yang singgah jugak blog ni. Hah. Terimakasih lah weh. haha. Terimakasih. Hahaha. Saya takda muka yang lawa mana pun. Eh? Haha. Tapi saya sayang zizan. Zizan sayang saya tak? Emm. Sayang rasanya. Hahaha. Dia cakap dia sayang peminat dia. Saya peminat dia lah. Haha. K malas nak merepek petang petang ni. kang ada jugak yang makan jetski. Hamboih. Melampau. Dah ah. Bye ollss. Auw auw. 

Okay lama pulak video ni loading. Merepek dulu ah kejap.Haaa. Sapa taknak dengar aku merepek sila terjun bangunan paling tinggi. Ah. Em em. Aku taktahu nak cakap apa ni. Betul ni. Taktahu. kau cakap ah. Okay. Bagus. Semua orang taknak cakap. Bermakna kau memang dah faham ni blog aku dan takda orang lain boleh cakap. Haaa. Bagus. Ni baru peminat setia aku yang memahami aku. Tapi sorry weh, aku takboleh terima cinta kau. Cinta aku , aku dah bagi dekat ZIZAN RAZAK. Taktahu pulak dia simpan dekat mana cinta aku tu. Aku dah bagitau dia, simpan bawah bantal lah cinta aku tu, bila dia tidur cinta tu merayap masuk kepala dia. Pastu boleh dia mimpi kan aku. Haaa. Boleh ah kitorang date dekat dreamland. Haaa. Kitorang senanya sweet. Jumpa dekat Dreamland. Takda orang tahu kisah cinta aku dengan dia. Malas ah kitorang nak bising bising dekat dunia hiburan yang kitorang bercinta. Malas nak bising bising tahu tak. Emm emm. So, kalau kau baca blog aku ni jangan ah bising bising. Kang kalau aku makin hot, susah pulak kau nak jumpa aku. Mesti ada bodyguard sekeliling aku dengan abang zizan. Kau jugak susah takboleh jumpa aku kan. Emm

So anggap lah apa yang aku bagitau ni rahsia antara kita. Jangan bagitau orang lain aku sweet k? Kang ramai pulak berebut cinta aku. emm emm. Hahahaha! Merepek sia aku petang petang ni. Kau nak merepek dengan aku tak? Nak? Okay jom naik atas stage sama sama *bajet tengah buat show* . Hmm. Aku senanya tengah bengang ni. Line internet dekat rumah aku kan macam slow gila. Alahai. Slow sangat. Hmm. Slow macam mana? Okay kau pernah tengok kura kura? Butterfly in english. HAHAHAHAHA! Ah. Sukati. haha. Okay. Kau bayangkan macam mana kura kura , yang tua , demam , pastu tengah dahaga air, berjalan dalam tanah liat. Haaaa. Macam tu ah slow dia. Nampak? Betapa slow nya. Kau boleh bayang tak nni? Haih. Slow pulak kau bayang. Grrr. 

Eh dah la weh. Nak keluar dah aku dari kawasan blog ni. Membazir masa je duk sini. Hahaha. Dengar ah aku nyanyi wan. memang aku wan. HAHAHA. Takyah bajet tak percaya sangat. HAHAH! So @IeqaNod , takda lah Najwa Latif sangat video tu. HAHAhA. 

I'm Gorgeous *takda kaitan*

Tumblr_mdugslq0pa1rii027o1_500_large

Haii. Assalamualaikum. Dengan muka yang sangat meletop pung pang pung pang bedebab , aku datang update blog. Tapi gambar dekat atas tu gimmick je weh. Sah sah muka makcik dekat atas ni taksama dengan aku. hmm. Aku lagi lawa. K. aku tahu. hah. Sapa marah aku panggil dia makcik? Elok lah tu aku panggil makcik, kalau aku panggil pakcik, heboh pulak cakap aku rabun. Kecoh satu MALAYSIA. Makin hot ah aku kat sini. Yelah. Aku ni takda lah Pan Asia sangat. Tu yang abang zizan tak pandang aku. Dia tenung je. Kan lain bunyinya. Jealous lah tu. LALALA

So berbalik kepada topic asal kita. Hmm. Macam biasa aku memang takda topic nak update. Eh. Sukahati aku ah. Blog aku. Nak sukahati kau buat ah dekat blog kau. Aku rasa macam semalam aku tak merepek banyak. MALAM ni aku merepek banyak lah Bosan siaaa. Kau tahu tak, lately aku macam bosan gila. Tahu tak Bosan? Taktahu? Okay sapa nak tahu bosan tu apa cepat pandang screen laptop ataupun phone *buat muka menunggu yang comel macam aku* EH? HAHAHA! Uuuu. Ramai nya orang taktahu. Okay bosan ni adalah sejenis molecule yang bergerak secara aktif dalam makanan dan apabila makanan itu dimakan, ia akan bergerak aktif dalam tubuh badan kita dan terus mengakibatkan kita rasa seolah olah hendak menyanyi lagu wonderpets ataupun lagu Dora The Explorer. Dan molecule ini tidak boleh dicampur dengan molecule dalam kuih ketayap dimana molecule molecule itu adalah berlainan. Okay. Faham tak semua? Okay sapa takfaham sila ambik buku nota, rebus dalam air sabun, minum. 

Ergh! Haa. Bosan bosan bosan. emm. Sapa nak cakap dengan aku? Sapa sapa? Okay takda. Zizan? Hmm. Memang tak lah dia nak cakap dengan aku. Selalu dia nyanyi je dekat aku. Aku malas ah nak bising bising kang ramai pulak yang jealous. Aku malas nak gaduh sebab dia. Hmm Okay off topic. HAHA. jangan marah bang. Kite gurau. Chak! Haaa alaa comel bergurau.. Chak! Eee comel nyaa *masuk bakul angkat sendiri* Pandai je bergurau dengan abang zizan. Dengan orang lain memang tak nak bergurau. HAHA. Weh kau semua tengah buat apa? Makan dah? Okay diam. Nak cakap , cakap dekat blog sendiri. Ni blog i, i je yang cakap. Har har har! Eh. Bosan ni bosan. Taktahu nak buat apa ni haaa. Taktau. Kau tahu tak? Okay. Kau. Jawab soalan aku. Tahu tak nak buat apa bila bosan? Hmm.. Main layang layang? Apa kau merepek ni *baling cicak*

Hmm. Bercakap secara serius nak tak? Okay. Jom buat muka serious. Senanya kan aku macam rindu geng pbs aku. Rindu sangat weh the moment kitorang pergi S.U.M.E camp . Before pergi sana, S.U.M.E stand for Semuanya Untuk Mereka yang Extreme. Tapi bila balik, S.U.M.E stand for Syurga Untuk Mereka Enjoy. You know what. Best sangat pergi camp tu. Walaupun tiga puluh orang je join. Tu ah first time kenal diorang. Kau bayang ah pergi camp dengan strangers tapi at last rapat gila gila gila. Homai. Pastu rindu jugak aktivit yang buat dengan diorang. yeah. Program yang kitorang buat tu untuk kumpul dana. Berjaya. And duit yang kitorang dapat tu, kitorang guna untuk majlis graduate kitorang. Puas hati sebab tu duit yang kitorang usahakan. Lepas gradute, semua orang berpecah. emm. Korang, tahu tak aku rindu? Tahu tak? Boleh tak be together balik? Aku rindu. Boleh tak jadi macam dulu? Ouh tolong lah.. K k k . Dah dah. Takmo takmo. Tetiba emo. CIss cake tau ciss cake!

Gua brutal derr. Gua mana boleh emo. Gua tak main emo emo ni tapi kalau masuk habuk dalam mata gua, gua letak eyemo. Lu ada? Kalau lu takda, you kena beli. Ahah! Gua promo. Dapat lah subsidi eyemo kejap lagi. Ahh. Sudah. Yang pentiing gua takboleh emo. Gua brutal. Abang zizan ja boleh meluluhkan hati gua. HAHA! Merepek siot aku malam malam buta ni. eh jap jap. Kesian malam buta. Ni mesti sebab masa dia kecik kecik dia rabun. Malam malam. Malang tak berbau malam. Malam, kau bawalah rinduku untuk dirinya yang jauh dariku. Agar dia tahu ku tersiksa tanpa cinta dia dihatiku. LALALALA~ Ombak rindu pulak malam malam ni. Dah tu nak ombak apa? Takyah nak lebih lebih. Kasi ongbak baru tahu. k ah. Daripada aku merepek banyak banyak baik aku pergi baca buku. ahh. Mengisi masa lapang dengan benda yang berfaedah orang kata. Haha. Kononnya at last mengadap twitter je aku. Biasa ah. 

Ehem. Ni untuk abang zizan. Orang lain jangan sibuk baca. Siapa baca , aku lawa. Hmm. Baca ah baca. Haha. So abang zizan, tahu tak kita rindu senanya. Dah lama abang tak cakap iloveyou dekat kita. Dah lama abang tak wish birthday kita. Dah lama abang tak ajak kita keluar makan. Hmm. Dah 18 tahun dah abang tak buat semua tu. eh? Haha. Gurau ah. Aku hidup baru lapan belas tahun bang. Em em. Senanya kan, kita nak bagitahu abang yang battery phone takboleh nak letak dalam battery torch light nanti phone kita jadi takda battery. Hmm. Pastu kita nak cakap tahniah ! Tahniah la kalau abang menang shoutawards ! Ahh Kita tahu abang mesti menang okay. So tahniah! You are the best. Don't forget me! Okay saya tahu abang takkan lupa saya. Kenal pun tidak. HAHA. No matter what , tahniah! Okay! Macam biasa saya orang first cakap tahniah dekat abang. yeayy! Tahniah and tahniah. TAHNIAH to kak Marina jugak . Eh sorry. Kak marina Juki sebab anak buah akak menang. Auww auww. Sila jaga abang zizan elok elok. Tolong lah kak. Kang daripada MLM nak pergi shoutawards tu suruh lah driver yang bawak abang pergi sana drive elok elok. Tolong lah . TOLONG LAH ! K? Thankyou. ME LOVES YOU ABANG ZIZAN. Sayang kak marina jugak.. Eh? Bajet diorang baca lagi. Ah. Takpa weh. Berangan takpa. Biar mimpi sampai ke bintang .HAHA!

Okay dah. Speech dekat babyboy aku habis dah.. HAHA. Sekarang nak publish. Haha. Jap. Nak cakap thankyou dekat dua orang adik.. Budak melaka @hannahananie sebab selalu cari pasal dengan aku. Aku sayang kau dik. HAHA. Tak whatsapp dengan kau macam boring gila weh HAHA. And thanks to budak Perak @aunirozmi sebab bagi video comel tu. Haha. Kalau adik pakai tudung lama dah akak letak dalam blog ni haaaa. Sayang adik jugak. Gilaa Best ah budak melaka dengan budak perak ni. HAHA. K ah. Orang lain pun best jugak what.. Orang yang tanya soalan dekat aku dekat ask.fm pun best okay. HAHA. Thanks semua. K ah. Byee ! Doakan aku dapat jumpa babyboy aku. Doakan ada rezeki aku nak jumpa dia. Hihi. Thanks. Assalamualaikum :) Takjawab dosa jawab gatal. .eh? Gurau. Ayat mat greng tu. Kbye. Chiow!

 Embedded image permalink

Last. Jangan lupa dengar lagu BAKTI dekat youtube. Lagu baru abang zizan kite. HAHA. Yang part last sekali tu dia cakap, "ikhlas dari hati saya, zizan razak" . Kau semua jangan cair. Dia cakap dekat aku tu. HAHAH. Kbye!

Wednesday, 21 November 2012

Please Be Mine :D

Tumblr_mdrding1ow1racnzro1_500_large

Nah! Ambik kau gambar. haha. Kite nak lelaki macam tu. Nak nak. Kalau dia taknak nyanyi dekat aku takpa. Aku boleh nyanyi dekat dia. Tapi tolong lah, biar lah dia boleh mainkan guitar untuk aku. Abang zizan, nanti kalau kita jumpa, abang nyanyikan untuk saya k?? HAHA. 

Takda apa pun update blog ni. Nak letak video je. HAHA. Tolong dengar. Please. Abang zizan tu kena dengar. Haha. Mana tahu nak cari partner nyanyi nanti. Emm emm.. Hahaha. Takda gurau. Haha. Dengar ni, tapi sebelum tu, mohon pause kejap lagu SO7 kat bawah tu. Okay thankyou :*

video

Okay. Aku tahu benda ni merepek.. haha. Tapi sukahati aku ah nak letak apa kat sini. Blog aku. emm emm. HAHA! Okay. Tahu suara aku sedap tapi aku saja ja nak bagitau kau semua yang aku suka nyanyi. Pastu aku suka dengar lagu Be Mine. Pastu aku nyanyi lah. K nak keluar. Hahaha. BYEEE! Terimakasih mendengar. haha

Monday, 19 November 2012

Sesi Promosi Dan Iklan :D

Tumblr_mdozbdq0ya1rgb3ugo1_500_large
Hi. Assalamualaikum. Ingin aku tegaskan disini yang aku senarnya takboleh tidur. Ah. Jujur ni jujur. Takboleh tidur. Kenapa entah. Emm. Berdasarkan gambar diatas lah kan. Berdasarkan gambar, bukan di dasar lautan, aku rasa orang yang tengah mimpi kan aku zizan kut. Emm. Aku dah agak lama dah. Memandangkan ramai sangat wartawan wartawan bagitau aku yang Zizan selalu mengigau panggil panggil nama aku. Aku rasa dia memang tengah mimpi kan aku sekarang. Agaknya dia memang dah taksabar nak kahwin dengan aku. Emm. Sorry babyboy. I bukan taknak kahwin dengan you. Tapi you ramai peminat, kalau kita kahwin, hilanglah peminat you. Tak hot lah you. I takpelah. Peminat i memang setia dengan i. I risau kalau you kahwin dengan i, I lagi hot dari you. I taknak jadi isteri derhaka. HAHAHA! Okay. Kalau zizan baca memang mati aku. Agak agak dia memang block aku dari TWITTER. Pastu aku masuk dalam MELODI. Wartawan tanya aku macam macam. Pastu nama aku makin naik. Pastu aku tibatiba je jadi artis. Haha. Okay tu tibatiba. 

Hish! Jangan percaya ah gambar kat atas tu. Tak elok tau tak. Entah legend mana entah bagitau. Abaikan. So untuk pengetahuan kau semua yang tengah baca blog aku ni, aku memang takboleh tidur. Memang aku mengalami masalah nak tidur sekarang. Ahhh. Kenapa entah dengan mata aku. Plus aku ni unique sikit. Kalau tidur lewat aku bangun awal , kalau tidur awal bangun lewat. Eh jap. Pada pendapat kau semua lah kan, aku mengalami masalah mata ke masalah otak uh? Okay. Sapa nak bagi pendapat angkat hidung. Hamboih. Pandai main hidung dah aku sekarang. Lalalala~ Ah. Sukahati aku ah nak main apa. Hidung ke telinga ke badminton ke apa ke. Kau apa kisah. Blog aku ni. Bukan blog kau. Hish! Haa. Bercakap pasal permainan. Tadi aku main congkak dengan cousin aku. Hihi. Kau taknak tahu kan? Tapi sorry to say aku dah bagitau dah pun. Ahhh. Aku bosan tau tak aku bosan. Aku bosan bosan bosan. Kau bosan tak? Kau? Okay. Takyah jawab. Kalau nak jawab jugak, kau kena buat slogan, kemudian hantar ke alamat yang tertera di bawah. Lalalaa~

Weh weh weh. Tahu tak tahu tak, otak kambing tu saiznya berbeza dengan kereta Ferrari. Bijak tak aku? Tanpa buat kajian aku dah boleh tahu benda ni. Lalalalalalalala, kau melodi ku irama. HAHA! Takpasal pasal. Apa masalah aku merepek malam malam buta ni? Okay stop. Jom bercakap secara serius. Hmm. Aku senanya kan, nak mintak tolong kau semua ni haaaa. Alaaa. Boleh tak? Aku nak mintak tolong je kut. Emm. Aku nak mintak maaf pun yelah, setakat ni maaf tu banyak lagi dengan aku. Nak mintak duit pun duit aku banyak sangat. Sampai aku takdapat simpan duit dalam bank. Katannya dah over limit. Banyak sangat aku menabung. Hmm. Cenggini lah. Aku nak mintak tolong je. Tolong ah. Takkan lah aku kena menjerit "TOLONG ! TOLONG ! TOLONG ! " baru kau nak tolong. Alaa. TOlong lah. Please~ Okay sapa nak tolong aku sila bernafas guna hidung. Haa. Cepat! *tunggu respon semorang* Uuuuuu ~ Ramai nya orang bernafas guna hidung. Ramai nya orang nak tolong aku. Tewima kasih tau. Titeww wase tewhawu tangat. Ihiks! 

Okay. Gua senanya nak mintak tolong lu orang vote kakasih hati gua. Eh bukan kaka. Kekasih hati gua. Tolong ah derr. Bila lagi lu nak tolong gangster macam gua. Bila lagi? Haaa. Nanti lu boleh ah gebang dekat kawan lu cakap lu tolong gangster. Kan nampak ganas tu. Tolong ah derr gua. Okay. Macam ni, lu tolong gua vote babyboy gua. Eh. Macam tak kena lah gangster ada babyboy. Okay. Back to normal. Tolong vote babyboy aku dekat Shout Awards. Alahai. Tolong lah. Kata sayang aku. Please *Buat Muka Comel* Okay macam ni. Sapa vote zizan, dia handsome dia comel, dia gorgeous, dia baik hati, dia warriors idaman ehem ehem. EH tibatiba pulak. HAHA. Tolong lah click dekat category category kat bawah ni. Pastu vote okay? ALLAH SWT je mampu balas jasa baik kau semua. Muah muah :* 

Favourite TV Personality Award - Zizan Razak L6

Hot Guy Award - Zizan Razak Q6

Best On Screen Chemistry Award - Zizan Razak and Johan G6

Flava Award - Zizan Razak and Kaka Azraff D6

Haaa. Done. Vote la vote la. Hihi. Thankyou tau sebab vote. Aku bukan nak cakap apa, kalau kau nak vote tu, takyah banyak banyak pun takpa, sepuluh votes pun dah cukup bagi aku. Please. Jangan lah votes banyak banyak sempai seratus seribu, hmm, sepuluh votes sehari pun dah cukup. Tengok. Aku mana ada request lebih lebih. Haha. Ouh please. Tolong lah. TOlong gua derr. Tolong vote dia derr. Lu ada empat hari lagi derr. Ah. Tolong gua derr. Kalau lu taknak tolong gua, gua baling lu dengan kasut saiz lapan, boleh lu ambik, pakai buat pergi jalan jalan. Uuu. Ganas tak gua? Ganas tak? Kalau lu tak vote jugak, gua akan pastikan lu semua tidur pejam mata. Lu tengok ah betapa kejam nya gua. Gua rasa semua orang dah takut dah, jadi gua malas nak ugut macam macam. Sekarang lu orang vote je babyboy gua. Kalau tak, gua akan pastikan yang lu sendiri tak pasti apa yang patut lu orang pasti apa yang gua pastikan. Ah. Aku pening dengan ayat aku sendirik. Biasa ah tu. Normal.

So dah la merepek agaknya. Before that lah kan, tolong ah aku sikit. Boleh tak? Hmm. Benda ni serious. Bukan main main. Semua orang tahu yang pasal kekejaman Israel tu. Bodoh siaaaaaal! Sesungguhnya senjata orang ISLAM itu adalah DOA. Allah SWT itu Maha Mendengar. Doakanlah keselamatan saudara mara kita kat sana. Please everyone je yang baca blog ni, mungkin takramai tapi ALLAH SWT itu mendengar doa umatnya. Please, doakan mereka. TU je yang kita mampu buat. Hari ni hari mereka, mungkin esok lusa hari kita. Siapa tahu. So, doakan keselamatan mereka di GAZA. Doakan keamanan negara kita akan berkekalan. Insyallah. Amin. 

Okay dah. Takyah nak emo sangat. Poyo je budak ni. Haha. TIbatiba. Okay dah sesi promo mem promo. Aku rasa nak tidur dah. emm emm. Tak rindu pun. Melayan perasaan jap. Okay dah. Jangan rindu aku. Tolong lah jangan rindu aku. Cukup lah abang zizan je yang rindu rindu aku. Lepas ni aku taknak lagi terima aduan daripada pengetua sekolah kau semua, yang mengatakan kau conteng nama aku dekat atas meja, dekat dinding dinding bangunan sekolah kau. Rindu aku pun agak agak lah. Tu vandalisme tu. Bala bala. Haha. K ah. Got to go. 

Emm. To you abang zizan, tolong ah. Jaga diri, jaga kesihatan. Kerja kerja jugak, jangan ah sampai sakit. Kalau masuk wad macam hari tu, memang saya pergi jumpa abang, saya jaga abang. Eh? Boleh cenggitu. Ah. Takboleh. Sweet sangat. Kang jealous pulak orang lain. Harharhar. Kalau orang lain jealous takpa lagi, jangan Kak Marina yang jealous sudah. Haha. Eh tibatiba kaitkan nama kak marina. Alaa. Rilek. Katanya abang zizan, kak marina manager kontroversi. HAHAHAHA! 

Okay dah. Bye! Assalamualaikum. Muah kiri muah kanan, muah dua dua belah. Bagai pinang dibelah dua. Tibatiba. Okay. Keluar dari blog aku sekarang. Keluar. Haha. Bye :* 

Okay jap babyboy. I ontheway nak pergi dekat you lah ni. Orang update blog kejap dah bising. Dah dah. Takyah call i. I ontheway. HAHA! Handsome pulak kau bang. Hish. Geram ah aku. 


Sunday, 18 November 2012

The Youth Activity :)

Tumblr_ltulmj4qdw1r3t4e1o1_500_large
Hai. Assalamualaikum. Hello. Nombor yang anda dail tidak dapat dihubungi. Okay. Takda kena mengena. I'm back. Setelah tiga hari dua malam bercuti dengan indahnya bersama insan insan tersayang. Ewah. Gua jadi minah bunga hari ni. Tibatiba. Rindu aku tak? Tak. Jangan jadi hipokrit boleh tak? Mengaku je lah kalau dah rindu. Hmm.. Let me proceed with the story. Tapi before tu, ingin aku tegaskan yang gambar dekat atas tu bukan aku dengan Zizan. Tolong lah faham. Semua tu gosip. Kitorang taksempat lagi nak pergi Paris sebab masing masing busy dengan kerjaya masing masing. Kami masih belum membuat keputusan nak pergi bercuti kemana. Busy sangat. Moga peminat peminat faham. HAHAHAHA! Takda ah. Gurau. Rasa diguraukan tak? Tak sudah. Kesah pulak aku. HAHA. 

Well.Hari ni hari Sabtu. And and, hari Khamis haritu aku ada pergi program Majlis Belia. Hewhew. Tapi tapi, macam reunion. Tapi tapi, aku jumpa kawan kawan aku. Tapi tapi masa tu diorang cuti. Jadi kan, lama takjumpa, boleh lah jumpa sebab diorang cuti. Sapa lagi join uh? Haaa. Geng LBPBS 1 , and  and LBPBS 2, and and and, belia belia lain ah. Ramai jugak lah yang join kan. Petang khamis tu kitorang pergi. Thanks to Afiq, Tirah, Ena sebab datang rumah aku pagi pagi lagi, panggil panggil aku disaat aku baru bangun tidur dan masih belum mandi. And thankyou weh tunggu aku mandi. Pastu aku gerak pergi IPC dengan diorang. Pastu jumpa ah mukamuka yang lama tak jumpa such as JIJIE AIN and and ramai lagi lah. Kalau nak dimention kan, emm mungkin pagi esok baru aku siap update blog. Yea. Mungkin. 

Pastu daripada IPC , ramai ramai gerak pergi Perdana Resort, pastu masuk bilik, sembahyang, salin baju. Dan dan, petang tu kitorang main. Weee. Kitorang main emm emm emm lupa weh nama apa game tu. Yang kena baling selipar tu. Mulamula kena susun selipar tu, i mean, tegakkan selipar tu, eh tegakkan. Macam pelik pulak. Ahh. Takkisah. yang dia guna tiga selipar, buat macam Eiffel Tower, pastu kena baling dengan bola. Pastu kitorang main baling baling kejar kejar. Ah. Kejap. **************************** 
Okay tahu dah. I ask Fathi just now. Dia cakap game tu nama Bola Kaki Tiga. Eh. Bola ada kaki? Ular takda kaki pon. Tapi yang aku tahu otak burung unta lagi kecik dari matanya. Ha. Pastu main benda tu macam awesome gila. And can you imagine kitorang yang dah besar ni main punyalah bersungguh petang tu. Ah. Aku takpa lah tak besar sangat. Pastu aku tengok ah the lelaki lelaki, yang umur 18, 19, main benda tu and i was like , Sungguh mano popok mu main? HAHA. Tapi takpa ah. Benda tu awesome okay. Merapatkan silaturrahim orang kata. Pastu lepas main, diorang gerak pergi emm emm kolam. yess. Kolam. Swimming pool. Sumpah! Bising ah si lelaki lelaki tu main kolam. Macam macam aksi kot diorang buat. Aku tak main air pun, sekadar berada di tepi tepian. Berkelakuan seperti bawang putih memanggil ibunya yang telah menjadi ikan kaloi. HAAAAA ~! 

Pastu pastu malam tu ada majlis perasmian. BBQ. Main satu game, sesi karaoke. And around 11.30 kitorang masuk bilik. Yang takleh blah sesi karaoke diteruskan dalam bilik dengan kak tirah kejap. And me macam biasa. Buat bising buat bising dan buat bising okayh. Ah. Memang kacau orang tidur hobi aku. Buat bising. Pastu start rasa bosan. Then ajak JIJIE tengok Hantu Kapcai while orang lain buat hal masing masing. Haha. Ada yang mandi tengok tv tidur -.- And aku macam biasa malam malam luang kan masa dengan babyboy ah. Aku kan takboleh kalau tak date dengan dia dalam masa sehari. Tolong lah faham haha! Nampak kesetian tu? Pastu aku tidur dalam pukul berapa entah. Lewat jugak lah kan. Pastu yang takleh blahnya kemain berjanji dengan Kak Azie, Kak Tirah yang kononnya nak bangun pukul tujuh pagi lagi nak mandi kolam. Ah. Kononnya. Tapi aku tujuh lebih baru bangun. SUBUH GAJAH siot -.- Pastu kemas kemas barang jap. Makan makan, around 9 am. Berkumpul. Bincang bincang, cakap cakap. Then terjun kolam. HAHAHAA ! Pastu balik. Yeayy! kite ada gambar. Tengok ah. FIq, sorry, aku ambik gambar mung. hIHIHI :*

Me had a deeper conversation with Abe Ley. HAHA. Penat weh main Bola Kaki Tiga tu. HAHA. 

Ni abang abang hero kita ni hah. Our men. Uuuu ~

# First #

# Second #
# Third #

# Fourth # 

And they keep doing the same thing over and over. HAHA! Sampai pagi tu pegawai kat kolam tu cakap takboleh lompat lompat macam tu. Bahaya lah apa lah. HAHA.

Nampak tak permainan aku? Macam Bawang Putih panggil mak ikan kaloi. haha. Okay. Aku bawang hitam-.-

US :D

The teruk me. Muka berminyak dan yang paling teruk , kenapa aku macam pendek gilaaaa :O

Okay. nampak la aku tinggi sikit. Har Har Har

Pastu takda dah pasal perdana resort. HAHA. Lepas balik rumah petang tu, aku kena pergi IPC balik. Sebab keesokan hari tu iaitu hari ni, aku kena duty. Malam tu tidur IPC and and kau tau tk aku tak dapat tengok Maharaja Lawak Mega semalam. Ohmaii. Sentap okay sentap. Scroll timeline macam semorang duk puji puji abang zizan, abang johan. EH sentap tahu tak. Rasa macam menikam nikam jiwa tahu tak. Rasa macam telan pisau. Eh? HAHA. Pastu buat taktau. Main game. Bajet cool. Nasib baik si HULK whatsapp dengan aku. Si POTTER pun. Adalah jugak bagi link dekat aku suruh tengok online antaranya @aunirozmi . Tapi hampehh. Wifi macam slow gila babeng. HAHA! hmm. Kononnya nak date dengan zizan malam tu pukul 10. Tapi sebab takdapat nak tengok online, terpaksa lah biar dia jumpa peminat peminat dia yang lain dulu. Nampak tak aku mengalah disitu? Nampak. Pastu tengah malam tu HULK bagitau yang dah boleh tengok online. Terus lah aku bukak. Date lah dengan abang zizan pukul 1 pagi. HAHA. Takda berebut dengan orang. Date lewat sikit. haha. Pastu pagi tadi aku duty dengan jayanya. Alhamdullillah. 

Maka, itu je lah aktiviti nya. Tapi jujur, rasa macam camping lah jugak. sebab at last terpaksa berpisah lepas tiga hari dua malam bersama. Wuu. Balik tu aku tidur dengan bersungguh sungguhnya. Haha. Dah ah. Takda benda dah aku nak cerita. Banyak sangat dah aku cerita. Kalau kau nak cerita apa apa , kau cerita lah. Tapi kau kena ah faham takda orang nak dengan kat sini. Har Har Har 

Weh. Aku rasa aku kena tidur dah ni haaa. Abang zizan merajuk dah tu. Nampak? Muka merajuk ah tu. Dia suruh aku tidur tapi aku taknak tidur. Emm. Aku kena tidur lah ni. Lalala~ Tidur dulu weh. Night. Assalamualaikum. Weh. Don't forget to vote abang zizan for Shout Awards. Pleaseeeee. K ah. Bye ! Assalamualaikum :) 

Jap. Nak post gambar last. 

Its-called-swag-bitch-31_large

Thursday, 15 November 2012

Ku Update Lagi Kerna Ini Blog KU.

Tumblr_mdho0cfe6a1rhy72no2_500_large
Haii. Assalamualaikum. Islam kan? Hah. Jawab salam. Takjawab dosa jawab gatal. Bak kata mat greng. Haha! Shuhh. Pengaruh Hantu Kapcai. Mohon lihat gambar diatas. Ngeri bukan? Ouh. Bukan bukan. Tulis dengan pen je tu. Aku ada masa tu. Hah. Bajet. Ehem ehem. Rindu aku kan? Rindu kan? Haaa. Kau. Rindu aku kan? Mengaku je. Tak mengaku pun aku dah tau dah. Mak kau call mak aku cakap yang kau nangis nangis sebab rindu aku. Hamboih. Kwajaq. Main mak weh aku malam. Tak tak tak. Hikhiks! *GelakGedik* Sila tampar aku. 

First of all, ehem ehem, kita senanya nak terimakasih dekat kak MARINA JUKI, manager babyboy saya sebab dia baca blog saya. Auww auww. Terharu okay masa kak marina cakap dia baca blog aku. Hmm. Masa kak marina cakap macam tu rasa terharu sampai terus pergi dapur, mandi mandi, makan nasik. Sedap weh mama gua masak haritu. Haaa. Takda kena mengena. Okay. Control wei control. Kau nak cakap dengan kak Marina ni *CakapDenganDiriSendiri* Haha! Sambung balik. Kak marina kak marina, terimakasih tau baca blog kita. hikhiks *GelakMalu* Takpa. Kita faham kalau abang RobinHood tak baca blog kita. Kita tahu RobinHood segan dengan kita. Hmm .Dia pun suka kita rasanya. Ku terima satu nota, darinya yang bertulis, aku suka kamu. Ewah! Tu lagu Aku Suka Dia. Tapi lagu tu takdapat pergi final kan untuk music music? Okay. Kenapa aku cakap pasal music music? Kenapa? Ada orang yang nak jawab? Hah. Kau. Nak jawab? Sorry. Salah! Okay aku tahu aku makin kejam. Behave wei behave. Hai kak marina. Saya bukan kejam sebenarnya. Saya baik. Lemah lembut sangat. Pijak semut tak mati, kadangkadang, semut angkat kaki saya balik, dia pulak pijak saya. Nampak kelembutan disitu. Bagitau abang zizan kay? Haha!

Sekali lagi maaf kan saye Kak Marina sebab curi pinjam gambar dalam instagram Kak Marina. And untuk orang lain, cepat teka mana Kak Marina. Cepat! Sapa boleh teka, diaaaaaaaaa *BunyiDrum* ada dua mata! Haaa! Tibatiba. The beauty one is kak marina and the comel one is, hmm. Tanya kak marina ah. Hikhik. 

Okay. Sudah berterimakasih pada kak marina sebab baca blog. Sapa lagi nak aku berterimakasih dekat dia. Cakap. Okay terimakasih semua pembaca blog saya secara bising bising mahupun secara senyap senyap. Haaa. Baca blog orang. Minat orang lattew. Haa. Dah tu takkan minat kambing. Ahhh. Off topic. Tau tak tau tak , esok kita nak pergi beriadah. LALALA~ Beriadah. Mana nak cari perkataan tu dalam blog orang lain. Takda wei. Blog aku je ada. Perkataan kamus tu. Since kawan dengan HULK, pandai dah aku tengok kamus. Haha! Weh weh. Esok nak pergi perdana resort. Ada event untuk BELIA BELIA. Yea. Aku masih belia. Masih muda, masih belum ada orang panggil aku pakcik mahupun atuk. Haa Nampak kebeliaan tu? Jealous cakap k. Takmau main simbah simbah asid dekat blog orang. Kau tu, yang hujung sekali tu, lap sikit habuk dekat kau tu. Haa. Dekat situ. See, aku merepek. Imaginasi aku tinggi. Maaf. Kadang kadang aku bayang yang abang zizan tu bayang bayang aku. Nampak tak abang zizan selalu follow aku? Nampak? Okay merapu. Sorry abang zizan. Haha!

Ehem ehem. So so so, malam esok kita busy sikit. Hikshiks. To abang zizan, tolong lah jangan rindu saya. Tolong jangan rindu bedtime story saya, tolong jangan rindu nyanyian saya. Please abang please. Nanti saya balik, saya nyanyikan abang lagu spongebob in Kelantan tu eh? Auww. Sweet tak? Bajet je aku. Kononnya zizan baca. Kalau dia baca sah sah dia menangis nangis ni sebab rindu aku. Hmm. Aku dah agak dah. Tolong abang zizan. Jangan nangis sebab saya. Tolong. Okay. Kalau abang tak nangis, saya belikan abang ChokiChoki, kalau tak, saya belikan abang Supering. Saya nyanyikan sekali lagu dia nak? Supering lazat supering riang supering super jom bergembira. HAHAHAHA! Sedap nya suara aku. Kalau M.Na sey dengar, confirm ajak duet seyyy! Rilek seyy, gua nak duet dengan abang zizan gua dulu. Haa. Lu duet dengan Gua Musang. Tak pun Gua Kelam. Oh biadap gua biadap. Ampun. haha!

Eh dah dah. emm. Senanya kan. Kita nak nyanyi ni. Hmm. Nak nyanyi sangat. Hmm. Tapi suara kita tak sedap. Tapi dengar lah. Suara je ni. Tak sedap. Tapi kita nak nyanyi dekat abang zizan. Hmm . Mohon abang dengar. Hmm. Kita nyanyi tapi tapi lagu orang lain. Hmm hmm. Segan ah. Korang kalau dengar takyah ah cakap apa apa. Suara aku buruk siot. Tapi aku nak abang dengar.. Okay. Kalau abang bukak blog ni lah kan. Kalau. Hahah. Kan aku dah cakap benda kalau ni susah nak jadi dah. Haha!  Eh. Before dengar, pause kejap lagu SO7 kat bawah tu. 

video

Okay. Suara tak sedap tapi lagu tu ikhlas. Nampak permainan aku? Nampak? Okay. Sapa tak nampak, sila jemur kain sekarang. K. Takda kena mengena.Okay dah. Nak tidur. Faham tak kalau aku cakap aku nak tidur. Eleh. Bukan tidur sangat aku ni. Nak mention abang zizan. Sorry. Aku taknak diganggu. Kalau kau rasa nak ganggu jugak taip ON GANGGU dan hantar ah ke nombor aku. Takda? Rugi ouh. Nak? *krik krik* Okay malu. Haha. 

 
Okay. Aku rasa aku kena tidur dah ni. Tengok. Abang zizan bawak geng nak halau kita. Muka suruh kita tidur tu. Auww. Takutnyaaaa. Nampak? Aku kena tidur lah bila dia buat muka macam tu. Hmm. Goodnight semorang. Muah kiri muah kanan. Muah dua dua belah. Emm, Abang zizan, takecare tau. Hikhiks. Goodluck dalam semua benda. And kak marina, emm, jaga diri tau. Tolong ah jaga abang untuk kita. Tolong lah *MukaComel* HAHA! Takda ah gurau. And kau kau semua ni. TOlong. TOlong. Tolong vote Razizan Razak untuk Shout Awards. Tolong lah. K? Bye olls. Thanks for reading :D

P/S : Eh jap. Salam Maal Hijrah. Ampun kalau aku ada buat salah silap k? Emm. Apa kata kalau kita berubah ke arah yang lebih baik? Hihi. AllahSWT Maha Pengampun :) 

Counting

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

katakan lahh :) anda bebas bersuara !