BabyBooo :)

Play with It. I'm busy :3



Wednesday, 29 February 2012

BOS ! AKU PECAT KAU !


huh . aku datang aku datang . hikhokk . dengan muka no komen no komen . macam artis keluar mahkamah lepas kena cerai . bila reporters datang cakap no komen no komenn . auww . macam bergaya gila kan aku ? well . acting je ni . harap maklum . yela . nama lagi pelakon . kena pandai belakon ka . yelahh . peminat yang request suruh aku buat muka cenggitu . aku buat je la kan . kau tau la kan betapa aku sayang dekat peminat aku . kan kan kan ? 

so . dengan bangang dan  bangga nya aku cakap  yang hari ni hari  last aku keje . dan aku tak keje dah . dengan bangang nya aku cakap . aku dah pecat bos aku . hebat sial aku . kau boleh pecat bos . tak boleh kan ? tapi aku boleh . tu dah cukup membuktikan aku ni memang hebat . sakit hati ? nahhh . silakan . kesah hape aku . 

so aku dah tak keje la start esokk . hikhik . sumpah aku cakap , aku mesti rindu kbmall kan nanti . yela . kalau tak keje takboleh nak pegi kbmall hari hari dah . aku ni bukan man gila tu . ohmaii . jahat gila mulut aku . dan aku tak kesah . proud to be me . bajet hebat la ni . err . rindu gila kot aku nak buat bising dekat kbmall tu . pastu an , no more potong potong tali jam . no more kira kira duit . no more kira kira commision and no more berebut customer . hadoiyaii . sedih ni sedihh . oleh sebab aku taknak kasi hilang cun aku , aku taknak nangis la . its not worth . 

what am i going to do after this . yela . lepas pecat bos kan . apa aku nak buat . err . maybe aku akan continue aktiviti PBSMM aku tu . camping and meeting . muahaha ! bajet kerje affice kot asyik asyik meeting . tapi memang la kan . aku kan artis . juga merangkap CEO yang berjaya kat malaysia ni . bukan sahaja di malaysia . juga diserata dunia . kau jealous lagi kann ? ouhh . suka nye aku bila kau jealous . 

banyak betul kan aku merapu . urghh . peduli apa aku . belog aku . suka hati lah kan . bukannya ada nama kau kat sini . kau tu pembaca je kot . tu pon baca free . yuran mingguan kau tak bayar pon kan ? takmalu betul . baca blog orang tak bayar pastu nak kutuk kutuk . nak kutuk kutuk . bukan blog sendiri la . pastu kau tekan ON KUTUK . pastu kau kutuk la puas puas . takda orang kisah pon la . lagipun kau bukan artis macam aku . kalau aku ni memang la semua benda aku buat orang kisah . yela . aku artis kesayangan malaysia kut . kau sakit hati kan ? sekali lagi aku cakap . aku tak kesah sebesar kuman pon . 

dah la yea . takda pengisian sangat pon entry nih . eh kejap . bukan entry aku sebelum sebelum ni takda pengisian jugak ka ? kan kan ? so biarlah . kau nak baca , kau baca . kau taknak baca kau blah . dah dah . titew nak stop dah ni tauu . titew taktawu nak cakap ape dahh . hihikk . bubye awak shume . hihk .love you . gedik betul aku kann ? err .  muah kiri muah kanan . toodles !



Monday, 27 February 2012

YA ALLAH :'(


BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

YA ALLAH , jika aku jatuh cinta , cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhan cintanya pada MU . agar betambah kekuatan ku untuk mencintai MU . 

YA MUHAIMIN , jika aku jatuh hati , izinkanlah aku menyentuh hati seseorang yang hatinya bertaut pada MU . agar tidak terjatuh aku dalam jurang nafsu .


YA RABBANA , jika aku jatuh hati , jagalah hatiku padanya , agar tidak berpaling dari hatiMU . 


YA RABBUL IZZATI , jika aku rindu , rindukanlah aku pada seseorang , yang merindui syahid di jalan MU . 


YA ALLAH , jika aku menikmati cinta kekasih MU , janganlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan insahnya di sepertiga malam terakhir MU . 


YA ALLAH , jika aku jatuh hati pada kekasih MU , jangan biarkan aku tertatih dan terjatuh , dalam perjalanan panjang menyeru manusia kepada MU .


YA ALLAH , jika KAU halalkan aku merindui kekasihMU , jangan biarkan aku melampaui batas , sehingga melupakan aku pada cinta hakiki dan rindu abadi hanya kepada MU . 


AMIN YA RABBAL ALAMIN 


CARILAH CINTA YANG SEJATI . CINTA YANG MENDAPAT KEREDHAAN ALLAH . KERANA CINTA ITULAH YANG MEMBAWA KEBAHAGIAN HAKIKI . SEMOGA ALLAH MERAHMATI KITA . SERTA MELETAKKAN KITA DI BAWAH LEMBAYUNG RAHMAT NYA . INSYALLAH .

Pengalaman


heyy gaiss . rindu kiter takk . rindu an rindu an ? mengaku jer . titew tawu la . hihik . here comes your artist . herherher . boleh kau tanya sapa artist tu . aku la ni bangang . takkan artist macam aku pon kau tak kenal . eh lupa . kau orang MALAYSIA . err . no wonder la tak kenal aku an . apa sangat la orang MALAYSIA ni kan ? *matila aku kena saman kutuk negara sendiri* ampun ampun . 

so hows ? nak crita ape ntahh . ouh haa . tadi best gila lepak kbmall . macam aku pegi jarang jarang je kan nak cakap best . hello . hari hari kot aku pegi kbmall . macam bangang . boring sial . asyik asyik nampak kedai OASIS , asyik asyik nampak muka budak yang keje dekat NGGN yang selalu mengumpat kami kami yang suci nihh . err . kami kami tu aku la . pastu rakan se office . dan juga rakan office sebelah . dah la . malas aku nak cakap pasal budak NGGN tu . habis spoil aku punya mood . 

*garu kepala*

sebulan dah aku keje dekat "OFFICE" aku yang sekarang ni . dah sampai masa kot untuk aku pecat bos aku . aku keje kat sana sampai 29hb je . tapi nak dijadikkan cerita , sebulan aku keje kat situ , kenal ramai orang . kakak mcd , kakak coolblog , kakak oasis , kakak hot and roll ,kakak kakak yang tidak kurang tingtong , gila gila di OFFICE sebelah . sangat menarikk . untung la kan sebulan jadik warga kbmall . ohmaii . jealous takk ? kau penah jadi warga kbmall ? pernah pegi kbmall hari hari ? takpenah kan takpenah kann ? memang dah agak dah . pandai betul aku agak kann ? sememang nya aku pandaii . 

tu pasal keje . err pasal perasaan ? banyakk gila . takmau cerita la . kang jadik ombak rindu kang kat sini . takpayah nak ombak rindu sangat la kan . bukan panggung wayang aku ni . one more thing . next month , result SPM keluar . what the hell . err . taknak cerita lagi bolehh ? lupakan lupakan . oh . tadi masa keje , aku banyak main main . jalan jalan kat kbmall . buat bising . yela . dah kenal semua orang kan . artis , memang macam ni la . eh silap . typing error kat atas tu . bukan kenal ramai orang , tapi ramai orang kenal . bajet famous gila kot aku . laaahhh . aku peduli hape . lantak aku . aku punya blog suka hati aku nak tulis cerita apa pon . 

ouhh yaa . sepanjang keje kat kbmall tu . i mean my office tu kann , agak ramai jugak la aku jumpa orang yangg istimewa . i mean orang yang otak dia macam shock sikit .err . takfaham eh . aku jujur k . aku dah ramai jumpa orang gila . siap sorang daripada diorang tu dah jadi "KEKASIH" aku kot . --'

ORANG PERTAMA

yang jadik kekasih aku tu nama dia MAN . macam aku cakap , otak dia shock . terhantuk kot . tapi memang mamat ni poyo gila . aku saja je tengok dia jalan jalan . aku tegur . tanya nak pegi mana . bolehh pulak dia jawab nak pegi jumpa BURUNG . burung tu AWEK la makna dia . tapi best kot layan dia . sakit perut aku gelak . aku cakap dia curang dengan aku . dia cakap lelaki boleh couple sampai empat . bangang gila . masa aku takpegi keje . boleh pulak dia cakap dekat kawan aku yang dia taknak pon kat aku , tapi aku ni yang tgila gilakan dia . macam bangang sial man tu . memalukan aku kott . herherher . tapi takpe la kan . aku peduli hape . orang macam tu boleh je nak dengar dia cakap . tapi takyah la nak simpan ke hape an . lagi pon dia memang tak macam orang lain kan . tapi yang buat aku tgelak dekat mamat ni , masa dia khusyuk cakap cakap dengan kamikami ni , tibatiba pompuan la . dia boleh berhenti cakap , dia tenung bontot pompuan tu . tak berkelip kot mata dia . tenung ja . aku pon tanya la kan , man , tengok apa . dia cakap dia tengok hidung pompuan tu . macam la hidung pompuan tu dok kat bontot dia kan . gila betul man tu . 

ORANG KEDUA

next , ada jugak orang kaya . pakai kot , bawak beg lappy tu kan . nampak je dia lalu , kawan aku mesti panggil ORANG KAYA ! dia pon sambung . ye kaya kaya kaya ! sambir gelakk . err menyampah aku . bajet kaya betul dia . and dia jugak sama macam man . tapi lagi teruk . satu hari tu , ada sorang chinese lalu . pompuan la kan . dia senyum dekat aku dgn kawan kawan aku . kebetulan masa tu "orang kaya" lalu . dia cakap chinese tu senyum dekat dia . dengan bangga dia cakap , "huishh ! tu tokeiii tu . skalo payoh nok senyum . gano hari ni senyum ko kito . " kitorang ni memang tegelak la kan . then kitorang pon cakap dekat orang kaya tu " hoh . dio kenei ko ore kayo la tu " . dia pon gelak . macam bangga gila kot bila aku cakap cenggitu kat dia . 

ORANG KETIGA

next , ada sorang lagi . nama dia mamat . mamat ni jenis yang kuat parti tauu . err . otak sama dengan man la kan . orang gila . dia selalu pakai baju biru . kuat umno kot . dia takhabis habis cakap dengan phone . tapi phone tu phone display je . alaa . phone yang orang display dekat kedai phone tu . dia cakap punya la kuat . cakap pasal parti la kan . cakap pasal projekk berjuta juta lah kononnya . tapi kan suara dia tu , satu kbmall kot boleh dengar . ada hari tu  kawan aku penah kena marah dengan dia . sebab dekat kedai kita orang ade jam kaler biru jatuh . dia nampak jam tuh kat atas lantai , dia marahh . bangang kan . dan dia agak gila seks . masa tu dia dok kat kedai jam aku an . pastu ada customer lagi sorang yang barang dia agak besar la kan . i mean her breast . mamat ni punya lah bangang . dia tengok kat breast minah tu , tapi tangan dia pegang jam , pastu dia tanya aku , jam ni berapa harga ? sedangkan mata dia dekat breast pompuan tu . gila kann ?

ORANG KEEMPAT

haa . last but not least , aku taktau dari mana datang dia ni . satu hari tu aku nampak dia melompat lompat . sambil kira , one two three for five six seven eight . kuat kot . dia lompat sambil kira . sampai la dia sampai depan kedai jefferson . dekat jefferson tu ada patung . then dia kira patung tu sama macam dia kira masa dia melompat tu . then dia kirakira , dia pon brenti dekat satu patung . dia pon cakap dengan patung tu . and fyi , patung tu kat belah dalam kedaii la kan . dia cakap dengan patung tu  . dia tanya patung tu buat apa kat situ . memang tergelak aku . dah la macam tibatiba dia muncul pastu dalam keadaan melompat lompat sambil kira . 

see . menarikk kan keje kat kbmall ? sangat menarik . i mean bukan sebab orang orang gila tu . tapi best la sebab boleh tengokk macam macam orang . one of it , orang gila lahh . pahamm ? ouh yaa . fyi , dalam blog je kot aku bajet hot keje kat office ke hape . kau tau kan aku gurau . the truth is , aku bukan nya malu keje kat kedai jam uh . tapi automatically , bila update blog , aku jadik poyo . tapi saje je . mau kasi kau gelak . tapi kalau kau tak gelak sekalipun aku peduli hape . and jujur aku cakap , aku takpenah malu keje kedai jam tu . nak malu buat apa kan . keje halal . aku bukan jual tubuh . aku jual jam je . tapi ade jugakk time desperate , kawan aku promote jam . dia cakap "beli bang jam ni . beli jam percuma dia *tangan tunjuk kat aku* " tapi rileks lah kan . gurau je . saja nak kasi hidup ni takbosan . err . ouh yaa . lupa nak cakap , 7 HB aku dapat gaji . NAILI , SIHA , AINI , TIEYM , NANI , PORSHE , NAIMAH , WAWAN , DANNY , aku belanja CHICKEN CHOP sedap yea . hikhikk . kawan baik je kot dapat offer cenggitu . 

okay dah la . aku nakk titow . mengantuk sial . lewat dahh . besok kerja . nak jumpa "BUAH HATI" yang satu . MAN . yukss ! atleast aku ceria kot layan dia pagi pagi buta . now , ihavetogo . takyah nangis sangat la . lap airmata tu . nanti aku free aku update la lagii . takyahh nak bajet sedih sangat . aku paham kau sume ni sangat rindu aku kan ? tapi kau kena paham . aku ni ade kerjaya . aku artis . cuba la paham sikid . dah la . i have to go . byee . muah kiri muahh kanan . muah duadua belah . byee ! toodless !


Friday, 24 February 2012

ENTRY PENGUBAT RINDU :)

eh haii . lama tak jumpa kann ? jumpa jumpa je aku letak gambar frust cenggini kann ? err . actually until now . masih ada lagi rasa rasa kaciwa tu . pasaii apa . aku takbole nak bagitau . taknak malukan pihak yang satu lagi . i meann . taknak la bising bising kan . btway . aku tengah sakit ni . jadi agak takda mood nak merapu . sorry to sayy . 

update blog ni sebab rasa dah lama tak bukak . i am very sure ramai orang rindu lah kan . sebab artis macam aku ni selalu dirindui . dah heboh dah yangg memang ramai orangg rindu aku . sampai nangis nangiss kut . 

err tadi . aku ada sedikit bengang . takde la bengang sangat . bengang manja manja la kan . err . manja la sangat . manja tu tak de la . tapi comel tu ade . bukan comel sikit tapu banyak . kau bayang lah what will happen when people know kita punya kelemahan . i mean . takde la lemah sangat an . tapi lemah la jugakk . 

thats the problem . now , kawan kat tempat keje aku dah tau yangg aku ni penggeli . pantang orang sentuh tengkuk , automatically aku kepit tangan diorang dengan tengkuk aku . geli gila gali .and they keep doing the same thing to me . pegang my tengkuk , usik my telinga . then aku jerit ! bukan nak cari publisiti sangat kan jerit tu . tapi automatically jadi cenggitu . dan aku sangat letih dijadikan boneka begitu . tapi takpe la . biarkan diorang mainn puas puas dengan aku . next week tak keje dahh . me nakk rehat rehat . 

very the tired la . shooting for one month only laa . no need to shooting for too many many month . thats going make me tired tired . yela . artis takbole nk tired sangat kan . so , aku nak berhenti kejap . shoot for a month . then rest for a few years . artis macam aku ni tak risau sangat . duit dah banyak . even takmasuk tv pon orang still kenal . famous la katakan . famous tu plakk . bukan stakat orang MALAYSIA je kenal . satu DUNIA kot kenal . eh kejap . muka kau makin jealous dah so , i better shut up . err . 

okay . sweetheart . dah cukup aku hiburkan kau k ?? aku nak tido ni . :) pening sangat . to D.... Z.....


gudnitee sweetheart . time to sleep . bye . 

Tuesday, 21 February 2012

Proud To Be Malaysian Girl


wahh gile . meletup gambar aku . gambar masa buat show kat istana . dah dah . lupakan . kalau aku cerita , dah sah sah kau jealous . lepas tu nak tikam aku an ? haa . aku tau la perangai kau tu . kite kawan dah lama an . since kite kecik lagi an ? takkan lupa . okay dah . takpenting . 

before that , aku nak bagi warning , kalau orang yang tak suka aku tu , takyah baca lah entry nih sebab aku nak show off sikit ni . takde la show off , cerite benda betul je kot . tapi an , aku taknak kau jealous dengan aku bila baca cerita aku yang macam gempak gile uh . okayy . ingat , aku dah bg warning . 

occay . aku saje je nak show off ni . tadi aku borak borak dgn mat salleh . hihk . macam aku bangga gila kan ? suka hati la . aku punya perasaan . bukan aku pinjam kau punya perasaan pon . haa . cerite die cenggini . masa tu aku tgh lepak dgn kawan aku kat tempat keje an . ade la dua orang mat salleh ni . sorang nama ALEX sorang nama BOB . eh jap , yang nama BOB tu tak gemuk okay . handsome je . masa tu aku dk kedai jam yang lagi satu kat depan pacific KBMALLIAN tu kan . pastu BOB masuk beli barang dalam PACIFIC , then , ALEX kat luar sorang sorang . i mean, tak masuk dalam PACIFIC la an . dk area kedai jam kawan aku tu la . then aku buat bodoh je mule mule . pastu ade kawan aku cakap ape ntahh , aku pon ter speaking . betul ni . TER speaking . tak sengaja . then ALEX pon pandang aku . makin lama dia makin dekat . so aku tegur . tanya dia dari mana . bla bla bla . cakap la aku ni . pastu tibetibe die cakap , " YOU CANTIK" . tergamam aku dia cakap cenggitu . proud dgr mat salleh cakap melayu . ouh lupa , diorang from RUSSIAN . OKAY . nak buat pembetulan . aku proud sikit je masa dia cakap melayu tu , aku proud BANYAK bila dia cakap aku CANTIK . kau jealous an ? so kami cakap cakap . BOB datang . masa tu baru start introduce . nama umur . so , lama cakap uh , diorang pegi . dan sumpah aku bangga bila tuhan bagi aku kekuatan untuk cakap dengan diorang . 

so , tadi masa cakap dengan diorang , ade la kan pengajaran yang aku dapat an . wah , pengajaran , kelas gila aku . tadi , diorang cakap kat aku yang diorang suka MALAYSIA . sebab MALAYSIA ni banyak kaum . tapi kita still together . perghh ! bangga aku dia cakap cenggitu . pastu dia cakap dia suka gadis melayu . siapa kire bilang gadis melayu tak menawan .okay dah . 

maka dari itu , kite sebagai orang malaysia ni kena la bangga jadik orang malaysia . orang lain pon puji puji negara kita . yang kita nak kutuk negara sendiri buat apa ? tak ke bodoh tu bangang ? okay dah . aku taknak nak banyak cakap sgt an . taknak orang cakap aku blagak diva . aku saje je nak cerite ni . aku takde la over excited sgt kan . kalau kat paris dah slalu cakap dengan mat salleh . couple pon penah . tapi kalau kat malaysia ni jarang nak cakap dengan mat salleh sebab kat malaysia ni kurang mat salleh . yang ade nye mat gian . mat rempit . ape kejadahnya ini semua ? teeeeeet . salah siaran doe . kat malaysia ni aku artis . jarang sangat la orang nak tegur aku . yela . orang segan an . mat salleh je la yang tegur aku . diorang dah biase tegur aku yang hot ni kan . 

chop chop . malam ni taknak merapu . kang ade jugak yang makan penyapu kang . occay lah wei . aku tumpang lalu dulu lah . mau tido . eh jap . nak couple bolehh ? dahla . lupekan . orang tu taknak pon kat aku . buat malu je . gtg . byee readers digest , muah kiri muah kanan , muah dua dua belah . toodless !

Monday, 20 February 2012

FOREVER ALONE ?

hai hai hai . awak sume rindu kite tak ? rindu kan ? auww . tapi sayang nye kite takrindu pon awak awak ni . hihik . sorry tau . jangan frust sgt . takyah la sampai nak bunuh diri . tak bau syurge nanti awak sume . hihik . okay okay dah . back to normal . kembali jadi aku balik . jadi gedik buat apa . baik jadi diri aku . tapi bukan ke diri aku tu gedik ke ? ohmaii . kadang kadang aku sendiri keliru . dah lupakan . 

occay . macam biasa . update blog mesti ade cerite dia an ? tapi hari ni takde cerite . macam sial . ouh ade ade . err tadi bos aku tak datang . menarik tak cerite aku ? menarik an ? hadoiyai . gila . bosan bosan . okay jap . tadi ade orang cakap aku FOREVER ALONE --' . macam sial je . tapi macam ramai dah kut orang cakap aku FOREVER ALONE . arghh ! taksuke gila tittle tu . 

tapi aku tak nafikan benda tu . yela , sejak sejak aku stay kat MALAYSIA ni , jadik macam forever alone gila . dulu kat PARIS takda la macam tu an . sepatutnya aku ni artis takde lah FOREVER ALONE kan . tapi aku taktau macam mana aku boleh jadi forever alone macam tu . kau bayang la kan , aku online FACEBOOK , sorang je chat dgn aku , on TWITTER , sorang jugak , kadang kadang dua orang , pastu update BLOG pon cakap sorang sorang . tak ke FOREVER ALONE tu . 

kalau shooting plak , aku jadi watak utama sorang sorang , orang lain extra je . pastu kalau dapat award pon aku sorang sorang je . pastu aku famous sorang sorang . aku jadik artis sorang sorang , orang lain jadi peminat je . tak ke FOREVER ALONE tu . hadoiyaii . dan aku nak nyatakan kat sini , aku jadik FOREVER ALONE bila aku start stay kat MALAYSIA . kalau kat PARIS dulu takamcam ni . pegi mane mane mesti ade orang tegur . kalau kat MALAYSIA ni takramain nak dtg dekat . yelah . semua orang segan nak dekat dgn artis hot yang macam aku ni . dah la hot , meletop an . logik la kalau orang segan nak tegur aku  , dah la aku bintang paling popular kat sini an , sampai aku boleh jadi MODEL kedai buku POPULAR . aku taknak je . kang kalau jadi model kang lagi ramai orang taknak tegur aku . 

wei jap jap . kau nak buat ape pisau kat tangan kau tu ? takkan jealous dgn aku sampai nak bunuh aku ? huishh ! dosa tu weii . dah dah . simpan pisau tu . tak elok main pisau ni . tajam tajam . kalau kena , luka doe . ni yang buat aku hilang mood nak bercerita . kalau aku cerita sikit , mesti orang jealous . tapi aku nak cerite je . yela . kau bukak aku punya blog sebab nak bace cerita pasal aku an ? sorry to say la kalau cerite aku sume ni buat kau jealous . 

dah la eh . stop calling me FOREVER ALONE ye bebudakk . aku ni bukan main ramai peminat kau cakap aku FOREVER ALONE . buta kayu betul kau ni . dah la . aku na chow dulu . tumpang lalu . aku tengah menderita kesakitan ni . takda mood nak cakap banyak . sorry lah entry ni bosan gila . aku chow dulu . ouh nak cakap benda . HANIFAH POTTER suruh aku cakap yang dia duet dgn CHRISTIAN PERRY . err , aku dah sampaikan . aku nak tido . abang text tadi suruh aku tido sebab besok aku kena pegi jumpe dgn sepupu aku , aiman . kbyee :) muah kiri muah kanan . toodles ! muahh !


Sunday, 19 February 2012

Its All About Him


phewww ~ letih gila ni . tapi aku gagah kan jugak diri aku yang memang comel ni untuk update blog yang gorgeous macam aku ni . auww . aku ingin highlight kan kat sini , GORGEOUS MACAM AKU . okay jap . kenapa muka kau macam bengang bila sampai part gorgeous macam aku tu ? kau takpuas hati ke hape ni ? aii .  tapi lantak kau lah an . aku , sebesar kuman pon tak peduli . 

pergh ! hari ni sangat la letih . tadi bos aku datang kat tempat keje . hadoi . seram . fyi , aku takut gila dengan bos aku . tadi dia datang bawak stock baru . masa dia datang tu phone aku sangkut kat tengkuk . masa dia dtg tu aku tgh dgr lagu . tibatiba dia muncul dari blakang . sumpah aku panic gila . yela . mana boleh main phone masa keje . aku dah penah kena tegur dah sebab main phone . so bila dio datang sari belakang tu , aku tperanjat , terus tutup lagu yang aku pasang tu an . pheww ~ nasib baik dia tak marah . and maybe dia takprasan kot aku tengah main phone . okay la jugak kalau cenggitu . so , dia datang bawak stock baru lah tadi . and , bila dah ade stock baru , dah sah sah kena susun . letihh doe ,. memang lah bunyik dia macam susun je tapi susun tu berdiri . aku tak boleh berdiri lama lama . lenguhh gila jadikk . yela . artis kan . takbiasa berdiri lame lame . kecuali masa buat show . err . dah la . taknak libatkan dunia artis . 

so , before smpai part susun jam tu , masa mulamula bos sampaii , aku duduk atas kerusi , then aku letak kaki aku atas rak yang ade jam . tapi takde la pijak jam uh . tak kena langsung pon jam uh . aku letak sipisipi je . bos aku pon tegur , "AUNI ! you duduk elok elok . kaki jangan letak atas tu " pastu dia senyumm . auww comel betul bos aku . mesti kau nak bos macam tu an ? eeeyy , takmalu , semua nak tiru aku an ? mentang mentang la aku ni idola sume orang . ape laa . sambung crita balikk , masa dia tegur mulamula tu , aku tak kesah sangat la kan sebab dia senyum . pastu masa aku tengah susun jam dia tibatiba panggil aku . "AUNI ! you datang berdiri sini *sebelah dia . depan jam budak budak* !" masa tu aku mmg panic gila . dia taknak kasi aku duduk ke hape . macam melampau je . pastu aku pon pegi berdiri sebelah dia . tapi masa berdiri sebelah dia tu aku tibatiba dapat rasa yang dia nak serahkan semua business dia kat aku . aku memang rasa macam tu . aku ni hebat . logik la kalau dia nak aku take care dia sume business . maybe dia nak pencen an . so , bila berdiri sebelah dia , dia cakap "you tengok ini jam , mana satu nampak kemas *tunjuk jam . kiri dan kanan* " aku pon tunjuk jam yang belah kiri . sebab mmg jam tu nampak kemas sikit susun . yela , bos aku sendiri yang susun. bila aku jawab yang kiri tu lagi kemas , dia suruh aku susun jam yang belah kanan tu sama macam jam yang belah kiri . aku pon susun la . hilang la rasa takut tu . dia nak suruh aku je kot . nama lagi bos an . tak bos la kalau tak suruh orang . bukan cenggitu ka ? bijak betul aku . 

so . tu je cerite aku hari ni . menarik gila an ? ohmai . terime kasih terime kasihh . kau takpuji pon aku dah tau . so , takyah puji sangat . actually , apa yang aku cerita panjang kat atas ni salah satu scene filem Cintaku Si Penjual Jam Yang Sangat Cun Ayu Lagi Menawan . alaa . filem pecah panggung sebab tajuk dia tu . menarik kan cerita dia ? fyi , aku lah penulis scrip , aku lahh pelakonn . hebat betul aku ni . kan ? jap . kenapa kau tak jawab eh ? ouh lupa . kau takut nak puji aku an ? sebab aku dah tau yang aku mmg hebat . ohmaii . cepat betul kau belajar . okay dah la . sampai situ je . 

aku dah nak tido ni . betul . mengantuk gila . yela .letih shooting scene angkat jam . besok nak sambung shooting lagi . boring la buat benda sama je . rasa nak berhenti je jadi artist ni . yela . harta aku dah banyak sangat . baik berhentii je . tapi sebab aku sayang kan kau semua ni , sayangkan peminat aku , aku terus jadi artist . aku bukan nak sangat pon . demi peminat je ni . hihik . sayang betul aku kat peminat aku . dah la . sugar daddy aku M.DAUD KILAU dah text aku dah suruh tido . bai lah semua . muah kiri muah kanan . muah dua dua belah . toodles . tayam awat awat shume . hihik . tajuk entry 'its all about him' kan ? him tu bos aku la . tapi aku nak tegaskan kat sini . tajuk entry mmg takde kaitan dengan isi dia terimakasih . bhaiii :)


Saturday, 18 February 2012

Nak Tipu ? Aku Tak Tertipu


eh hye . keshing keshing . jumpa lagi kan kite . auww . suke lettew jumpe kite hari hari . mesti rase bangge sebab kau tau sume benda pasal artis hot macam aku an ? kau bangga an ? mengaku je . aku tak kesah . lagipun , dah ramai orang bagitau aku diorang bangga dapat bace blog ak . uh ape ? diorang tipu . takkan la peminat aku nak tipu aku . diorang tahu ko tipu tu dosa . ape daa . 

occay . aku nak crita siket . a few days ago , ade sampai surat dekat istana aku yang tersergam indah ni . tapi kejap nak cakap . memang hari hari pon sampai surat dekat istana aku ni an . yela . tawaran shooting la hape . then surat peminat yang mintak nom fon , yang ajak couple pon ade . yela . artist hot kan memang macam ni . tapi aku cool je . tak gentar langsung dengan surat peminat aku sume tu . tapi yang jadik isu sekarang , ade sampai surat dari READERS DIGEST . ape ke jadah entah hantar surat kat aku . tapi aku tau kenapa dia nak sangat hantar surat dekat aku . sebab aku ni kan artis . 

eh chopp ! kau tau surat ape yang die hantar uh ? mesti kau taktau an ? dah agak dah doe . aku memang dari awal lagi dah tau yang kau memang taktau apa isi surat tu . isi surat tu ade surat la . hahahaha ! kelakar betul kan aku buat lawak . sampai berair mata kau gelak . KAN ? okay sambung . isi surat tu cakap yang aku berpeluang dapat berapa puluh ribu ntah . pastu dapat kereta sbijik . aku cuma gores je nak tau yang mana satu aku punya kereta . pastu balas surat die hape . yela , to make sure yang aku ni betul betul berminat dengan competition tu . competition binatang ape ntah . macam sial ! sorry to say . aku tak minat benda benda cenggitu . 

nak kasi aku berpuluh puluh ribu konon . aku tak heran la . sebab duit aku shooting tu dah beratus ratus ribu. pastu aku tak heran sikit pon dengan sebijik kereta yang dia kasi kat aku tu . sebab aku dah ade berbijik bijik kereta . dan kau tau macam mana aku ade semua tu . hello bangg , aku ni artis . kau kena paham betulbetul tittle tu . tambah tambah lagi aku ni adik aaron aziz an . dah sah sah aku ni kaya gila doe . nak tau sekaya mana aku ? haa . orang paling kaya di dunia pon pinjam duit dengan aku untuk nampak kaya . haa . nampak tak betapa sardin kaya nya aku . kalau taknampak tu mmg kau buta tahap dewa kayangan la . okay back to the story . pasal surat tu an . aku sikit pon takpecaye kot . sebab macam tipu je . 

meh nak bagitau , nak masuk toilet free pon susah bang , ni orang nak bagi berpuluh puluh ribu free . kau ingat senang . daripada dia bagi dekat orang free free macam tu baik dia guna an ? kalau taknak guna , sedekahkan kat anak yatim . tak ke dapat pahala . dah boleh buat bekalan ke akhirat . tak ke macam tu . so , aku dengan bangga nya cakap , aku tak pecaye benda macam tu . kalau kau pecaye , tahniah la . tu je aku boleh cakap . dah la aku tak penah baca pon buku READERS DIGEST tu , tibetibe nak kasi aku duit . tak ke gile macam tu . dasar bangang !

macam yang aku selalu cakap , aku ni artist yang memang banyak duit an . kalau aku pecaye benda benda macam ni , jatuh la nama aku . tapi walaupun nama aku jatuh , aku tahu aku memang hot . tu orang cakap la . heboh kot orang dk cakap aku hot la hape la . tapi bagi aku , aku ni cool je . taktau kenapa orang cakap aku  hot . kau tau tak kenapa ? kalau tau bagitau k . aku nak tau kenapa orang suke panggil aku hot . aku seganla . mana mana aku pegi mesti orang puji aku . aku taknak la mcm tu . nak jadi biase biase je . tapi dah rezeki nak buat macam mana , terime je la kan . eh jap . kenapa muka kau berubah ? kau jealous ehh ? hihik . taksangka kau jealous . hebat sangat ke aku ni . ih malu la . 

dah la weii aku merapu . aku rasa macam aku dah jadik bangang macam kau dah , hadoiyai . aku tido dulu yea. besok aku nak shooting filem Cintaku Si Gadis Penjual Jam Yang Sangat Cantik Ayu Dan Comel Serta Menawan . perghh ! box office kot filem tu nanti . macam biasa la . aku lah heroin dia yang jadik gadis penjual jam tu . memang box office la . pecah panggung kot filem ni . mana tak nya , tajuk filem pon dah panjang gila an . penuh la panggung . dah la wei . tido dulu . selamat malam . muah kiri muah kanan muah dua dua belah . toodles ! byee . titew tayang awak shume . seba awak peminat titew en ? okay lahh . lebiuu <3

Friday, 17 February 2012

Customer Is Not Always Right

kringggg ! recess time . err tak . blogging time . balik keje pukul 10 , bukak facebook , bukak twitter bukak tumblr . godek godek gambar kejap then tutup tumblr . tapi twitter dan facebook masih beroperasi . eh eh . ape aku merapu ni bangang ? gila . semakin hari semakin banyak aku merapu . kalau lah merapu nih boleh buat duit , dah lame kot aku kaya . tapi sekarang ni pon aku dah kaya an . biasa la . artist . gila tak kaya . nama lagi artist , memang la kaya . tambah tambah artis yang macam aku ni . shooting sana sini . show sana sini . macam macam la kan . aku bukan nye tamak nak ambik semua job tapi kalau tolak job ni macam tolak rezeki an . tolak rezeki ni takbaikk la . haa . nampak tak pandai aku becakap ni . okay dah . 

tadi ade customer bangang datang kedai . die tinggal jam yang dah pecah kat kedai kitorang . suruh kitorang tukarkan bateri . pastu bila dia datang balik , dia boleh tuduh kitorang yang pecahkan dia punya jam . dasar bangang . siap nak libatkan bos kitorang lagi . macam sial je . pastu kitorang pakat pakat settle la kan . nak repair jam tu . bukan repair ape , tukar cermin jam yang pecah je kot . dan kau tahu harga tukar cermin tu berape , RM 45 . sedangkan harga jam tu RM 40 . nampak tak bangang kat situ . baik beli jam lain an . tapi dasar customer yang sewel tu , dia nak tukar cermin jugak . kitorang tukarkan . tapi kitorang kena bayar . dari RM 45 tu , dia nak bayar RM 15 je . fuuhhh ! gile punya orang . tapi gelabah gila la dua eko tu . yang pompuan tu gelabah semcam je masa kitorang gertak dia . tapi boyfie dia tu yang lebihlebih . mana la perempuan tu tak gelabah . memang salah dia an . memang jam tu pecah dari awal lagi . tapi salah kitorang jugak sebab tak check betul betul an . 

so , the conclusion , customer is not always right . dengar tu . elok kalau dapat customer yang bangang cenggitu , pegang then ikat kaki tangan dia , kau humban je dia ke bawah . kalau dia mati , nak buat macam mana an ., dah ajal dia . kite kena terime kan ? kan kan ? muahaha ! weii , seriously aku bosan gilegilegilegile . banyak betul gile aku . kau nak ? ambik la kalau kau nak . dengan kau aku takberkire sangat . baik kan aku ? baik sangat . takpecaye . try kau cari artis yang nak berkongsi ape ape dengan kau . takda an ? aku je satusatunya kan ? haa . situ dah nampak dah macam aku baik sangat . ohmy . terharu nye aku . bangge betul dengan diri sendiri . hihik . jealous la tu kan ?

weii dah la weii . nak tido dah aku ni . mengantuk gile hari ni . yela . shooting banyak an . banyak scene yang ganas ganas aku buat hari ni . for example scene sidai kain tu . letih tau . pastu scene kena kiss pipi aaron aziz tu . penat tau . banyak kali kena ulang . takjadi an . letih sangat . tapi takpe la aku nak kiss aaron aziz pon . dia kan abang aku . tak kesah la . pastu yang macam scene yang agak susah scene AMIR VANILLA COKLAT pegang tangan aku tu . susah gila . dia takut nak pegang tangan aku sebab takut rosak . yela , tangan aku  ni lembut sangat an . ouh lupa . fyi , amir tu sepupu aku . tapi dia segan nak pegang tangan aku . kelakar kan dia ? hihihihi *gelak gedik macam penyapu* pastu lepas shooting ade show dengan BRUNO MARS , GREYSON CHANCE . pastu LADY GAGA datang serang aku tadi . sebab aku tak duet dengan dia . gila betul . sampai mengamuk nak duet dgn aku . hadoiyai . letih tau jadi artis hot ni . aku bukan nak sangat tittle tu . tapi nak buat macam mana . dah rezeki kan . trima je la . 

okay dah . aku merapu kat sini takdapat ape pon . time to sleep . muah kiri muah kanan . muah dua dua belah . toodles ! titew tayang awak sume tau . iyukkss ! :P

Thursday, 16 February 2012

Bersyukur Lah !


hello . aku kembali . muahaha ! yela . dah blog aku an . takkan makcik kau pulak yang tolong updatekan . even aku ni artis . aku maseh lagi ade mase untuk baby bloggy aku yang gorgeous hot serta cun meletup macam aku . aku ni prasan kan ? ape ? tak . ouh . okay okay . terharu nye aku kau cakap aku tak prasan . rase lapar tetibe bile kau cakap cenggitu . 

so , nampak tak . mood baru hari ni kan ? back to normal . nak menggile balik la . takkan sebab lelaki nak sedih an . tak nampak artist la cenggitu . artist mana boleh ade crush . yela . plus aku ni plak hot sangat kan . ramai gila mamat mamat lain yang suke aku . buat ape nak carik orang lain an ? kan kan ? 

so tengok gambar di atas . cantik an die ? andainya aku cantik macam die . perghh ! memang orang kejar aku lah kot . kenape orang kejar ? saje saje la orang nak kejar . peduli hape aku . nak cantik macam tu jugak bolehh ? nak lebih sikit je . wah gile . aku tamak sial . tapi sape taknak macam tu an ? 

eh jap jap . something wrong here . kenapa aku nak jadi cantik macam orang lain . aku mmg dah cantik an ? yeahh ! im beautiful . maybe im not beauty queen . im just beautiful me . wahh , bangge selena gomez lagu die dalam belog aku . kan ? jap lagi mesti dia call aku nangis nangis cakap terima kasih . yela . untung la dia lagu dia ade dalam blog aku . okay aku terlalu banyak menyimpang . where are we tadi ? ouh . yang aku cantik tu an ? hah ! yang tu memang . 

poyo je aku ni . siap masuk bakul angkat sendiri an ? hello . betul ape aku cakap . aku cantik . kau sume still tak nampak aku cantik kot . kenapa aku macam confident gile aku ni cantik ? err . act sume orang cantik . ALLAH SWT menciptakan manusia sebaik baik kejadian . semua ciptaan ALLAH SWT ni cantik . SUBHANALLAH . DIA MAHA BESAR . ingat tu . so dengan bangganye aku cakap aku cantik . kau takpuas hati ? lantak kau lah . kau ingat aku heran sangat takpuas hati kau tuh ? sikit pon tak heran la . 

occay . kalau betul aku cantik . kenapa takda orang nak dekat aku ? kenapa semua orang reject aku . kenapa aku still single ?


nampak tak tu ? ni yang aku cuba nyatakan . ALLAH SWT tak bagi ape yang aku nak sebab DIA nak bagi yang lebih baik . DIA dah tulis semua perjalanan hidup aku . manusia diciptakan berpasangan . aku tunggu pasangan aku yang memang untuk aku tu datang dalam hidup aku . INSYALLAH . aku taknak dah frust frust weii . betul ni . nampak tak ? muka aku nih macam ikhlas je kan . suci gitu , jealous la tu . tapi betul , aku taknak dah bazirkan masa aku berharap pada orang yang tak penah pedulikan aku . paham ? okay bagus . dah la . dekat aamir khan , aku dah confess yang aku suka dia . dekat kamal mahmud pon aku dah confess dah tadi . so , takda yang tersangkut dah . im free . woii ! bukan percuma la . bebas . bebas daripada perasaan bodoh tu . 

ape pon yang ALLAH SWT dah tulis untuk aku , aku terime . dan INSYALLAH , aku REDHA . aku diuji sebab DIA sayang aku . dan dan je ayat aku an . tapi betul la tu . i leave everything to ALLAH . DIA pencipta ku . dah la . now aku nak nasihat kau plak k . wah macam baik gile je aku an . so dgr nih okay , 

hidup ni banyak dugaan , banyak rintangan . yela , macam aku cakap la kan , kita diuji sebab ALLAH sayang kite . so , kite tabah je la . jangan nak mengeluh lagi . kite cool je . hadapi semue dengan tenang . err . ni ceramah bebas k . takde kaitan dengan hidup aku pon . tapi ade la sikit sikit an . tapi aku dah muhabasah muhasabah diri dahh . hihik . maka lagi tenang la ni. dekat kan diri dengan ALLAH , insyALLAH lagi tenang . biasakan diri dengan dugaan .


syukuri apa yang ada . hidup adalah ANUGERAH . tetap jalani hidup ini . melakukan yang terbaik . tuhan pastikan menunjukkan . kebesaran dan kuasanya . bagi hambanya yang sabar dan tak kenal putus asa . 
wahh ! gile aku . jiwang semacam je kan malam ni ? artis kan . mood berubah rubah . aha . lain je bunyikk nye kann ? hihik . abaikan . whatever it is , kau kena blaja bersyukur . walaupun kau bukan artis macam aku , kau still jadik manusia an ? kau bukan jadik karipap an ? so , chill je . takyah la jealous dengan aku . masing masing ade kelebihan die . macam aku ni , kelebihan aku , cantik , cun , hot , meletup , gorgeous , artist , famous DLL ...... banyak gile sampai tak terkire kot . 

BERSYUKUR LAH KAU TAK CANTIK SEBAB ORANG TAK CANTIK TIDAK MENARIK PERHATIAN LELAKI LELAKI JAHAT

BERSYUKUR LAH KAU TAK KAYA SEBAB BILE KAU KAYA KAU MUNGKIN AKAN JAUH DARI PENCIPTA KAU 

waaaa ! ayat aku . kagum tak kagum tak ? hihik . aku tau kau kagum seyh . mashihh sebab kagum . err . dah la weii , aku tido dulu . doakan aku bahagia macam ni . dalam process melupakan . sebab takpenah dihargai . tapi takpa la . takda buah hati pon takpe . kawan aku ramai kot . kawan aku yang selalu buat aku gelak . so , ALHAMDULLILLAH aku still ada kawan kawan . suke aa kawan dengan kau kau nihh . hihik . 

dah dah dah . aku tido dulu k ? ngantuk gila kot . mata berat dahh . macam letak peti ais atas kelopak mata ni . aku nih artist . takbole tido lewat . rosak mata . kang tak cun la masuk tv . dah la besok nak jumpe sepupu aku . sape spupu aku ? oo . amir vanilla coklat tu . nama dia aiman . mesti kau taktau an ? sebab dia bukan sepupu kau . dia sepupu aku . takpecaye tanye abang aaron aku . dah la . aku chow dulu k . muah kiri muah kanan . muah dua dua belah . 

sayang kau tauu . hihik . terimekasih la bukak belog saya yang gempak gila ni . dah . byee . 

Tuesday, 14 February 2012

It Really Really Hurt .


err . haii . mood : sedih , frust and agak kecewa . rasa bodoh yang teramat sangat . why bodoh ? yela . sebabkan aku dah luahkan perasaan sayang aku dkt kekasih orang . gila kan aku ? ohmy . kau gila amirah auni .  actually . dia kawan aku . tapi at the same time . aku minat dia . aku sayang dia more than a friend should love her friend . faham ? im in love with him . err . aku sangat jiwang . 

err , seriously sorry kawan kawan kalau aku takpenah bagitau pasal dia . sorry yang sangat banyak . eh jap . perlu ke aku bagitau sume orang aku suke dia ? takperlu kan . tapi dulu aku penah bagitau dekat kawan terdekat aku which is SIHA CHA and NAILI yang aku suka dia . tapi maybe masa tu tak serious sgt la . maybe diorang ingat aku main main an ? tapi now i started to realise yang aku mmg suka die . i mean that BOY la . hmm . kita kasi nama Aamir Khan occay ?

kau tau tak kenapa aku sebak ? sebab memang aku rasa sebak je . sakit an bila k ite jujur dengan orang yang kite sayang die tapi orang tu hak orang . i mean , dia sendiri takboleh nak buat ape ape an ? kalau dia boleh buat ape ape pon , aku tau dia takkan buat apa apa pon . err . i know im nothing . tapi kenapa aku luahkan jugak perasaan tu ? taktau malu ke aku nihh ? erh . tak actually . someone told me that i have to tell him that i love him very much . dia tak terime takpe sekurang kurangnya dia tau . kalau dia baik dia akan hargai prasaan tu dan kalau dia jenis tak kesah , memang takboleh nak buat macam mana an . tapi aku sedar kot aku sape . orang tkpandang aku :) tapi takpe . aku tetap aku an ? tetap jadi aku untuk orang yang pandang aku . *ayat macam novel*

tapi tadi , walaupun dia macam tak kesah . i mean dia tak kesah macam dia tak peduli lah ape aku rasa an sebab dia dah ade orang lain an . so takbole buat ape doe . lagipun aku just nak bgtau dia je an ape aku rasa . aku takharap ape pon . aku still boleh gelak . boleh senyum . kan ? but ....


kau nampak tu an ? situasi dia macam mana . wah . dan dan je kan gambar . tadi aku gelak dengan kawan aku . blagak cool . tapi dalam tu , YA ALLAH . takboleh nak cakap . yela . aku suka dia dah lama an . before kamal mahmud dtg lagi an . wah . kenapa macam aku bajet hot ni . hello . aku yang minat orang lah bukan orang minat aku . hadoiyai . letih jadi orang buruk ni . tapi takpe la . there must be something yang ALLAH taknak tunjuk kat aku lagi an . tapi an betul aku cakap . aku still lagi rasa frust . terluka orang kate . but
......

  kan ?

weii kenapa aku jiwang semacam je ni ? haa . sebab cinta takberbalas la ni an . wah ayat aku . kau ada ? hadoii , frust sial . kau tau tak . FRUST . eh lebih aku ni . tapi nak buat macam mana doe . senyap je . maybe mendiamkan diri dari dia kejap . kalau dia cari aku , means that , dia sedar kewujudan aku . tapi kalau takde pape , cukup membuktikan yang im NOTHING . 


dah la . aku chow dulu . melayan perasaan sebentar . menangis sikit takpe an ? betul ni . and sorry sebab aku takpenah bagitau pasal AAMIR KHAN ni . tapi NAILI dengan SIHA tahu la . occay lah wei . gtg . me love you readers . terime kasih menjadi pembace setia . ehrr . setia lah sangat an ? ouh yea , before that , aku luahkan perasaan aku hari ni BUKAN sebab hari ni VALENTINE DAY okay . kawan tempat keje aku bagi aku kekuatan untuk berterus terang hari ni jugak . so , aku beranikan diri bagitau dia . dah la . byee . 

takCAKAP pon BOLEHH .


hey hey . see , im alone . but its occay . aku lagi cantik kalau dok sorang . muahaha ! alaa . aku gurau je kot . takpayah nak serius lahh . whatever it is . i still need someone to stay beside me . err . not someone but a few person . who are theyy ? NITRATES @ BUNNY BOO . urgh . miss you girls . hihik . mesti you ols pon rindu titew an ? titew tawu ahh . hihik . shuke nyee . errr --' 

HEMPUK KEPALA KAT DINDING

today is 13 FEBRRUARY 2012 . and as you all know , tomorrow must be 14 february 2012 rite ? and that day is VALENTINE DAY . and hari ni aku stress . kau stress jugak ? hah ! penipu ! occay occay . enough . kau tau kenapa aku macam stress gila ? macam ni cerita dia . 

aku balik keje online facebook an . then banyak gila orang buat status , "valentine day , saya tak sambut ." , "say no to valentine day" . blablabla . semua orang kononnya taksambut valentine . nak tunjuk baik la tu kan ? kan kan ? erghh ! truly deeply seriously , aku menyampahh sial . 

dan kau tau tak kenapa aku menyampahh ? sebab cuba kau fikir elok elok . kalau hari lain . contohnya CHRISTMAS DAY , ada ka orang buat status "say no to christmas day" , "saya taksambut christmas day " tapi bila velentine kau nak kecoh tu kenapa ? saje je kan nak suruh nampak baik . takperlu lah kan nak sibuk bagitau semua orang kau tak sambut valentine day . orang dah tahu lah kau taksambut benda tu . yela . tu pon kalau kau ISLAM . 

tapi penah tak kau terfikir , yang kau COUPLE tuh bukan sama macam valentine ke bangg ? tadi kawan aku , SHIRO , dia non muslim , dia cakap , "sesetengoh ore hok duk dating kat fb , pah duk main2 gewe samo jah ngn smbt valentine po tula jgk dosa .."

weii bang . kau takfaham eh ? meh nak translate sikit . macam ni la . kau tak sambut velentine day . tapi yang kau COUPLE tu bolehh plak ? bukan ke ISLAM mengharamkan umatnya BERCINTA sebelum berkahwin ? yang kau keluar dating tu sama je kan . pegang pegang tangan . bukan tu dosa ke ? same je kan ? kan kan ? so takpayah nak bising la . takmalu ke dengan orang non muslim . kau nihh poyo lebih . cakap bukan main . tapi yela , cakap tak serupa bikin . cakap lain buat lain . so , macam ni lah senang k . kau anggap je la 14 february tu takde pape . kan senang . kan kan ? buat taktau dah la . kau kecoh kenapa ?

kite nih hidup jangan nak berlagak baik sangat . err . mesti kau cakap aku pon sama an ? yela kononnya nasihat kau sume nihh supaya takpayah belagak baik . tapi honestly , aku jahat . kau sedar tak aku tengah , mengata kau nihh ? sedar takk ? itu maknanya aku jahat la kan ? and im proud . proud gila jadi jahat . muahaha ! jadi jahat la ramai orang kenal . tak pecaye ? try kau buat jahat kat mana mana , mesti orang kenal . do trust me la . 

err . sorry to say . aku memang jahat k ? nasihat of the dayy , jangan tunjuk sangat dengan orang kau tu baik . diamdiam je k ? kebaikan kita ni takboleh tunjuk sangat . kita kena ikhlas . walaupun orang lain taknampak . ALLAH MAHA MELIHAT . DIA nampak semuanya . *nasihat yang takda kaitan langsung kan?*

eh jap . nak bgtauu k . entry ni aku tujukan kat sesetengah pihak je . aku tak tuju kat semua orang . bak kata pepatah yang patah , siapa makan cili , mesti cili tu habis . sorry kalau ade orang terasa hati .one more thing . saje je aku buat tulisan halus kecik dan comel ni sebab taknak kasi entry nih nampak panjang . saje je nak rabunkan mata orang actually . hihik . *gedikk* okay dah . aku chow dulu k ? kalau kau menyampah baca blog aku yang comel gorgeous hot dan meletup nihh , sila lah pegi main jauh jauh . aku takpeduli . occay . byee . time to fikir masa depan . byee . muah kiri muah kanan . TOODLES ! <3

sincerely , 
miss FOREVER ALONE --' 86

Monday, 13 February 2012

kalau JEALOUS mengaku je !

 amekaw ! besar maknanya ayat kat atas . well . this is for jealoussy . apa tu jealoussy ? ouh tu orang orang yang jealous dengan aku . occay jap . lupa nak say hello . tapi malas lah nak say hello hari ni . aku tengah bengang ni . dari tadi tahan . now nak kasi lepas dekat babybloggy aku . kau taknak baca pegi main jauh jauh . ambik kau punya lompat tali ni . pegi main tempat lain . hah !

kenapa la aku nak marah ni ? occay . ada cerita kot . meh meh dengar mehh . ouh . tak dengar ? pegi amik earphone k ? urgh ! macam ni cerita dia . tadi masa aku tengah keje kawan aku datang . lama kot tak jumpe dia . dia bpindah sekolah start form four . pastu pastu . jumpa tadi dia pakai skirt . well the way dia berpakaian , nampak macam social la sikit an . tapi cool je la . lantak dia lah kan nak pakai macam mana pon . tapi yang penting aku suka kawan dengan dia . dia baik . occay la . so , moral of the story here , dont judge books by its cover . walaupun dia pakai seksi sikit , tapi hati dia baikk .  aku tau sebab dia kawan aku . 

pastu lepas kawan aku tu balik . budak kedai sebelah tanya aku , kawan aku tu chinese ke malay . aku jawab lah malay an . dia pon cakap , "kalau aku , ayah aku tak kasi dah aku kawan dengan orang macam tu " . kau bayang la apa aku rasa masa tu . dah bengang dah sikit sikit . tapi takpa la cool je . then dia cakap lagi " aku takboleh tengok la orang macam tu . menyampah " . aku sabar nih . then last last dia cakap " jap lagi kau pon pakai macam tu jugak " . masuk ayat tu aku dah bengang . aku pon jawab , kawan aku pakai macam tu pon dia baik . lagipun aku dah kawan dengan dia lama dah . aku masih lagi bertudung . baju aku masih lagi bawah punggung . alhamdullillah . moga aku kekal macam tu . doakan lah yea . 

occay kat sini aku nak nyatakan , memang berdosa kawan aku tu pakai seksi . tapi tu hal dia dgn tuhan . aku doakan tuhan cepat cepat bagi dia hidayah supaya berubah . AMIN :) . tapi walaupun dia pakai seksi , sumpah dia baik . sangat baik . tak kesah la . tapi yang aku takpuas hati nya , budak kedai sebelah tu . macam sial je kan . yang dia dok mengata kawan aku kenapa ? gila ?

minah gila tu pakai baju kurung pegi keje . harihari . dia cakap dekat aku dia pakai baju kurung sebab ayah dia tak kasi dia pakai jeans . bagus ayah dia . pakai baju kurung tapi desperate . nampak jantan terus tegedik gedik . benda yang tak kelakar pon kau gelak an ? saje nak attract orang untuk tengok kau eh gila ? nampak je jantan lalu depan kedai kau mula lah tegedik gedik an ? penyapu betul . kalau lelaki handsome datang beli jam kedai aku , kau datang la tehegeh hegeh kat kedai aku an ? lepas tu boyfriend kau keliling pinggang . tu yang kau cakap kat aku an ? mana aku tau betul ke tak . lepas tu kan , dasar perempuan gila . depan orang ramai kau kata kau benci aku , kau malukan aku . tapi bila kau takda kawan , kau datang kawan dengan aku . pastu bila kau nampak aku beli apa apa menarik , kau datang la tehegeh hegeh dekat aku an ? sebab nak mintak . bodoh takk ? kau kutuk aku kawan dengan kawan aku yang seksi tu sebab kau JEALOUS kan ? sebab kau takda kawan yang pandai bpakaian macam kawan aku . kau takda kawan yang social macam kawan aku . kan kan ? kau jealous kan . mengaku je lah . aku tengok muka kau aku tau lahh . 

pesanan untuk minah gila , engkau , kalau hati busuk , desperate nak jantan , takpayah pakai baju kurung boleh takk ? sebab orang ni ada mulut tau . pastu , mulut orang plak kau takboleh nak tutup . nampakk macam celaka gila kalau kau pakai baju kurung tapi bertempuk tampar dengan lelaki . gelak kuat kuat depan lelaki . please la . takpayah nak cemarkan nama pemakai baju kurung lain occay . orang lain yang pakai baju kurung baik je . tapi aku taktau kau kenapa la macam teruk gila . aku bengang dengan kau ! kenapa kau kutuk kawan aku ? kenapa kau hina dia ? kenapa kau kutuk bila aku kawan dengan dia ? aku benci kauu !!!

sorry guys . entry nih penuh emosi sikit . tapi aku sangat bengang . memang bahasa kasar sikit tapi tolong la faham . aku taksuka orang kutuk kawan aku . aku taksuka orang sembunyikan prangai teruk dia dengan baju kurung . aku taksuka . eh minah gila . mind your own business k lain kali ? so that , aku takkan kacau kau punya hal lah . tengok . sikit je kau sibok hal aku .dah banyak kisah kau masuk dalam blog aku . takpasal pasal kau famous doe . 

and to readers yang memang aku sayang . sorry to say , aku sangat melampau malam ni an ? tapi sumpah , aku taksuka orang hina kawan aku . aku sangat sakit hati . betul ni sakit hati . mungkin kau baca kat sini macam takde pape . tapi tadi , masa aku dgr minah gila tu kutuk kawan aku , rasa panas gila kot . sorry kay kurang ajar banyak aku ni . maf maaf . and to pemakai baju kurung yang lain . saya takhina anda semua . saya benci dekat minah gila tu je . saya tahu orang lain elok elok je . eh jap . mentang mentang lah to pemakai baju kurung , aku cakap pon dah bersaya saya dah . hihik . gedik betul aku . 

dah la weii . aku chow dulu k ? skali lagi maaf bahasa kasar . byee . muah kiri muah kanan . TOODLES !! <3 muah muah ! sesayang anda !

sincerely , 
pizzahot coolblog 146

Sunday, 12 February 2012

penat bekerja aku MENGARUT !


keshingg ! haa . aku datang aku datang . occay . boring sial . nampak tak gambar kat atas . aku sorang je tu . kau takda nampak orang lain an ? ouh . orang yang tak brapa nak nampak kat belakang tu abaikan . dia saja je nak masuk dalam gambar artis hot gorgeous meletup hangit macam aku nihh . let me tell the truth . bosan sorang sorang . 

memang la aku artis an . tapi takda orang nak doe . sedih . orang yang aku nak bukan nya nak dekat aku . bak kata pepatah , cinta bertepuk sebelah mata *gempak an aku punya peribahasa* . occay enough . i should not tell everyone about this actually . about no one like me . memalukan sial . tapi nak buat macam mana kan . thats the fact . bak kata orang tua yang muda ni , kadangkala kebenaran itu menyakitkan . tapi kena lah terima an . takkan nak buang . membazir sial . okay aku merapu dah . 

teringin nak kembali hidup berpasangan setelah beberapa bulan bersendirian . wah . kelas ayat aku . sometimes , single nih okay la . takda orang control hidup . bebas nak keluar dengan sape pon . tapi bila dah couple automatic , nak keluar dgn kawan pon macam rasa bersalah . i mean keluar berdua duaan dgn kawan lelaki lah kan . but bila single , suka hati aku je nak keluar dengan sapa . no one cares . hello . tapi aku bukan jenis keluar dengan semua kawan lelaki okay . insan terpilih je kut . yelahh . artis an . memang macam ni . takkan kau tak faham lagi an . 

nak cerita sikid . what type of lelaki yang aku nak jadik kan buah hati . err . i mean mata air . err tak jugak , kekasih . eh eh . tak jugak . bakal suami :) its sound sweet kann ? sila cakap sweet okay . kalau tak esokk kau jalan pakai tongkat . tapi aku taknak cerita lagi kut . sebab aku taktau lagi nak orang macam mana jadik bakal suami aku . ye lahh kan . cinta itu buta . cinta sejati akan buat kita cinta kat orang tu tanpa sebab . trust me sweetie . bukan kau lah sweetie . aku ! perasan kau nih . 

tapi for sure , aku nak yang putih dan comel . so that anak anak kami akan jadik putih dari aku dan comel sama macam aku dengan suami aku . jealous lettew aku dengan suami aku samasama comel . muahaha ! tu nak rampas aku punya suami la tu . dah la wei . aku bosan gila dah nihh . nak chow dah . 

kau tau kenapa aku update blog malam ni ? sebab aku bosan gila . err . sorry to say , takde topic menarik pon kat sini occay . online diary aku . tempat aku merapu . lantak aku lah nak tulis ape pon . takperlu idea nak tulis blog ni . kau tulis je ape kau nak . elok lah daripada kau cakap sorang sorang tepi jalan . one more thing nak nasihat sikit . blog ni kita punya . takpayah peduli kan orang yang baca tu . buat je ape kau suka . kalau dia baca blog kau , means that dia yang NAK baca kan ? so dia kena terime ape ape je la . kan kan ? 

dah la weii . bosan bosan bosan . sorry to say , entry ni boring tapi aku puas . muahaha ! kenapa puas ? sebab hari ni au dah dapat merapu dah . ngehngehngeh . kenapa aku gelak cenggini ? macam orang takbetul . occay dah . nak pegi dahh . aku pegi ni . *pujuk lah doe* . aku pegi nih . haa . pegi pegi . aku dah nak pegi nihh . mesti kau bengang kan ? dah la . betul betul nak keluar dah . baby bloggy aku nak tido dah . biarkan dia tido . taknak kacau babybloggy saya . kbhaaiii . muah kiri muah kanan . toodles !

 one day .......


Saturday, 11 February 2012

artis HOT jatuh sakit :)


occay . hyee . sila lihat gambar kat atas . tu gambar yang aku sempat ambikk masa keje td . tu lah aku kalau kau nak kenal . comel kan aku ? comel gila . kau pecaye ? occay , bagus . kau tertipu . wahh . tajuk entry gempak gila kot . mesti kau rasa hebat boleh baca entry yang meletup gila nih kann ? 

tadi aku rasa tak selesa keje . aku rasa macam nak sepak je customer yangg singgah . hello . ingin aku highlight kan , customer yang singgah . bukan customer yang beli jam occay . kenapa aku tibatiba jadikk macam nak sepak orang macam tu ? dah la tibatiba an . occay . act , aku bangun tido td , rasa pening gila . pening yang betul sangat teramat sungguh pening . berdasarkan ayat aku tu , nampak sangat la kan aku pening ?

aku rasa aku tau kenapa aku jadik macam pening cenggitu . semalam , lepas aku balik keje , aku takmakan sedangkan aku sangat lapar . offline pukul dua tapi tido pukul tiga . yelahh . artiss , before tido , kena hafal skrip dulu an . menjiwai watak dulu an . so , semalam aku tido dalam keadaan lapar . perut kosong . pastu bangun pagi td lewat . tak sempat breakfast . quite busy td . 

yang teruknya , im still pening until now . gila kan ? until noww . until kau baca entry nihh . masa kau baca ni pon aku tengah peningg . kau pecaye ? occay good . pening aku td . memang takboleh nak cakap . rasa malas nak keje . sale aku pon sikit je hari ni . malas nak bangun . kalau aku bangun rasa nak tumbang . so baik takyah bangun an . kalau aku tumbang , kesian kat lelaki lelaki handsome , kena berebut angkat aku . jeles lettew ! kan ? 

occay dah . aku malas gila nak cerita panjang . kang jadik novel pastu orang buat filem plak . takpasal pasal meletop aku . kau jugak yang jealous . kan kan ? occay . gottogo . muah kiri muah kanan . toodles . 

sincerely  ,
pizzahot coolblog

Friday, 10 February 2012

aku kaki BELIT ?


eh hye . its me againn . menyampahh ? kau ingat aku kesahh ? dah menyampah , takyah la bukak . kau bukak kau menyampah . bukan aku . tapi yang kau nak menyampah sangat ni kenapa ? kau keje kutip sampah eh ? occay dah . aku taknak buat peminat aku kecik hati . kau peminat aku an ? kan kan ? 

occay . ape aku nak cerita uh ? berdasarkan tajuk entry , macam serious sangat kan ? aku kaki belit . hello sayang , bukan belit ape lahh . belit shawl . yelah . dah pakai shawl , takkan nak lepas macam tu kan ? kena lah belit kan ? takkan la aku nak ikat ribbon dkt tengkuk macam saloma dulu dulu . kan ?

macam mana timbul isi belit nii ? err . tadi aku pegi keje . saje je taknak pakai shawl . eh satt , bukan saje act tapi terpaksa sebab semalam aku basuh baju and shawl sekali . pastu tak sempat nak jemur . yelah busy dgn shooting kan . kenapa bibik tak buat ? bibik aku kan mintak cuti bersalin . kenapa dia mintak cuti bersalin ? ouh . tu sebab dia nak buat lesen kereta . 

so , macam aku cakap an , aku basuh baju and shawl aku . semua shawl . taksempat jemur . bangun pagi tadi , kelam kabut taktau nak pakai ape . tadi pon pegi keje pakai baju kurung . yelahh . baju kurung buat aku nampak sopan dan manis . jealous kan ?

maka aku pergi lah keje . tibetibe kawan dekat OFFICE tempat keje aku tu tanya kenapa tak bebelit hari ni ? aku pon jawab lah prkare sebenar . aku cuci shawl aku . perlu ka dia tanya soalan macam tu ? pelik sangat ka kalau aku pakai bawal ? bukan nampak lagi comel ke ? jealous lagi la tu kan ? 

bukan masa tu je kot . dulu sekali penah kena dahh . masa camping . ada ka patut semua orang panggil aku dengan kawan aku GENG BELIT . kau tau kenapa ? sebab masa camping , kitorang selalu pakai shawl . then belit atas kepala . yelah . macam aku cakap an , shawl memang kene belit . kalau taknak belit kau ikat ribbon bawah dagu tuh . nampak ala ala saloma gitu . hihik . tapi takkan jadik se comel aku lah kan . 

tapi occay la kan . sebelit belit aku pon , i mean the way aku belit my shawl , alhamdullillah , tutup aurat aku . which is rambut dgn tengkuk . tapi yang buat aku tergelak , ada orang tu , dia pakai shawl , eh jap im not sure lah shawl or pashmina . but the way dia pakai tu memang gila . kau tau takk , dia belit dia punya shawl sepenuh perasaan . memang dia belit . tapi dia usaha gila belit shawl tu untuk nampak kan dia punya tengkuk . lepas tu boleh pulak dia keluarkan dia punya rambut yang depan tu . i mean , dia belit tudung tu , tapi tengkuk nampak , rambut kat depan keluar . cantik ke macam tu bangg ? maybe dia nak tiru siti nurhaliza , tapi dia taknampak macam siti nurhaliza pon . tapi nampak macam , siti bilal khan . 

occay dah . jahat kan aku kutuk orang . kau doakan aku tak jadik macam tu eh ? please doakan . macam ni la aku cakap eh , kau buat la macam mana pon . kau belit lah shawl kau tu , tapi biarlah tutup kau punya aurat tu . insyAllah nampak lagi cantik . takpayah nak tunjuk aurat kau tu . biar lah suami kau je yang tengok kau punya aurat kay ? 

dah lahh yea peminat peminat sayang . terimakasih sebab baca entry yang bohsan nhh . terima kasihh auwhh . kau buat aku terharu . before that , kalau suka tekan lah butang baju like kat mana mana je . gtg . sorry to say . kau mesti tau kan betpa busy nye aku ? aku nakk shooting la nihh . macam biasa lah . byee . muah kiri muah kanan . hihik . toodles . muahh . sayang awak awak :D <3


sincerely ,
pizzahot coolblog


Counting

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

katakan lahh :) anda bebas bersuara !