BabyBooo :)

Play with It. I'm busy :3



Sunday, 14 September 2014

Entry Yang Tertangguh !

Assalamualaikum brothers and sisters and fathers fathers mothers mothers uncles uncles aunties aunties teachers teachers doctors doctors architect architects engineers engineers lady gaga azlan and the type writer faizal tahir yuna zarai rowan atkinson jalil hamid jamal abdillah lada del ray nicky minaj tok adi penggali kubur abang abang penjaga parking dan everyone that have chance and opportunities to read my blog this time. Hahaha. Bapak ar greeting dah satu perenggan hm 

Okay then merujuk kepada gambar di atas, nyatakan berapa biji telur kah seekor kambing boleh keluarkan dalam masa sehari. Kahkah tak memasal takda kaitan dengan gambar. Alah aku saja letak gambar ada muka babyboy nak suruh orang tahu yang what am i going to share after this ada kaitan dengan babyboy. Haha yela. Aku ni kalau update pun tiap kali jumpa babyboy je. Yela nak update slalu busy. Nak kerja lagi belajar lagi nak cari duit lebih nak beli susu anak. Hm 

Hish i always failed lah nak buat introduction dengan jayanya. Asyik meleweh je. So sebenarnya nak cakap finally after bertahun berabad berdekad (gebang) aku tak join event ZTF, hari jumaat lepaih aku dengan beraninya turun kl bersendirian demi nak join flashmob demi abe zize mung! Hehe dan sebab dah lama tak jumpa semua orang, tak jumpa family lagi sorang, aku nekad la ponteng kerja sume demi turun kl ( bukan seorang pekerja contoh ) .

Kesah eh bermulo mulut oghe kampung, ramai gadis kek ke el berkampong. Haha tak memasal. So ceghita dia cenggini. Ada la tengok dekat instagram @ZTF_Official mula mula ni kan. Pasal ada event dekat Matta Fair dekat PWTC where babyboy is going to promo pasal Jejak Jepun and share his experience when he's in Japan. Amboi ken yu si aim spiking landen raik nau hehe bat aim not so gud in spiking mat saleh bikos ai et budu en belacan er lot.

Back to my story, so dah baca dh pasal event tu semua kan, memang awal nya terdetik nak pergi because i love dancing so much kan. But then tu la. Fikir kerja semua kan. Nak pergi practise semua kan. Godek punya godek, tanya kaklong, then she said, practise will be held on friday only so macam sempat jela. Macam dah ada harapan la. So fikir balik kerja pulak. Pastu terlintas, apa sangat ponteng kerja satu hari nak dibanding kan dengan ponteng kelas agama berkali kali sampai surat warning sampai rumah kan. So nekad, memang nak ponteng, then I told mama everything. At first mama tak kasi juga, then pujuk lagi pujuk lagi then yeayyy! Mama kasi pergi then terus beli tiket then yeayyy jumaat pagi gerak g KL yeayy!

Thanks a lot to Aini dan pasangan kerana menjemput saya di Hentian Putra dan membawa saya dan membimbing saya ke jalan yang benar. Haha dan terimakasih kerana seseorang yang telah berjumpa dengan saya dan menemani saya makan pada malam itu dan berjalan bersama saya menuju ke studio dimana kami semua akan bertemu dan membuat latiihan demi menuju kegemilangan kecemerlangan dalam bidang flashmob. Berbekal kan mop di tangan, ku tunggang menuju ke studio ( sembang kencang )

*Termeleweh kejap layan group whatsapp pasal depa duk karaoke* 

Okay sambung ceghita. To be honest masa sampai tu risau juga. Sebab kenal Kaklong je kot. Pastu Kak aety. Masuk masuk studio ya ampun ramai nya yang tak kenal. Then mula mula biasa la kena hipokrit acah acah pemalu. Tapi I still remember the first person that hug me is Kaklong la. Ya Allah rindu sangat taktipu. Walaupun rumah kaklong dekat sangat je dengan poli, i am so busy sampai setahun dah tak jumpa. Haha busy buat apa aku pun taktahu. Nak kata result power tak sangat hm. So second person that hug me kak aety. Then takda dah. Kahkah pasal yang kena dua orang tu je. Muahaha 

Then start to talk, practise semua kan. Pastu aku ni paling power boleh behave diam diam pun sejam je. Lepastu mula lah nak tunjuk belang. Hm haha so dah lama lama dah biasa dah semua. Practise sampai confident pastu semua balik. While me follow kaklong kita dengan Kak tania and kak zira and kak aety go to eat because we are so thirsty. Eh at first nak minum je tapi makan hm termakan tapi tak habis. Macam biasa aku makan mana pernah luak. Lagipun tomyam tu banyak. Boleh  buat buat beristinjak kuahnya. Kahkah. 

Then paling best malam tu dua tiga empat kali pergi tempat sama atas kejadian yang tidak dapat dielakkan. Haha lawak tau kalau ingat balik tau. Hangpa taknak gelak sama ke? Hoi gelak la sama hoi! Hm okay. Pastu sampai rumah kak tania je semua dah terus collapse. Tidur terus ( tipu je. Padahal main phone dulu baru tidur ) 

Tapi keesokan harinya memang produktif hari aku. Aku tktipu. Bangun tidur kaklong bagi lagu baru suruh download suruh dengar. Eh lagu sama cume different version la. Kau bayang aku bangun tidur, tak gosok gigi tak cuci muka terus menari. Berpeluh peluh aku. Hm kalau setitik peluh aku tu ibarat sebutir beras, dah seguni beras aku hasilkan. Hm haha hiperbola sangat. Then ubah yang mana perlu then gerak pergi pwtc dengan kaklong kak tania kak zira fika dengan bantuan encik waze yang buat kita kita semua ni pusing tempat sama berkali kali kot nak parking. HAHA 

Then sampai breakfast kat sana bapak ar cekik darah. Hm kalau tahu dari awal aku dah derma darah. Lebih kurang je. kah! Then tunggu semua datang pastu kasi semua gelabah cakap step ubah semua tapi dorang tk gelabah pun hek eleh so dah kenyang melantak , cari tempat nak tunjuk step baru sume. Pikir punya pikir end up g parking lot je practise. Haha setengah jam je do belajar. 

Gigih tak gigih la kan. Berjalan cari parking lot ( acah acah parking lot jauh )

Half an hour je kot blaja step yang diubah tu. Hehe

Lepaih practise berpeluh peluh ambik gambaq

Ni semua pesen tak kesah ambik gambar memana ni. Tangga pun jadi. 

So lepas dah practise semua tu kan. Dah confident dah boleh perform, dari parking lot tu masuk pwtc balik. Tunggu nak masuk dalam Matta Fair tu je.Tunggu punya tunggu sembang sembang pastu dah boleh masuk sebab kitorang baru dapat pass nak masuk tu kan. Hehe tapi cerita dia, budak budak ni punyalah meleweh sampai kaklong dengan Patrick tu hilang dari pandangan. Haha sori kaklong. Siew tahu siew pun meleweh sama. 

Pesen takboleh jumpa plug. Dekat lobby pun bole charge phone. Haha

Dapat la baju merah tu tapi kena pulangkan balik lepas perform. Hm 

Berat mata memandang berat lagi bahu memikul. Since kitorang menari tak pakai beg takkan nak buang je kan beg. Nasib baik bawak penyangkut beg bergerak. Hahaha okay sori. Nasib baik ada kak zira. She hold our bags sampai lah habis kitorang perform. Aku rasa beg sorang sorang berat tau. Sebab dengar dengar dorang semua bawak batu dalam beg. Hm

Okay that is for the first day. Saddest part is when I can't even selfie with babyboy since aku ni insan kerdil dan lemah dan tak bermaya. Yela. Abang tu hot sangat. Memang asik kena serbu je. Aku baru nak selfie dah ada yang tolak tolak aku ke belakang. Yela aku ni ringan macam bantal. So anytime je boleh ditolak. Haha not blaming orang yang menolak sebab aku memang jenis malas nak tolak balik. Sebab tak mampu rasanya nak tolak orang lain since aku ni tak berdaya nak menolak. Hmm hahahahaha

So lepas dah settle semua terus balik. Eh tak. Tipu je. Keluaq g makan dulu. And alhamdullillah dorang cakap everything was okay walaupun step aku sendiri lupa. Yela orang pandang ada la blurr blurr sikit kan. Human make mistakes kan. HAHA so dengan senang hati ikut alang gerak g kampung baru kot. Makan makan sembang sembang walaupun adik adik ada yang pesen anti sosial tengok phone je. Kahkah. Sembang punya sembang dah petang dah. So lepastu gerak balik Pantai Dalam ( tempat aku menumpang berteduh ) Haha then duduk kejap. Sit back and relax kawan poli datang ambik lepak. Hehehe

Okay then proceed to the next day terus la kan. Wake up in the morning, tunggu kak zira and fiqa fetch us ( Me, Kaklong and Kak Tania ), we went for a breakfast, then tunggu Alang sampai pastu pastu terus g PWTC again. Macam biasa awal awal sampai, g parking lot practise lagi dan lagi. Manusia mana pernah puas ( tak memasal ) . Dan macam biasa ulang benda sama. Lepas practise tunggu pass nak masuk tu then masuk then buat buat edar flyers then babyboy datang then taraa perform lagi then the end. HAHA! But I don't know why i am so excited. Not only me, but semuanya eksaited terlebih kalau tak silap. Abang tengah cerita kat depan kita nyanyi selfie dekat belakang alahai. 

Sempat la bergambar reramai atas stage tu. Padahal kena halau sebab sepatutnya lima orang je tapi nak buat cemana dah ternaik ramai dah. Rasa jahat pula tak dengar peraturan. Hmmmm 


Lepastu dah settle semua aku turun awal pasal nak jumpa egy dengan acai since we all decide nak lunch together on that day kan so i just wait for ztf kat bawah jela. Sentap hati mak nok depa jalan abe rasa menyesal turun awal tapi takpala demi member hahaha then tu la jumpa kat bawah. Semua dah nak berpisah since ada yang nak gerak gi makan semua kan. And saddest part aku kat situ dah berpisah dengan semua orang. Tssk tssk. 

Tapi sedih juga la bila tak dapat pergi AF pasal kerja punya pasal kan. Yela aku ni kena acah acah workaholic juga kadang kadang. Walaupun alang kaklong kak zira kak tania ah semua lah dah hasut aku suruh ponteng kerja hari isnin. Aku hampir tergoda tapi tula. Cekalkan hati. Nak kerja sebab nak beli susu anak kan. Kah! Tipu je. Then berpisah la. Kak Zira dengan Fika hantar aku pantai dalam ambik barang then hantar aku tempat egy dengan acai lepak. Hehe pastu berpisah la disitu. Takda dah la ZTF. Haha then ada orang teman sampai la naik bas. Then malam tu juga balik kelantan. Tapi dalam bas asik repeat video flashmob je. 


And to abe. Thanks for spending time. I remember each words you say to me. I never thought that you know my name la abe. Hehe. Jujur la masa nampak abe I am so gelabah as usual. Jantung berdebar bak ang. Feeling dia macam mula mula jumpa dulu gitew. Haha ingat lagi back stage masa kita tengah rushing nak bagi lagu dekat abg yang jaga PA tu abang call me and tarik tarik tapi because of i am so rushing acah acah busy padahal i am so excited to talk to you oh babyboy. HAHA. Alamak I feel so rude lah. Hm sori. 

Tapi kita takda chance nak say thankyou bila abang cakap "Goodluck siewleng!" So thankyou so much abe for that goodluck. Hehe terharu nya rasa nak nangis bila ingat balik abang tau dak? And macam biasa kita selalu rasa macam terharu kalau abang kenal nama kita walaupun siewleng tu bukan nama sebenar. Tapi okla tu. Ingat ye siewleng yang selalu dm pepanjang ye abang ye? HAHAHA! 

Then i still remember cemana babyboy menari sebelah aku. Ya Allah i never expect kot dia menari sebelah ya Allah kalau ingat balik boleh rasa nak nangis sebab happy sangat. Haha and I still remember his "Ultraman style" and "layang-layang's step". That feeling when I dance and he look at me is soooooo aaaaaaaaaaa i dont know how to describe that feeling lah senang. He is so cute i told you. Lagi cute dari semua manusia yang hangpa kata cute. Tapi dia memang cute percaya cakap gua gua mana pernah tipu. 

Until today pun i still remember each words he said. Haha masatu at the back stage i am so rushing because of brader pa system mintak lagu nak cepat so i acah acah jalan lelaju macam nak g meeting dengan menteri perikanan istanbul so he pulled me and said "siewleng, eh siewleng" but i told you just now i am so rushing because of that brader nak cepat cepat kan so i can only sengih to abe padahal i am so gelabah macam itik main badminton dalam swimming pool dipenuhi milo ais bila tengok abe punya muka Ya Allah you know la he is so handsome. 

Lepastu when I nak ke depan stage, once again he called me and said "siewleng! goodluck siewleng! buat elok elok siewleng!" And untuk kali keseratus lima puluh juta i dont have chance to say thanks because of lagi skali i really rushing ke depan stage pasal takut brader pa system suddenly bukak lagu and takut tak sempat so berlari aku ke depan stage. Hanya mampu pandang abe and sengiih. I am sorry abe maybe quite rude tapi seriously i am so happy for that goodluck wish and thankyou so much. Sebab goodluck tu la i try to do my best walaupun ada la lupa step sikit sikit. Hehehehe banyak sebenarnya hehehehehe but thankyou so much abe. 

And second day pulak when we are dance together with abe, ada satu part where we repeat the same step i can hear he said "ada lagi ada lagi benda ni. Ada lagi benda ni. Dalam tahun ni boleh habis ke?" hahaha pastu ada satu lagi part bila dia dah gheti step tu dia cakap  "yeay yeay yang ni abang tahu abang tahu" and yes he do it very well ( ambik hati ) eh but you guys know kan zizan razak kalau menari power kan? Hewhew! 

Pastu masa dah nak berpisah balik pun i still have chance to talk to him where he ask me "bila balik? bas bila?" and i said "malam ni balik. bas malam ni" pastu he said "oh pastu tak pergi af la?" i said "tak. malam ni gerak. esok kerja" then he replied "aloh rugi tak ikut" ye abe i know its rugi enough la kennot support you in af. but i know you always do the best man! Tapi tu la thanks a lot for those memories. Thanks for all those words. Sorry if im being rude terkasar bahasa ke apa. Thanks untuk segele gelenye. 

Not only for abe zizan, there's a lot of people i need to thanks to. To those that helps me a lot dari mula mula sampai kl sampai la balik kelantan balik. First thanks a lot to all the flashmob's team. I really adore you guys since everyone is so talented and and fast learner and so good and it was awesome to know you guys. And thanks for each moment together, for all the commitment. We only take four hours kot practise and we do it well and best part is everyone is enjoy. fuh i never thought that im gonna miss you guys this much bila dah balik kelantan ni. I wish i can meet you guys again ye Amal, Kak Tania, Kak Ain, Iera, Mira, Iqka, Alang, Hisyam, Afiq and Azim~

SO here is a few pictures of us. Akak nak sajikan pada hangpa semua. Baca bismillah sebelum tengok biar cepat kenyang. 

Yeayy here comes my favorite team. I never thought that everyone is totally sporting and boleh masuk kepala kejap je. Hish. Sorry for being so annoying at first and actually annoying till the end. Haha plis know that I'm annoying for 24hours actually. HAHA!

Tu dua orang tu orang jepun betul. Aku tak tipu. Oh saja nak cakap. Keh!

Yeayy amoi lawa. She is so friendly i told you. 

Muka aku serious kan? Haha tu mr patrick. He gave us taklimat. Hek eleh takda la taklimat sangat. It just he ask us to pretend like we are one of the Japanese National Tourism Organization punya staf juga and we need to edar the flyers so bila music play je terus flashmob ye la sebab nak nampak macam spontan gitu la. Alah macam gimik la. Haa

PWTC peace yawww! 

Penat juga setiap gambar nak letak caption tapi gua berpegang pada pepatah yuna, setiap gambar ada cerita, tapi kalau aku nak cerita semua kat blog ni mungkin akan di publish tahun depan pasal banyak cerita sangat maybe boleh filemkan perjalanan hidup sorang sorang

Okay gambaq ni sebenaqnya masa malam first sampai KL. Lepas practise dekat studio tu memasing house, eh silap eja, haus, so cari la kedai minum, tapi ter order makan pula tapi saya ter order kuey teow tomyam ya allah terkejut nya mangkuk dia besar gila, tomyam dia banyak sangat tau, sampai saya rasa tomyam tu bole guna buat tayammum ganti dengan pasir ( jangan tiru aksi ini ) pastu saya rasa saya makan banyak dah tomyam tu tapi macam tak menjejaskan reputasi dan populariti saya pun maksud saya tak menjejaskan apa apa la macam nampak saya tak makan pun tomyam tu pastu tomyam tu pedas sangat awak tahu tak hm menyesal saya suruh brader tu buat pedas pedas. Ha ni ceritera tomyam pedas. Okay nak ceghita nya dalam gambaq tu sebenarnya masatu saya baru kenal kak aety dengan kaklong je. Kak zira dah penah jumpa sebelum ni tapi tak rapat pun. Kak tania lagila, mana pernah jumpa hhe. tapi malam tu jugak dah rapat dengan semua lalala thanks for the night. thanks kak zira bawa kita jalan jalan ulang alik tempat sama dua tiga kali cerita dia kak zira la yang bawa kita naik kereta dia setiap hari dan memastikan perjalanan kami ke tempat yang dituju selamat. Terimakasih kak zira. Hehe i love you i miss you so much. 

And here i have kak tania and alang. Cerita dia sebelum ni kenal alang melalui social media je mana pernah jumpa depan depan so aca awkward at first tapi macam biasa kejap je dah boleh rapat dengan alang dah kenal alang dah macam rindu alang dah alang macam along rajalawak pastu terimakasih alang kerana menjadi bodyguard heret je we all lintas jalan hahaha macam artis rasa and it was fun to know you alangg heehe hope to see you again! Forget me not plis! 

This is kak tania and i would like to thanks her a lot sebab bagi kita menumpang rumah akak sepanjang kita berada di kl maaf la kalau ada menyusahkan apa apa ke terkurang ajar sikit ke maaf ye akak ye. Tapi terimakasih banyak banyak kalau akak tak kasi siew tumpang rumah akak mesti siew tidur kaki lima dalam kotak tv je dan mandi di tandas awam je. AHAH! Dan terimakasih kerana memastikan kita tidak sesat dengan bekerja part time sebagai waze dalam kereta. Suara mu lagu lunak dari brader waze dalam phone ye akak. Haha terimakasih ye bebanyak ye. 

Yeayy got a picture with mr director mr ghaz abu bakar. Thankyou sir kerana memberi peluang dan ruang dan setiap detik dan saat untuk saya berada disana. Haha terimakasih bebanyak sebab bagi chance la untuk kita be the one of the performer for that event. Masa kecik i want to be a transformer but then if i can be the performer pun its okay haha takda la gurau tapi serious terimakasih bebanyak ye. And thanks also for the picture and mr director is so friendly lah i never thought i will have chance to talk to you. After this kalau ada extra jadi pokok pun saya tak kisah. HAHAHA. okay tak. Gurau. Hehe

Save the best for the last, last but not least, a big big big big thanks to my kaklong, my kak needa for helping me a lot dalam proses misi bertemu babyboy kali ni. Kehkeh. Membimbing siew untuk sentiasa berada di jalan yang benar. Sorry juga before gerak ke kl tu i ask so many question juga. maaf ye. Tapi betul betul thanks kak sebab bagi chance siew join and grab another sweet memories with ZTF. because without you i'll never be there. Tiap kali siew nak jumpa abang akak la yang selalu tolong. And and and, terimakasih juga bagi siew chance naik stage semata mata nak selfie dengan abang je. HAHA thanks to Faizal sebab bagi kita potong awok. Hehe. Thanks and thanks again. I dont know how to say thanks anymore tapi i am so glad to meet a superwoman like you. You help me a lot la kakak. Hehe i love you so strong. 

Yeayy nah i belanja satu selie dengan babyboy. kehkeh. Thanks abe zizan for the memories. Penat penat pun layan juga kita ni ha. Kita ni dala annoying suka dm pepanjang hahaha tak memasal kan? Goodluck in the future. Plis rest well walaupun banyak kerja. Kesihatan lagi penting lah abe. Hehe 

So to anyone that interested to join an event like this and meet zizan razak the superhero, and everyone that i meet, hangpa semua ni boleh la pi dekat website ZIZAN TRUE FANS ( Click situ ) pastu hangpa boleh daftar as member pastu boleh tengok la aktiviti yang ada. Hehe. And and yang mana ada twitter boleh follow @ZTF_Official pastu kalau ada insta boleh follow @ZTF_Official jugak pastu boleh like page Zizan's True Fans ( click sini ) sendiri. Sebab apa apa they all update kat sana je. Hakak pun apa apa tengok kat social media je pasal akak social. HAHA gurau gurau. 

Pastu since Anugerah Lawak Warna dah nak dekat, apakata hangpa tolong akak vote ZIZAN RAZAK untuk Artis Lawak Lelaki Paling Popular untuk Anugerah Lawak Warna 2014 dekat website Astro Gempak ( click sini ) ha hangpa tolong laah vote pasal ada lima hari je lagi. Hehe pastu kalau hangpa ghase kredit hangpa banyak taktahu nak buat apa, tunggu masa nak expired je baik hangpa vote abe zizan via sms pulak. Hangpa taip ALW3/5/10/20 A3 pastu hangpa send dekat 32777. Alah bukan selalu. Lima hari je lagi. Plis plis plis kamu jangan nakal. Eh silap lirik. Plis plis plis vote abe zizan. He deserve to win yeayy! 

Okay dah tu je. Thanks for reading. Macam drama bersiri panjang entry aku harini. Haha tengok tajuk entry pun dah "Entry Yang Tertangguh" sebabnya dah banyak hari duk sambung sambung sambung. Hangpa ingat senang nak jadi penulis novel? Haha okla semua. Thanks for reading. Assalamualaikum. Tak jawab dosa jawab sayang:*


2 comments :

Needa Hani said...

Adoi dah penat akk type bodoh punye google x save..me love u kiss kiss hug hug til rantau abang

Amirah Auni said...

Hahaha amboi mentang mentang nak ke terengganu this week sampai ke rantau abang ye. HAHA

Counting

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

katakan lahh :) anda bebas bersuara !